Η Ρουμανία είναι ένα βήμα πριν το HIMARS

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στις 15 Φεβρουαρίου 2018 η ρουμανική κυβέρνηση ενέκρινε την προμήθεια του ΠΕΠ M142 HIMARS, όπως αναφέρει το “Army Recognition”. Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση στις 28 του μηνός θα γίνει πληρωμή ύψους $1 δις για την απόκτηση των συστημάτων.

Όπως έχουμε αναφέρει ήδη, τον προηγούμενο Αύγουστο η DSCA ειδοποίησε το Κογκρέσο για την πιθανή πώληση 54 συστημάτων HIMARS, πακέτου ρουκετών M30/31 και βαλλιστικών βλημάτων M75 αντί $1,25 δις. Το HIMARS μπορεί να μεταφέρει έξι ρουκέτες ή ένα βαλλιστικό βλήμα.

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε το πρόγραμμα των κορβετών, με τη Ρουμανία να θέτει ως όρο του διαγωνισμού ο νικητής να εκσυγχρονίσει τις δύο φρεγάτες Type 22R.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikolaos
Member
Nikolaos

Αυτά είναι κομμένα και ραμμένα για μας … Με τις πρώτες ενδείξεις κρίσεως αερομεταφέρονται στιγμιαία με Ηρακλή στη νήσο του Ανατολικού Αιγαίου για την οποία υπάρχει πληροφόρηση ότι απειλείται, ή βέβαια στην Κύπρο … Προϋπόθεση να υπάρχει διαθεσιμότητα των Ηρακλέων βέβαια …

Gunner
Guest
Gunner

Καλύτερα να κοιτάξουμε προς Ισραήλ μεριά για MLRS. Οι ΗΠΑ δεν δίνουν συστήματα με τα χαρακτηριστικά που θέλουμε.

https://www.armyrecognition.com/mspo_2013_show_daily_news_-_coverage_-_report/imi_israel_military_industries_presents_lynx_multicaliber_rocket_launcher_system_mspo_2013_0309133.html

Agamemnon
Member
Agamemnon

Τα RM-70 με τα σωστα πυρομαχικα ειναι πολυ καλα για αμυνα νησιων…

tsimuha
Guest
tsimuha

Πιπερι στο στομα που θελεις και σωστα πυρομαχικα.