Και η Ρουμανία θα επιλέξει το F-16 Block 70/72 V;

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ρουμανική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τη διαδικασία επιλογής 36 μαχητικών F-16, ώστε να αποσύρει και τα τελευταία MiG-21 LanceR που η Ρουμανική Αεροπορία έχει σε ενεργή χρήση, δήλωσε στις 6 Μαρτίου 2019 ο υπουργός άμυνας της χώρας Gabriel Les.

 

Όπως αναφέρει το “Ziare.com”, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τη δήλωση γεννά η επιθυμία του Les τα συγκεκριμένα μαχητικά να είναι καινούρια, αν και ο Ρουμάνος υπουργός έσπευσε να υπογραμμίσει ότι δεν είναι σε θέση να πει αν υπάρχει δυνατότητα απόκτησης F-16 καινούριας κατασκευής. Να θυμίσουμε, την προηγούμενη χρονική περίοδο η Ρουμανία θεωρούσε υποψήφια για το συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταχειρισμένα F-16 από τις ΗΠΑ, την Ελλάδα και το Ισραήλ, ενώ πιο πρόσφατα η Lockheed Martin γνωστοποίησε ότι θα ήθελε να προμηθεύσει το Βουκουρέστι με F-16 Block 70/72 V ή αναβαθμισμένα F-16V. Κατά τον Les, στη δεύτερη περίπτωση τμήμα του εκσυγχρονισμού θα γίνει από τη ρουμανική πολεμική βιομηχανία.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
airman
Guest
airman

Ευκαιρια να αγορασουν τα Φ16/30 μας και να τα αναβαθμισουν σε /70.

Vasilis 07
Guest
Vasilis 07

Από την στιγμή που η είδηση που βγαίνει είναι ότι θα εμπλακεί και η ρουμανική πολεμική βιομηχανία, άρα ελάχιστο έως καθόλου έργο στην ΕΑΒ, δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσουμε 32 μαχητικά (παλαιά μεν αλλά για ρόλο CAP στο Αιγαίο μια χαρά στέκονται) για 100-150εκ.

Bill
Guest
Bill

Δηλαδή πιστεύεις συνονόματε πως μπορούν οι Ρουμάνοι τεχνικοί, από την μια στιγμή στην άλλη, να πάνε από τα Mig-21 στα F-16Viper?

Vasilis 07
Guest
Vasilis 07

Ποια είναι η μια στιγμή στην άλλη ? Από το 2013 η Ρουμανία ξεκίνησε να προετοιμάζεται για την ένταξη των πρώην F-16AM/BM της Πορτογαλίας τα οποία εντάχθηκαν τέλος του 2016. Επίσης έχουν μια σεβαστή πολεμική βιομηχανία η οποία και αυτή χρειάζεται υποστήριξη από τα εγχώρια προγράμματα εξοπλισμών.

Μανώλης
Guest
Μανώλης

Kαλό είναι να προτιμήσουν να αναβαθμίσουν τα Mig21 με κλάσμα του κόστους. Οι Ινδοί δείξανε τον δρόμο.