Η Ρουμανία θα αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις και μεταφορικά ελικόπτερα στο Μάλι

3
829
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο Ρουμανικός Στρατός θα αναπτύξει περίπου 120 άτομα στρατιωτικό προσωπικό υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών το φθινόπωρο στο Μάλι.

 

Όπως αναφέρει το “Jane’s”, τη ρουμανική ειρηνευτική αποστολή θα συνοδέψουν τέσσερα μεταφορικά ελικόπτερα IAR 330L, τα οποία θα αναλάβουν καθήκοντα Έρευνας & Διάσωσης (SAR), μεταφοράς τραυματιών και μεταφοράς στρατιωτικών ή φορτίου, αλλά και αποστολές αναγνώρισης. Σύμφωνα με το υπουργείο άμυνας της Ρουμανίας, στα τέσσερα IAR 330L γίνονται τώρα εργασίες βελτίωσης για την αντιμετώπιση των αντίξοων συνθηκών που υπάρχουν στην έρημο, αλλά και τη βελτίωση της παρεχόμενης προστασίας του ελικοπτέρου από πιθανά εχθρικά πυρά. Πέρα από τα τέσσερα συγκεκριμένα ελικόπτερα, εργασίες γίνονται σε ακόμη τρία IAR 330L, που θα παραμείνουν εφεδρικά στη Ρουμανία και θα αποσταλούν στο Μάλι αν αυτό απαιτηθεί.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikoss
Guest
Nikos

Χωρες οπως η Ρουμανια,πριν λιγα χρονια ηταν παμπτωχες και τωρα δεν μπορουμε να τις φτασουμε σε εξοπλισμους ουτε γι αστειο,μια συγκριση με την ελληνικη πραγματικοτητα προκαλει μονο θλιψη..

cassius
Guest
cassius

εχουμε κλειστεί μέσα στα σύνορα και απλά προπαγανδίζουμε τι δυνατοί που είμαστε… το παράδοξο είναι οτι κάποτε αυτή η γη γέννησε αυτοκρατορίες…

Stavrogin
Guest
Κωνσταντίνος

Μα η Ρουμανία δεν έχει συγχρονο τον φτιάχνει απ το μηδέν. λογικό θα είναι να χώνει βαθεία το χέρι στην τσέπη, αν και δεν έχω ακούσει τίποτα το υπερβολικό