Ο SkyCeptor (Stunner) παραμένει υποψήφιος για τα πολωνικά Patriot

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Raytheon εξακολουθεί να προσφέρει τον Α/Α πύραυλο SkyCeptor για χρήση από τα πολωνικά Patriot, αν και δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια εξέλιξη πριν οι ΗΠΑ ανακοινώσουν τι θα πράξουν με το ραντάρ του συστήματος.

(c) Defence24

Σύμφωνα με το «Defence24», η αξιοποίηση του SkyCeptor αποτελεί ένα από τα κομβικά στοιχεία της δεύτερης φάσης του προγράμματος «Wisla», με το άλλο να είναι το ραντάρ. Ο SkyCeptor προτείνεται ως εναλλακτική πρόταση φθηνού κόστους για την αναχαίτιση εχθρικών βαλλιστικών πυραύλων και βλημάτων μακρού πλήγματος και όπως φαίνεται στο μοντέλο υπό κλίμακα, κάθε εκτοξευτής θα μπορούσε να φέρει έως 16 πυραύλους.

Υπέγραψε η Πολωνία για δυο πυροβολαρχίες Patriot PAC-3+ (4 συστήματα) με κόστος 4,75 δις ευρώ

Ο SkyCeptor βασίζεται στον Stunner, που εξοπλίζει το ισραηλινό Α/Α σύστημα David’s Sling. Όσον αφορά το ραντάρ, η Πολωνία θέλει το υπό ανάπτυξη ραντάρ AESA κάλυψης τόξου 360 μοιρών, που όμως παραμένει ακόμη σε μορφή πρωτοτύπου.

Έως 10,5 δισεκατομμυρία δολάρια μπορεί να πληρώσει η Πολωνία για τέσσερις μονάδες Patriot

Η Πολωνία έχει παραγγείλει 2 Α/Α συστήματα Patriot PAC-3+, τα οποία θα παραδοθούν το 2022. Πέρα από το Patriot, η Raytheon προσφέρει έκδοση του SkyCeptor χωρίς booster για το πρόγραμμα «Narew», το οποίο θα οδηγήσει σε ένα σύστημα μικρότερης εμβέλειας που θα λειτουργεί από κοινού με τα Patriot, βελτιώνοντας κατακόρυφα τις ικανότητες Α/Α άμυνας της Πολωνίας.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spitit
Guest
Spitit

O SkyCeptor αλλάζει τα δεδομένα στο patriot, ακόμα δεν έχουμε σαφή εικόνα για τις επιδόσεις του βέβαια, αλλά η μη απαίτηση για καταύγαση στην τερματική φάση όσο και το χαμηλό κόστος ανα πύραυλο αρκούν!

NickKoliopoulos
Member
NickKoliopoulos

Έχουμε καμία πληροφορία για το ‘χαμηλό’ κόστος του πυραύλου??