Στην γερμανική Rheinmetall ο έλεγχος της BAE Systems Land UK (τεθωρακισμένα)!

3
2143
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο βρετανικός αμυντικός κολοσσός BAE Systems έχει πουλήσει το πλειοψηφικό μερίδιο της θυγατρικής της Land UK που δραστηριοποιείται στην σχεδίαση και παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων στην γερμανική ανταγωνιστική εταιρεία Rheinmetall έναντι ποσού 28,6 εκατομμυρίων λιρών.

2 Royal Tank Regiment prepares to deploy to the Gulf. Shown here the Challenger 2 Tank, main battle tank on Hohne Ranges, Germany.

Η νέα κοινοπραξία δίνει στην Rheinmetall ποσοστό 55%, με την BAE να κατέχει το υπόλοιπο και θα εδρεύει στο εργοστάσιο της βρετανικής επιχείρησης στο Τέλφορντ του Σρόπσάιερ, όπως αναφέρει το BBC.

Θα ονομάζεται Rheinmetall BAE Systems Land και θα κατασκευάζει τα νέα οχήματα πεζικού του βρετανικού Στρατού, ενώ η Land UK είναι βασικός διεκδικητής στον διαγωνισμό για την αναβάθμιση και τη συντήρηση των βρετανικών αρμάτων μάχης Challenger 2.

Περίπου 400 εργαζόμενοι εργάζονται στο κύριο εργοστάσιο του Τελφόρντ και σε άλλες εγκαταστάσεις στις περιοχές Ουάσινγκτον, Φίλτον και Μπόβινγκτον. Η νέα επιχείρηση ωστόσο δεν θα περιλαμβάνει την σχεδίαση και παραγωγή πυρομαχικών της Land UK. Η εν λόγω εταιρεία, σημειώνει το BBC, συντηρεί και το ΤΟΜΑ Warrior, έχει έσοδα περίπου 60 εκατομμυρίων λιρών στερλινών ετησίως.

Η BAE δήλωσε ότι ο συνδυασμός της τεχνολογίας και των προϊόντων των στρατιωτικών οχημάτων της Rheinmetall, μαζί με τις δυνατότητες της BAE, θα δημιουργήσει έναν ευρωπαϊκό ηγέτη στον τομέα των στρατιωτικών οχημάτων με τη δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Jennifer Osbaldestin, διευθύνουσα σύμβουλος της Land UK, δήλωσε σχετικά: «Η ένωση των δυνάμεων μας με τη Rheinmetall στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παρέχει ένα ανανεωμένο σκοπό για τον τομέα οχημάτων μας και μας επιτρέψει να προσφέρουμε προϊόντα, υπηρεσίες και τεχνολογία που θα βοηθούν τις επίγειες δυνάμεις να υπερέχουν στους ζωτικούς ρόλους τους».

Ο Ben Hudson, επικεφαλής του τμήματος συστημάτων οχημάτων της Rheinmetall, δήλωσε σχετικά: «Οι συνδυασμένες δυνατότητες των δύο μεγάλων εταιρειών μας θα προσφέρουν στους πελάτες μας μία ολοκληρωμένη γκάμα στρατιωτικών οχημάτων και σχετικών τεχνολογιών τόσο τώρα όσο και στο μέλλον. Είμαστε υπερήφανοι που επενδύουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναμένουμε να αυξήσουμε ουσιαστικά την τρέχουσα επιχείρηση και την παραγωγική μονάδα του Τέλφορντ τα επόμενα χρόνια».

Η Rheinmetall ηγείται ήδη μιας κοινοπραξίας, που ονομάζεται Artec κι η οποία θα κατασκευάσει το νέο τεθωρακισμένο όχημα Boxer για τον βρετανικό Στρατό.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει απαιτήσει το 60% της αξίας του προγράμματος παραγωγής να διεκπεραιωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και η BAE δήλωσε ότι η νέα κοινοπραξία της δίνει κεντρικό ρόλο στη σύμβαση.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
G-164g ag-cat
Guest
G-164g ag-cat

Θα προκόψουν.

Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

brexit μου θέλατε, ξεπεσμένοι αποικιοκράρτες….

Aris
Guest
Άρης

Οι γερμανοί «πάτησαν» το νησί