Η Raytheon έχει ολοκληρώσει την κατασκευή της 1ης παρτίδας παραγωγής (Lot 1) κατευθυνομένων βομβών SDB II, αναφέρει το «Defence Blog».

Η SDB II επιτρέπει στον χειριστή να αντιμετωπίσει κινούμενους χερσαίους στόχους υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες ημέρα και νύκτα από ασφαλή αποσταση. Για να γίνει αυτό, ο αισθητήρας της κάνει χρήση χιλιοστομετρικού ραντάρ, υπέρυθρης ακτινοβολίας και δέσμης λέιζερ. Η ύπαρξη αμφίδρομης ζεύξης δεδομένων επιτρέπει την ενημέρωση στοιχείων για τον στόχο κατά την χρήση της. Η εμβέλεια της SDB II υπερβαίνει τα 40 μίλια.

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το απολυτο οπλο κατα κινουμενων στοχων για τους Αμερικανους με 28 SDB II (max) φορτιο ανα F-15 , ακριβεια μετρου λογω τριπλου αισθητηρα και εμβελεια περιπου 70χλμ για κινουμενους στοχους.

  Στα μειον η υψηλη τιμη και ο χρονος πτησης/εμβελεια που ειναι αναλογα της ταχυτητας/υψομετρου του φορεα. (glide bomb) .

 2. Καιρός είναι…
  Επίσης στη Raytheon ανατέθηκε από την DSCA η παραγωγή 68 ESSM & 17 MK25 quad pack κελιών αξίας $112.7Εκ με τα συναφή, για προμήθεια της Φιλανδίας με σκοπό την ολοκλήρωση στις υπό κατασκευή (4) Φιλανδικές κορβέτες κλάσης Squadron 2020.
  Θυμάμαι ότι το budget είναι στα $1.2Δισ
  Επίσης μεγάλη προμήθεια είναι και η παραγγελία προς Boeing για 100 RGM-84Q Harpoon II+ ER (extended Range) + 12 kits ER + 12 Harpoon II base B, για πάνω από $600Εκ.
  Νομίζω ότι είναι η 1η φορά που ο -ER εμφανίζεται για εξαγωγικό χρήστη, ούτε καν το US Navy δεν τον έχει προμηθευτεί. Γράφεται ότι έχει μεγαλύτερη εμβέλεια από τον NSM…
  http://dsca.mil/major-arms-sales/finland-rgm-84q-4-harpoon-block-ii-er-grade-b-surface-launched-missiles-and-rgm-84l

Comments are closed.