Εκσυγχρονίζει η Ταϊβαν τα Mirage 2000-5

11
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου στην Βουλή της Ταϊβάν ο υπουργός Άμυνας της χώρας αναφέρθηκε σε συνομιλίες με την Dassault για την υλοποίηση προγράμματος MLU για τον στόλο των Mirage 2000-5 που διαθέτει.

Η RoCAF, που υλοποιεί ως γνωστόν ήδη πρόγραμμα F-16V για τα F-16A/B Block 20 που διαθέτει, προσανατολίζεται σε ένα παράλληλο, αν και υποδεέστερο στο στόχους εκσυγχρονισμό και των γαλλικών μαχητικών.

Πριν από ένα χρόνο είχε αναφερθεί ότι το ινστιτούτο αμυντικών ερευνών της χώρας είχε προχωρήσει στην εκπόνηση δέσμης μέτρων για την ανακοπή της απαξίωσης των γαλλικών αεροσκαφών αλλά και την ενίσχυση της μαχητικής τους ικανότητας. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι τότε (Δεκέμβριο 2016) είχε αναφερθεί ότι «το κόστος  υποστήριξης των M2000-5 ήταν σημαντικά υψηλότερο αυτού των δυο άλλων τύπων σε υπηρεσία με την RoCAF (F-16 και IDF) λόγος για τον οποίο εξεταζόταν η εκπόνηση ενός εγχωρίου προγράμματος αναβάθμισης. Φαίνεται όμως ότι το περασμένο καλοκαίρι η RoCAF προσέγγισε την Dassault και έκτοτε βρίσκεται σε σχετικές συνομιλίες. Να υπενθυμίσουμε ότι, όπως γράφαμε στο τρέχον τεύχος μας τα HAE ανακοίνωσαν συμφωνία με τις Dassault/Thales για πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των δικών τους M2000-9.

To National Chung Shan Institute of Science and Technology αναφέρεται ότι έχει ήδη προχωρήσει σε επαναπιστοποίηση των MICA σε υπηρεσία με την RoCAF και έχει ανακοινώσει την σχεδίαση κοινού συστήματος αυτοπροστασίας για όλα τα μαχητικά της χώρας.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Spyros

Δεν μας ενδιαφέρει η αναβάθμιση των δικών μας -5. Θα ασχοληθούμε μαζί της όταν ΔΕΝ θα είναι πια δυνατή.

Thras
Member
Thras

Άλλος ένας που αποφασίζει να εκσυγχρονίσει τα -5.
Εμείς;

Paliouras
Member
Paliouras

Αυτοι εκσυγχρονιζουν F-16 A/B….και εμεις τα εχουμε για πεταμα….
Με λιγα λογια, ειμαστε για ….πεταμα…

Manolis
Member
Manolis

Τα Ταιβανεζικα F-16 ειναι πολυ νεωτερα απο τα δικα μας μπλοκ-30, και πιο κοντα στα μπλοκ-50 ηλικιακα. Ονομαστηκαν “A/B? λογω Κινας. “TheTaiwan F-16 Block 20 avionics configuration is very similar to the F-16A/B Mid-Life Update”.

Spyros
Member
Spyros

«TheTaiwan F-16 Block 20 avionics configuration is very similar to the F-16A/B Mid-Life Update»

…που σημαίνει πως βασικά είναι περίπου παρόμοια με C/D Block 50.

aris32
Member
aris32

τα -5 της ταιβαν ειναι τα πρωτα -5 και δεν ειναι στο επιπεδο των δικων μας μ2000-5 . εχουν μονοχρωμες οθονες και γενικα ειναι το πιο αρχαιο -5 με πολλα προβληματα . οποτε ειναι λογικο να θελουν να το αναβαθμισουν σε ενα καλυτερο επιπεδο . αλλιως αποσυρση

montif74
Member
montif74

Παιδιά, όσοι γκρινιάζετε γιατί δεν αναβαθμίζουμε τα Μιραζ 2000 να μας πείτε και ποιους φόρους να αυξήσουμε για να βγει το ανάλογο κονδύλι.

ACHERON
Member
ACHERON

Επειδή κάπου έχω αρχίσει να γίνομαι δυσανεκτικός σε «καραμέλες»,μήπως θα ήθελες να σου υποδείξω από ποιές επιδοτήσεις ιερών αγελάδων και ποιμενομένων αμνοεριφίων θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν χρήματα για την άμυνα;

neverwill
Member
neverwill

Καλημέρα καί χρόνια πολλά , συμφωνώ μαζί σου , αλλά θά ήταν ενδιαφέρον νά έγραφες κάποιες από τίς ‘ υποδείξεις ΄ . Καλή χρονιά .

montif74
Member
montif74

Ναι βεβαίως να μας πεις που μπορεί ακόμα να κόψει η χρεοκοπημένη Ελλάδα 500 εκατ ευρώ (τουλάχιστον) για να αναβαθμίσει τα Μιράζ.

Προβοκάτωρ
Guest
Προβοκάτωρ

600εκ.€ ετησίως επιχορηγεί το κράτος-παρακράτος το ταμείο των πορφυρογέννητων κατόπιν επαίσχυντης συναλλαγής-συνδιαλλαγής αρχής γενομένης το σωτήριο έτος 1999.