Reuters: Κλείνει η Stratolaunch!

4
1524
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

H διαστημική εταιρία Stratolaunch Systems Corporation που ιδρύθηκε από τον συνιδρυτή της Microsoft Paul Allen, κλείνει τις επιχειρήσεις της και περικόπτει τα φιλόδοξα αεροδιαστημικά σχέδιά της, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο 4 ανθρώπους με γνώση του αντικειμένου.

Η εταιρεία, μια μονάδα του ιδιωτικού επενδυτικού σχήματος Vulcan Inc, φιλοδοξούσε να αναπτύξει μια σειρά οχημάτων εκτόξευσης, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου (σε εκπέτασμα πτερύγων) αεροσκάφους στον κόσμο, για να εκτοξεύσει δορυφόρους και ανθρώπους στο διάστημα.

Ο Allen, ο οποίος ίδρυσε την Stratolaunch με έδρα το Σιάτλ το 2011, πέθανε στην ηλικία των 65 ετών τον περασμένο Οκτώβριο.

Η Vulcan διερευνά μια πιθανή πώληση περιουσιακών στοιχείων και πνευματικής ιδιοκτησίας της Stratolaunch, σύμφωνα με μία από τις τέσσερις πηγές και επίσης ένα πέμπτο άτομο.

Οι προσπάθειες προσέγγισης της Vulcan Inc για σχόλια δεν ήταν επιτυχείς.

Τα τέσσερα πρόσωπα που γνωρίζουν το ζήτημα μίλησαν όλα με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, όπως και η πέμπτη πηγή, επικαλούμενη τον εμπιστευτικό χαρακτήρα του θέματος.

Ένας εκπρόσωπος της Northrop Grumman Corp, η οποία είναι ιδιοκτήτης της Scaled Composites, κύριου εργολάβου του αεροσκάφους της Stratolaunch, αρνήθηκε να συζητήσει τις δραστηριότητες της εταιρείας. Το Stratolaunch αποσκοπούσε στην εκτόξευση του μικρού δορυφόρου Pegasus της Northrop σε τροχιά το 2020.

Τον Ιανουάριο, τρεις μήνες μετά το θάνατο του Allen, η Stratolaunch είπε ότι διαλύει το τμήμα κατασκευής πυραύλων της εταιρείας, αλλά θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στο αεροσκάφος-φορέα.

Από την 1η Απριλίου, η Stratolaunch είχε μόνο 21 υπαλλήλους, σε σύγκριση με 77 τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με μία από τις τέσσερις πηγές. Οι περισσότεροι υπάλληλοι επικεντρώθηκαν στην ολοκλήρωση της δοκιμαστικής πτήσης του αεροσκάφους.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Noble Member
Spyros

Μάλλον αναμενόμενο. Εφόσον ο μεγάλος πυραυλικός φορέας ακυρώθηκε, το αεροσκάφος πρακτικά δεν είχε λόγο ύπαρξης. Θα μπορούσε αν θυμάμαι καλά να εκτοξεύει μέχρι και 3 μικρότερους Pegasus ταυτόχρονα, αλλά δύσκολα θα «έστεκε» οικονομικά κάτι τέτοιο, σε σύγκριση πχ με τη χρήση 747 για έναν πύραυλο τη φορά… άλλες υποδομές και ανάγκες συντήρησης έχει ένα ελαφρώς μετασκευασμένο Β747, και άλλες ένα μοναδικό (‘bespoke’ που λεν στο χωριό μου) αεροσκάφος, που επιπροσθέτως είναι και το μεγαλύτερο στον πλανήτη.

DangerJetExhaust
Member
Trusted Member
DangerJetExhaust

Κρίμα! Θεωρητικά το “τέρας” θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν αεροσκάφος μεταφοράς μεγάλων σε μέγεθος φορτίων με τη χρήση αεροδυναμικών κοντέινερ, που θα προσαρμόζονταν στη θέση του πυραύλου. Τα κοντέινερ θα ήταν ήδη φορτωμένα, οπότε σε κάθε αεροδρόμιο που θα πήγαινε το αεροσκάφος απλά θα άφηνε το ένα κοντέινερ και θα έπαιρνε το επόμενο, δαπανώντας ελάχιστο χρόνο φορτο-εκφόρτωσης. Βέβαια με τόσο μεγάλο εκπέτασμα πτερύγων είναι ζήτημα πόσα αεροδρόμια θα μπορούσαν να υποδεχτούν το συγκεκριμένο αεροσκάφος. Επίσης είναι άγνωστο και το κόστος χρήσης

Spyros
Member
Noble Member
Spyros

Δεν είχε σχεδιαστεί ως μεταφορικό, οπότε δεν ξέρουμε αν πρακτικά θα μπορούσε να έχει τέτοιο ρόλο. Η πτέρυγα έχει μηδενική οπισθόκλιση, αφού η ταχύτητα πλεύσης δεν είχε ενδιαφέρον, ούτε ξέρουμε τι ποσότητα καυσίμου (και συνεπαγόμενη εμβέλεια) έχει. Τη δεκαετία του ’70, ενώ το διαστημικό λεωφορείο ήταν ακόμα στο σχεδιαστήριο και πριν αποφασιστεί η χρήση 747 για να το μεταφέρει σε ατμοσφαιρικές δοκιμές και από την βάση Edwards πίσω στη Φλόριντα, εμφανίστηκε η πρόταση να κατασκευαστεί ένα ειδικό αεροσκάφος γι’ αυτή τη δουλειά, με δυο ατράκτους B-52! https://en.wikipedia.org/wiki/Conroy_Virtus Και υπήρχαν και ιδέες με άλλες πλατφόρμες: https://jalopnik.com/the-conroy-virtus-was-the-enormous-cold-war-freak-of-yo-1607602384 Θα μπορούσε το αεροσκάφος της… Read more »

DangerJetExhaust
Member
Trusted Member
DangerJetExhaust

Καταπληκτική απάντηση, ευχαριστώ για τις πληροφορίες!