Τάρανδος Vs Φινλανδικός Στρατός, σημειώσατε 1!

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ένα κομβόι θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού του Φινλανδικού Στρατού, είχε μια ατυχή συνάντηση με έναν τρομερό αντίπαλο, κατά τη διάρκεια άσκησης, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Όταν το στρατιωτικό κομβόι συνάντησε ξαφνικά έναν τάρανδο στο δρόμο, το πρώτο όχημα αναγκάστηκε να κάνει ελιγμό για να αποφύγει το ζώο, μόνο για να συγκρουστεί με το όχημα που το ακολουθούσε. Δώδεκα Φινλανδοί στρατιώτες τραυματίστηκαν, ενώ δεν έγινε γνωστό τι απέγινε ο τάρανδος.

Την Τρίτη το βράδυ κοντά στην λίμνη Kemijärvi, δύο θωρακισμένα οχήματα Patria Pasi βρίσκονταν στο δρόμο, ως μέρος στρατιωτικών ασκήσεων. Το προπορευόμενο Pasi “απέφυγε έναν τάρανδο”, όπως αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας της Φινλανδίας, προκαλώντας σύγκρουση μεταξύ των δύο οχημάτων. Είκοσι οκτώ στρατιώτες βρίσκονταν στα οχήματα και 12 τραυματίστηκαν ελαφρά.

Στο παρελθόν, ο Φινλανδικός Στρατός χρησιμοποιούσε τακτικά ταράνδους. Κατά τη διάρκεια του χειμερινού πολέμου με τη Σοβιετική Ένωση, ο Στρατός χρησιμοποίησε ταράνδους για να μεταφέρει άνδρες και προμήθειες σε χιονισμένο έδαφος. Οι Φινλανδοί φαίνεται να μην επιστρατεύουν πλέον τη βοήθεια ταράνδων για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά Ρώσοι στρατιώτες είχαν φωτογραφηθεί το 2016 να τους χρησιμοποιούν.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spider
Member
Noble Member
Spider

Το εν λόγω όχημα απέτυχε παταγωδώς σε αυτό που ονομάζεται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες ως τεστ αποφυγής ταράνδου….

Thomas
Member
Noble Member
Thomas

Μπορεί να γελάμε αλλά η σύγκρουση με τάρανδο ή moose (Αμερικανικό ελάφι στην τυπική ελληνική μετάφραση) δεν είναι καθόλου αστεία υπόθεση.

Πολλά θανατηφόρα ατυχήματα γίνονται κάθε χρόνο στην Σκανδιναβία από τέτοιες συγκρούσεις. Δυστυχώς το γνωρίζω και προσωπικά καθώς ένας πολύ καλός συνάδελφος σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητο του συγκρούστηκε με έναν τάρανδο στην Βόρεια Σουηδία

Είναι πραγματικά αυτό που λέμε μην σου τύχει