ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Raptor πάνω από την Λάρισα!

4
2914

Τελικά οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει έντονα από χθες για την άφιξη F-22 στην ΑΒ Λάρισας επιβεβαιώθηκαν και ο φακός της Π&Δ «συνέλαβε» νωρίτερα σήμερα τα δυο Raptor στην προσέγγιση και προσγείωσή τους στην 110ΠΜ.

Αν και οι «πληροφορίες» που κυκλοφορούσαν χθες μιλούσαν για «στρατηγική κίνηση της Ουάσιγκτον κατά της Άγκυρας και άλλα τέτοια» αλλά φαίνεται να σχετίζονται με τις τακτικές δραστηριότητες μεταστάθμευσης F-22 στην Γερμανία για την οποία γράψαμε χθες. Τα αεροπλάνα στο Spangdahlem θα ξεκινήσουν μετασταθμεύσεις σε ευρωπαϊκές χώρες από την άλλη εβδομάδα. Έτσι, όπως γράφαμε και χθες μένει να δούμε αν φέτος κάποιο κλιμάκιο θα έχει προορισμό την Ελλάδα, οπότε τα δυο F-22 της Λάρισας είναι προ προπομπός αυτής της εξέλιξης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που F-22 “πιάνουν” σε ελληνικό έδαφος, αφού έχουν και άλλη φορά περάσει από την αμερικανική βάση στην Σούδα, αλλά είναι η πρώτη (δημοσιοποιημένη) φορά που κάνουν σταθμό σε βάση της ΠΑ. Προφανώς η εξέλιξη εντάσσεται στην περαιτέρω αξιοποίηση της «διευκόλυνσης» που υφίσταται στην 110ΠΜ για τις αμερικανικές ΕΔ, σε συνέχεια των επιχειρήσεων MQ-9 Reaper από εκεί.

 

Περισσότερες εκπλήξεις όμως για τα Raptor πάνω από την Λάρισα αργότερα!!!

 

Notify of
Παυλος
Guest
Παυλος
Online

Το θεμα θα ηταν αν τιθόταν θεμα παραχωρησης και οχι τουρισμου.