Βρέθηκαν οι καταγραφείς του RJ85 της LAMIA Bolivia

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

colombiacrash-recorders

Σε καλή κατάσταση βρέθηκαν οι δυο καταγραφείς από το RJ85 της LAMIA Bolivia που κατέπεσε προσεγγίζοντας στο αεροδρόμιο του Μεντεγίν στην Κολομβία και προερχόμενο από την Σάντα Κρουζ της Βολιβίας σε μισθωμένη πτήση. Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της νοτιοαμερικανικής χώρας ο πιλότος του αεροπλάνου ανέφερε «πρόβλημα με το ηλεκτρικό σύστημα» πριν συντριβεί σε ορεινή περιοχή το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου. Το RJ85 επιχειρούσε σε σκέλος που ήταν ελαφρά μικρότερο των 2.960 km της εμβέλειας του αεροσκάφους, κάτι που έδινε στο πλήρωμα λίγα περιθώρια αλλαγής πορείας προς το τέλος της πτήσης. Η βολιβιανή LAMIA Bolivia εκτελούσε την πτήση ανάμεσα στη Βραζιλία και την Κολομβία καθώς, σύμφωνα με την κολομβιανή ΥΠΑ δεν υφίσταται συμφωνία εκτέλεσης τσάρτερ πτήσεων ανάμεσα στις δυο χώρες.

medeyincrash1

Ας σημειωθεί ότι παρά τις αναφορές για τον τελικό απολογισμό της τραγωδίας εξετάζεται η περίπτωση στο αεροπλάνο να επέβαιναν έως και 4 λιγότερα άτομα από τα αναγραφόμενα στην λίστα επιβίβασης.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Λάμπρος Ε. Π. - εν Η.Π.Α. μετανάστης
Guest
Λάμπρος Ε. Π. - εν Η.Π.Α. μετανάστης

Οι τελευταίες πληροφορίες (30 Νοεμβρ. 2016) αναφέρουν ότι το εν λόγω Α/Φ “έμεινε από καύσιμα” κατά την διάρκεια της προσέγγισης στο αεροδρόμιο Medellin της Κολομβίας. Εν Η.Π.Α. δημοσιεύματα αναφέρουν ότι: (1) Το Α/Φ δεν είχε την απαιτούμενη ακτίνα δράσης για πτήση άνευ ενδιάμεσου ανεφοδιασμού καυσίμων από Βολιβία, και (2) ότι κατά την προσέγγιση του Α/Φ στο Medellin δεν του δώθηκε άμεση άδεια προσγείωσης διότι προτιμήθηκε ένα άλλο Α/Φ ενδεχομένως σε κατάσταση ανάγκης λόγω δικού του χαμηλού επιπέδου καυσίμων. Το δίκτυο BBC ανέφερε ότι οι χειριστές του μοιραίου Α/Φ απεφάσισαν να μήν προσγειωθούν για ενδιάμεσο ανεφοδιασμό καυσίμων στην Bogota της Κολομβίας,… Read more »