Μια νέα, προηγμένη έκδοση του άρματος Μ1 Abrams εντοπίστηκε στην Ρουμανία

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η “μυστηριώδης” εκδοχή του άρματος M1 Abrams εντοπίστηκε κατά την τελετή έναρξης της πολυεθνικής άσκησης Justice Eagle 19 στην Smardan Training Area της Ρουμανίας, στις 29 Μαΐου 2019. Η Justice Eagle είναι μια διμερής άσκηση που βελτιώνει την ετοιμότητα, αυξάνει τη διαλειτουργικότητα και ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ συμμάχων.

Κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης, ο στρατός των Η.Π.Α. παρουσίασε μια προηγμένη έκδοση του άρματος M1 Abrams με ένα νέο “πακέτο” θωράκισης στον πυργίσκο του. Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, πρόκειται για το Σύστημα ενεργητικής προστασίας Trophy, το οποίο θα βοηθήσει στην προστασία από αντιαρματικούς κατευθυνόμενους πυραύλους και αντιαρματικές ρουκέτες πεζικού. Επίσης, σημείωσαν ότι η μυστηριώδης έκδοση του άρματος M1 Abrams ονομάζεται M1A2 System Enhancement Package Version 3 ή M1A2 SEPv3.

Η νεώτερη έκδοση του άρματος M1 Abrams θεωρείται η πλέον τεχνολογικά προηγμένη ψηφιακή “μηχανή” (άρμα μάχης) στον κόσμο με ανώτερη προστασία, ισχύ πυρός και  αυξημένη κινητικότητα, δήλωσαν αξιωματούχοι του Στρατού. Οι βελτιώσεις επικεντρώνονται στην ισχύ, την διαχείριση, τα συστήματα αντιστάθμισης IED και την διασύνδεση δεδομένων πυρομαχικών. Είναι το πιο αξιόπιστο άρμα Abrams που παράγεται ποτέ, θα μειώσει το φορτίο του Στρατού σε θέματα διαχείρισης μεταφορών πυρομαχικών αυξάνοντας την συνδετικότητα σε επίπεδο Επιχείρησης με τα συστήματα συντήρησης και τροφοδοσίας που ενσωματώνει. Το SEPv3 έχει μήκος 9,7 μ., πλάτος 3,7 μ. και ύψος 2,4 μ. και είναι επανδρωμένο από πλήρωμα τεσσάρων ατόμων, συμπεριλαμβανομένου οδηγού, κυβερνήτη, φορτωτή και πυροβολητή.

Οι ΗΠΑ δείχνουν τον δρόμο: νέα ταξιαρχία M1A2 SEPv3 Abrams με στάνταρ σύστημα αυτοπροστασίας Trophy

Σε μια έκθεση του 2017, ο στρατηγός κ. David Bassett, εκτελεστικός υπεύθυνος προγράμματος για τα συστήματα μάχης εδάφους δήλωσε: “Αυτά τα οχήματα δεν είναι μόνο για τη διασφάλιση των συμμάχων μας, ή για την αποτροπή ή τον εξαναγκασμό πιθανών αντιπάλων. Πρόκειται για την απώθηση των εχθρών μας και τη νίκη σε μάχες πολλαπλών τομέων”.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, ο Στρατός των Η.Π.Α. σχεδιάζει να εξοπλίσει μια μεγάλη παρτίδα M1A2 SEPv3 με το ενεργό σύστημα προστασίας Trophy που εξαλείφει τις εχθρικές απειλές από αντιαρματικούς κατευθυνόμενους πυραύλους και αντιαρματικές ρουκέτες πεζικού.

Πηγή: defence-blog

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Γ.Μ.
Guest
Γ.Μ.

Το “μυστηριώδης” από που προκύπτει;;; Ο Αμερικανικός Στρατός και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν εδώ και μήνες ανακοινώσει επισήμως την ανάπτυξη της συγκεκριμένης έκδοσης, δημοσιεύοντας και τις σχετικές συμβάσεις μαζί με φωτογραφικό και άλλο υλικό. Συνεπώς που είναι το “μυστήριο” επ’ αυτής και η επιτυχία της “ανακάλυψης/εντοπισμού” της;;; Το άκριτο copy-paste με μια απλή μετάφραση, κάνει κακό….