16.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021
- Advertisement -

Aποσυρθέντα βρετανικά Sea King AEW και ευσεβείς πόθοι

- Advertisement -

Μετά από επίσημη ερώτηση που κατέθεσε στην βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Κουζήλος εμφανίστηκε από το πουθενά ζήτημα ενδιαφέροντος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για τα προσφάτως αποσυρθέντα ελικόπτερα έγκαιρης προειδοποίησης (AEW) του βασιλικού Ναυτικού.

Το Βρετανικό Ναυτικό απέσυρε τα ελικόπτερα Sea King


Αν και μόνο η ηλικία άνω των 40 ετών των συγκεκριμένων ελικοπτέρων (υπενθύμιση ότι μιλάμε για εναέρια μέσα) θα έπρεπε να ήταν αρκετή απάντηση πριν καν εγερθεί το ερώτημα, ωστόσο το ΥΠΕΘΑ μέσω του ίδιου του υπουργού κ. Πάνου Καμμένου προέβη στην έκδοση επίσημης απάντησης.
Υπενθυμίζεται αναλυτικά η ερώτηση, όπως διατυπώθηκε από τον βουλευτή:
«Ερώτηση 3001/02-11-18 της Βουλής των Ελλήνων
Τον παρελθόντα Σεπτέμβριο, αποσύρθηκαν από την υπηρεσία του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτιού τα 4 εναπομείναντα ελικόπτερα Εναέριας Έγκαιρης Προειδοποίησης/ Εναέριας Επιτήρησης & Ελέγχου (AEW/ASAC) τύπου Sea King ASaC7, με τον χαρακτηριστικό εξωτερικά μεταφερόμενο θόλο του ραντάρ Search water 2000.
Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα αποτελούσαν τα εναέρια “μάτια” του βρετανικού στόλου και ιδίως της Ομάδας Μάχης Αεροπλανοφόρου, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους και πιο συγκεκριμένα αναφορικά με το Σύστημα Αποστολής Cerberus της Thales (δύο σταθμοί εργασίας) ολοκληρωμένο με παλμικό ραντάρ Search water 2000, σύστημα IIP τύπου Nik XII Mode 4 με ανακριτή σήματος ΑΡΧ-113 και ζεύξη δεδομένων Link 16, με το Search water 2000 και με ικανότητα ιχνηλατίσεως 400 ιχνών, ενώ χάρη στην διαμόρφωση Ενδείξεως Κινούμενου Χερσαίου Στόχου (GMTI) είναι δυνατή η στενή παρακολούθηση στόχων στην στεριά. Τον εξοπλισμό συμπληρώνουν σταθμοί ασυρμάτων ασφαλών επικοινωνιών και Σύνολο Αμυντικών Βοηθημάτων με Δέκτες Προειδοποιήσεως Ραντάρ (RWR), Σύστημα Προειδοποιήσεως Προσεγγίζοντος Πυραύλου AAR47, παρεμβολέα υπερύθρων ALQ-144 και διανομείς αεροφύλλων/ θερμοβολίδων.
Στην ελληνική περίπτωση, τα Sea King ASaC7 μπορούν να είναι χρήσιμα τόσο στις ανοικτές και κλειστές περιοχές του Αιγαίου προς όφελος ομάδων μάχης, επεκτείνοντας τον ορίζοντα αποκαλύψεως χαμηλά ιπταμένων εναερίων απειλών, είναι σε θέση να υποστηρίξουν αμφίβιες αποβατικές επιχειρήσεις αλλά και Ειδικές Επιχειρήσεις του ΓΕΕΘΑ σε όλο τον χερσαίο χώρο, όπως ακριβώς συνέβη στο Αφγανιστάν.
Φυσικά, τα εν λόγω ελικόπτερα ειδικού ρόλου, μπορούν να υποκατασταθούν σε έναν βαθμό από συστήματα UAV, τα τελευταία όμως μόνο με ειδικό εξοπλισμό μπορούν να αποκτήσουν ικανότητα GMTI ενώ βεβαίως δεν μπορούν να έχουν καμιά συνεισφορά σε ρόλο AEW. Στον τελευταίο, τα Sea King ASaC7 είναι σε θέση να συμπληρώσουν και σε εξεζητημένες περιπτώσεις να υποκαταστήσουν σε έναν βαθμό τα ΑΣΕΠΕ ΕΜΒ-145Η της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Υπάρχει πρόθεση να τεθεί προς εξέταση η αγορά των συγκεκριμένων ελικοπτέρων;
Ο βουλευτής,
Νικόλαος Κούζηλος»
Στο παραπάνω ερώτημα λοιπόν ακολούθησε η παρακάτω απάντηση από το ΥΠΕΘΑ, όπου εν ολίγοις υπήρξε αρνητική τοποθέτηση.
ΘΕΜΑ: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
ΣΧΕΤ.: Ερώτηση 3001/02-11-2018 της Βουλής των Ελλήνων.
Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Νικόλαος Κούζηλος με θέμα «Σχετικά με την ενδεχόμενη αγορά των SeaKing ASaC7» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:
Κατ’ αρχήν οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι η προμήθεια νέων οπλικών συστημάτων και μέσων πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και με βάση την εγκεκριμένη από το ΚΥΣΕΑ, Δομή Δυνάμεων (ΔΔ) των ΕΔ. Στην ισχύουσα ΔΔ 2013-2027, δεν υφίσταται πρόβλεψη για προμήθεια ελικοπτέρων (Ε/Π) για υποκατάσταση ή υποβοήθηση του ρόλου των αεροσκαφών ΑΣΕΠΕ ΕΜΒ-145Η της Πολεμικής Αεροπορίας.
Επιπλέον, η εξέταση της σκοπιμότητας απόκτησης των υπόψη ελικοπτέρων από τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχει, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, τεθεί στο ΥΠΕΘΑ ή και στο ΓΕΕΘΑ από κάποιον φορέα, ώστε να τύχει περαιτέρω επιτελικής επεξεργασίας. Σε κάθε περίπτωση, η κάλυψη των συναφών επιχειρησιακών απαιτήσεων των ΕΔ – ήτοι αυτών που δύνανται να συσχετισθούν με τις δυνατότητες του υπόψη Ε/Π και αφορούν στους τομείς της επιτήρησης και της έγκαιρης προειδοποίησης – έχει ήδη δρομολογηθεί επιτελικά μέσω των συναφών διαδικασιών του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού (ΕΑΣ).
Τέλος, το όλο ζήτημα σχετίζεται με διεργασίες του ΕΑΣ, οι επιμέρους παράμετροι των οποίων φέρουν διαβάθμιση ασφαλείας «ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ» και δεν δύνανται να αποδεσμευθούν μέσω της παρούσης διαδικασίας.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Σχόλιο Π&Δ:
Από την μία είναι ομολογουμένως και αντικειμενικά θετικό αν και σπάνιο βουλευτές της ελληνικής βουλής να παρουσιάζουν ενδιαφέρον για εξοπλιστικά ζητήματα να διατυπώνουν απόψεις κι ερωτήσεις, ανεξάρτητα του κόμματος που πρόσκεινται. Από την άλλη όμως υπάρχουν και όρια.
Δεν εξετάζουμε τα κίνητρα ή/και πολιτικές σκοπιμότητες που μπορεί να οδήγησαν τον συγκεκριμένο (ή κάθε άλλον βουλευτή) να υποβάλλει ερώτηση για κάποιο εξοπλιστικό θέμα. Οι βουλευτές δεν είναι παντογνώστες, ούτε περιμένει κανείς να είναι, για αυτόν τον λόγο άλλωστε η Βουλή των Ελλήνων δικαιολογεί την απασχόληση συμβούλων για λογαριασμό τους. Σήμερα στην εποχή του Google ούτε καν αυτό δεν είναι απαραίτητο.
Ελικόπτερο το οποίο είναι σε υπηρεσία για πάνω από πενήντα χρόνια και συγκεκριμένα τουλάχιστον 37 χρόνια για την έκδοση Sea King ASaC.7 (πρώην Sea King AEW.2) και αποσύρεται μαζικά από όλους τους χρήστες του, δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός επί των αμυντικών θεμάτων ούτε να έχεις συμβούλους ειδικούς επί των αμυντικών θεμάτων για να μπορείς να αντιληφθείς ότι έχει θέση μόνο στο μουσείο ή στο κοντινότερο κέντρο διαλογής παλαιών μετάλλων σκραπατζίδικο.
Υπό άλλες συνθήκες, τα συστήματα που φέρουν είναι τεράστιας και εγνωσμένης επιχειρησιακής αξίας και σίγουρα θα είχαν τουλάχιστον ενδιαφέρουσες προοπτικές. Οι πλατφόρμες που τα φέρουν όμως δεν έχουν μέλλον αφενός και είναι σε μικρό αριθμό για να αξίζει τον κόπο η προσθήκη ενός ακόμα νέου τύπου μεγαλώνοντας περεταίρω την πολυτυπία την στιγμή που κι οι τρεις κλάδοι δυσκολεύονται τρομερά να κρατήσουν επιχειρησιακά τα υπάρχοντα αερομέσα τους.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τακτικός Βαλλιστικός πύραυλος PrSM (aka DeepStrike), το όπλο που δεν μπορεί να λείψει από το Ελληνικό Οπλοστάσιο

Συνήθως δεν είμαστε τόσο "κάθετοι" σε ότι αφορά τα οπλικά συστήματα. Ακόμη κι όταν υπάρχει ουσιαστικά "μονοπώλιο", όπως για παράδειγμα στα μαχητικά 5ης γενιάς,...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Είμαστε 2, είμαστε 3… θα γίνουμε και 24! Τα Ελληνικά Rafale...

7
 Οι μέρες πλησιάζουν, και μιας και όλοι οι συντάκτες μας και αναγνώστες μας ήταν καλά παιδιά, το Δωράκι μου θα είναι τα πρώτα 6...
- Advertisement -
Card image

December_019 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 19 Νοεμβρίου/1 Δεκεμβρίου 1826: Ο Φαβιέρος σπάει τον...

0
Ο Κάρολος Φαβιέρος (Charles Nicolas Fabvier) επικεφαλής 530 ανδρών, διασπά τον κλοιό της τουρκικής πολιορκίας της Ακροπόλεως των Αθηνών και ανεφοδιάζει τη δοκιμαζόμενη φρουρά...
- Advertisement -
Card image

November_018 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

October_17 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49

Related News

Όταν η Καναδική Πολεμική Αεροπορία, επέλεξε ιδιώτες -CAE- για την εκπαίδευση των πιλότων της, αντί να αγοράσει εκπαιδευτικά

Λόγω του ότι το θέμα του Διεθνούς Αεροπορικού Κέντρου της Καλαμάτας πήρε πρόσφατα "διαστάσεις", και μάλιστα προβλήθηκε και η ανύπαρκτη επιλογή της αγοράς νέων...

Η Γαλλία είναι σύμμαχος της Ελλάδας, η Ελλάδα είναι σύμμαχος της Γαλλίας; Μερικές πίκρες αλήθειες για την πάρτη μας…

Πρώτη δημοσίευση 20/8/2020. Θεωρούμε πως πρέπει να αναδημοσιευτεί καθώς η παραφιλολογία με το Σαχέλ χτυπά "κόκκινο"...Είναι το Ελλάς Γαλλία συμμαχία κάτι παραπάνω από ένα...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο Γιάννης Τζαγκαράκης της ALS μιλά για όλα, το “εθνικό πλοίο”, τα ελληνικά ναυπηγεία, το κόστος, το εθνικό κέρδος

Με το Γιάννη Τζαγκαράκη, «ψυχή» της ελληνικής προσπάθειας της ALS Naval Ship Design για τη σχεδίαση σύγχρονων πολεμικών πλοίων για τις ανάγκες του Πολεμικού...