Η Rocket Lab σχεδιάζει την επαναχρησιμοποίηση πυραύλων (στα χνάρια της SpaceX)

0
387
Ακόμα κι αν ανακτήσουμε ένα πύραυλο και τον επανα-χρησιμοποιήσουμε, ουσιαστικά θα έχουμε διπλασιάσει το ρυθμό παραγωγής μας. – PETER BECK, CEO της ROCKET LAB
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Rocket Lab, ένας πρωτοπόρος στην εκτόξευση μικρών δορυφόρων, αποκάλυψε τα σχέδιά της για ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση του 1ου σταδίου του πυραύλου της Electron. Ο στόχος είναι να αυξήσει την συχνότητα εκτοξεύσεων μειώνοντας την ανάγκη κατασκευής νέων πυραύλων, για κάθε αποστολή της.

Προς το παρόν η SpaceX είναι η μόνη ιδιωτική εταιρία που έχει επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους, αλλά η Rocket Lab αποκάλυψε τα δικά της σχέδια και είναι λίγο διαφορετικά από τη μέθοδο της SpaceX.

Η Rocket Lab θα εκτοξεύσει τον πύραυλο και ταυτόχρονα ένα ελικόπτερο θα απογειωθεί από το πλοίο της εταιρίας. Ο πύραυλος, αφού θέσει το φορτίο σε τροχιά, θα ξεκινήσει την κάθοδό του και θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα Mach 8.5. Ο πύραυλος θα πρέπει να μειώσει την ταχύτητά του στις 0.01 φορές αυτήν του ήχου μέσα σε 70 δευτερόλεπτα. Για να το πετύχει αυτό θα χρησιμοποιήσει μία νέα τεχνολογία “φρεναρίσματος” και έπειτα θα αναπτύξει το αλεξίπτωτό του. Τότε το ελικόπτερο θα αρπάξει το αλεξίπτωτο και θα “σύρει” τον πύραυλο πίσω στο πλοίο “βάση” της εταιρίας.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Subscribe  
Notify of