Ανάθεση έργου για τους σουηδικούς Patriot

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ ανέθεσε στις 20 Δεκεμβρίου 2018 στην Raytheon έργο αξίας $567,7 εκατ. για το πρόγραμμα των σουηδικών Α/Α συστημάτων Patriot. Η ολοκλήρωση των εργασιών πρέπει να έχει τελειώσει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2025.

 

Η σύμβαση προμήθειας του συστήματος από τη Σουηδία υπογράφθηκε στις 8 Αυγούστου 2018. Το συμβόλαιο αφορά τέσσερα συστήματα Patriot PAC-3+ με τρεις εκτοξευτές έκαστο, που συνοδεύονται από 100 Κ/Β MIM-104E GEM-T και 200 Κ/Β PAC-3 MSE.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
MisCo
Guest
MisCo

Πλακα πλακα, τι γίνεται με τα δικα μας αντιεροπορικα οπλα?
Θελω να πω… τα Patriot ειναι 15+ ετών, οι S300 20 ετων, Crotale NG + Tor M1, επισης κοντευουν τα 20 χρονια. Κανας εκσυγχρονισμος που να τα φέρνει στο σήμερα? Οχι τιποτε αλλο, αλλα και αυτα λεφτά τα πληρώσαμε και παιζουν και σημαντικό ρόλο στην παροχη προστασιας περιοχων και σχηματισμών.

chikichiki
Member
chikichiki

Πάτριοτ, Σ300, Κροτάλ και Τορ είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα. Κάτι Όσες από την άλλη…

gdmast
Member
gdmast

1. Τα 54 αυτοκινούμενα ASTRAD-Hellas (4 X Stinger) είναι καλό σύστημα που αν αναβαθμιστεί (σε ραντάρ, σύστημα στόχευσης κ.λπ.), θα υπηρετήσει για πολύ ακόμα. Με 100 χιλ. το ένα, εκσυγχρονίζονται πλήρως (5,4 εκ.), ενώ 100 χιλ. κοστίζει ο κάθε νέος πύραυλος. 2. Τα 11 συστήματα Crotale-NG (New Generation) των 8 βλημάτων απαιτούν αναβάθμιση σε επίπεδο ΜΚ3 15χλμ. του οποίου πλέον διατίθεται και θερμική κάμερα του στόχου και νέο ραντάρ 150 χλμ. και νέο εξαιρετικό βλήμα Mk3-VT1. Η αναβάθμιση όλων είναι της τάξης των 12 εκ. ευρώ, ενώ κάθε νέο βλήμα 100 χιλ. 3. Οι 150 φορητοί εκτοξευτές βλημάτων FIM-92 Stinger… Read more »

MisCo
Guest
MisCo

Αναφερεστε σε 150 εκτοξευτες Stinger που απαιτουν αναβάθμιση. Αν θυμαμαι καλα εχουμε αποκτήσει πάνω απο 500 εκτοξευτες (και πανω απο 1500 βλήματα). Μηπως εννοειται καποια συγκεκριμενη παρτιδα? Κάτι αλλο που εχω αγνοια? Ενδιαφέρουσα η προοπτικη των OSA-AK να βάλουν IRIS-T αλλα νομίζω πως απλά θα αποσυρθουν και τίποτε παραπάνω. Κατα τα λοιπά, τα κόστη που αναφέρεται ειναι σε λογικά επιπεδα και σίγουρα του χεριου μας. Θεωρω οτι θα πρεπει να τρέξουμε τις οποιες αναβαθμίσεις. Αλλωστε ειμαστε στο mid-life των συστηματων και η εξ ανατολων απειλη αναμενεται να αναβαθμιστει. Δεν ειναι κακη ιδέα να κάνουμε την ζωη τους δύσκολη και συννάμα… Read more »

gdmast
Member
gdmast

Απ’ ότι ξέρω, έχουμε 150 εκτοξευτές Stinger με ένα απόθεμα 1.500 βλημάτων.
Πιθανόν οι 500 Stinger που λέτε να είναι το σύνολο που διαθέτουμε ((δηλαδή μαζί με εκείνους που είναι τοποθετημένοι και σε διάφορα άλλα συστήματα όπως τα ASTRAD κ.λπ.).
Μακάρι να έχουμε περισσότερους και ας κάνω εγώ λάθος.
Όντως οι τιμές για τις αναβαθμίσεις είναι πολύ προσιτές.
Τα F-35 των γειτόνων, θα απαιτήσουν εκτός των άλλων και συνολική αναβάθμιση της α/α άμυνας (συστήματα, αισθητήρες, ραντάρ κ.λπ.).

gdmast
Member
gdmast

Δεν μπορώ να καταλάβω κάτι. Το παρόν Σουηδικό Patriot στοιχίζει $567,7 εκ. για 4 συστήματα Patriot PAC-3+ με τρεις εκτοξευτές έκαστο (δηλαδή 18 εκτοξευτήρες έκαστο, δηλαδή Χ 4 συστήματα = 72 εκτοξευτήρες/κιβώτια, που συνοδεύονται μάλιστα από 100 Κ/Β MIM-104E GEM-T και 200 Κ/Β PAC-3 MSE!!!! Όμως, η Πολωνία συμφώνησε να καταβάλλει το ποσό των 3,8 δις ευρώ για να λάβει το Patriot και συγκεκριμένα για: τέσσερα ραντάρ AN / MPQ-65, τέσσερις σταθμούς ελέγχου ECS, έξι κέντρα εκμετάλλευσης EOC και δεκαέξι συστήματα εκτόξευσης M903 (δηλαδή 96 συνολικά εκτοξευτήρες), καθώς και 208 βλήματα PAC-3MSE και 12 ραδιοεπικοινωνίες IBCS. Η διαφορά στην τιμή… Read more »