Τραγικός επίλογος για τον πιλότο του Ιαπωνικού F-35 που εξαφανίστηκε πριν 2 μήνες

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

“Απομεινάρια του πιλότου του αεροσκάφους F-35A, που εξαφανίστηκε από την επαρχία Αομόρι στις 9 Απριλίου, έχουν ανακτηθεί από τον ωκεανό”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Takeshi Iwaya την Παρασκευή. Τα τμήματα της σωρού βρέθηκαν την Τετάρτη και αναγνωρίστηκαν ως ανήκοντα στον Akinori Hosomi, σύμφωνα με αξιωματούχο δημοσίων σχέσεων της ASDF (Air Self-Defense Force) στο Τόκιο. Τόσο ο Iwaya όσο και η ASDF  αρνήθηκαν να αποκαλύψουν περαιτέρω λεπτομέρειες, αναφέροντας την ιδιωτικότητα και τις επιθυμίες της οικογένειας του θανόντος.

Η Ιαπωνία τερματίζει την αναζήτηση για το χαμένο F-35A

Προ ολίγων ημερών, το Υπουργείο Άμυνας διέκοψε τις δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης ενώ είχε ανακτήσει μέρος του καταγραφέα πτήσεων αλλά τα δεδομένα του είχαν χαθεί. Το υπουργείο αναλύει τώρα την αιτία της συντριβής με τη χρήση δεδομένων ραντάρ και αρχείων επικοινωνίας από τα υπόλοιπα 3 μαχητικά F-35A που διεξήγαγαν κοινή άσκηση περίπου 135 χλμ. από την βάση Μιζάουα στην επαρχία Αομόρι. Το υπουργείο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει υποβρύχια κάμερα για να ψάξει στην θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκαν τα συντρίμμια, παρόλο που πιστεύει ότι είναι απίθανο να βρεθεί κάτι που να δείχνει ενδείξεις σχετικά με την αιτία του ατυχήματος, ανέφερε η Iwaya.

“Είναι πραγματικά λυπηρό ότι χάσαμε τον εξαιρετικό πιλότο που είχε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά. … Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια”, δήλωσε ο Iwaya στους δημοσιογράφους.

Το προηγμένο μαχητικό που συνετρίβει ήταν ένα από τα πρώτα 13 F-35A που αναπτύχθηκαν στην Ιαπωνία. Η συντριβή ήταν η πρώτη που αφορούσε F-35A οπουδήποτε στον κόσμο, τραβώντας την προσοχή στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων σε όλο τον κόσμο. Μετά το ατύχημα, η ASDF είχε αναστείλει τις πτήσεις των υπόλοιπων 12 αεροσκαφών F-35A στη βάση Misawa και σχεδιάζει να συνεχίσει τις πτήσεις μόλις ξεκαθαρίσει καλύτερα τα πιθανά αίτια της συντριβής.

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να προμηθευτεί συνολικά 147 αεροσκάφη F-35, 105 από τα οποία αναμένεται να είναι F-35A. Τα υπερσύγχρονα μαχητικά κοστίζουν περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ¥ (Yen) το καθένα.

Το συγκεκριμένο F-35 που ενεπλάκη στο ατύχημα ήταν ένα από τα εννέα F-35A που συναρμολογήθηκαν και ελέγχθηκαν από τη Mitsubishi Heavy Industries Ltd. πριν από την παράδοσή τους. Τα υπόλοιπα τέσσερα συναρμολογήθηκαν και ελέγχθηκαν στις ΗΠΑ. 

Το μαχητικό stealth F-35, που κατασκευάζεται με έδρα τις Η.Π.Α. από την Lockheed Martin Corp., αναπτύχθηκε από κοινού από εννέα χώρες συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α., του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιταλίας, των Κάτω Χωρών, της Τουρκίας και του Καναδά.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
sotbak
Member
Famed Member
sotbak

πάντως, ανεξήγητη απώλεια: τόσο καινούριο Α/Φ + σύγχρονα συστήματα που διαθέτει το Φ-35Α και να μην έχουν εικόνα των αιτιών της πτώσης;

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Και δική μου απορία. Το ALIS δεν έδωσε αναφορά; Μήπως ακριβώς η μη διαρροή λειτουργιών του ALIS επιβάλλει την εσπευσμένη αρχειοθέτηση της υποθέσεως; Μήπως δηλαδή ο κατασκευαστής ξέρει ήδη, και θα ενημερώσει τους χρήστες σε ανύποπτο χρόνο με τεχνική οδηγία, ώστε να μη μάθουν ίσως ούτε και οι χρήστες τι ακριβώς καταγράφεται; Η υπόθεση θυμίζει το Venona Project, που επέτρεπε με τις υποκλοπές του τη στοιχειοθέτηση κατηγοριών για κατασκοπεία υπέρ της ΕΣΣΔ κατά πολλών από όσους (μάθαμε να πιστεύουμε ότι) συκοφαντήθηκαν από τον ΜακΚάρθυ (ανεξάρτητα από το οτι χιλιάδες άλλοι πράγματι συκοφαντήθηκαν και διασύρθηκαν άδικα …), αλλά τα σχετικά δεδομένα… Read more »