Το ρουμανικό υπουργείο άμυνας υπέγραψε στις 12 Ιανουαρίου 2018 τη σύμβαση προμήθειας των 227 τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων Piranha V. Σύμφωνα με το συμβόλαιο, τα πρώτα 36 οχήματα θα φθάσουν στην χώρα εντός του έτους. Τα υπόλοιπα 197 θα κατασκευαστούν εγχωρίως. Τα Piranha V αποκτούνται έναντι €895 εκατομμυρίων.

 

Στην τελετή ήταν παρών ο πρωθυπουργός Mihai Tudose, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του προγράμματος για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Το Piranha V κατασκευάζεται από την General Dynamics European Land Systems – Mowag GmbH. Προηγουμένως η Ρουμανία είχε προμηθευτεί 31 Piranha IIIC και αναμένει την παραλαβή επιπλέον 12.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενδιαφέρουσα επιλογή. Δεν αγόρασαν το γερμανικό Boxer ούτε το Φινλανδικό AMV και προτίμησαν το αμερικάνικο Piranha 5 το οποίο έχουν αγοράσει και οι Δανοί αλλά πολύ σύντομα και οι Ισπανοί. Για την ιστορία το Piranha 5 είναι ο απόγονος των πασίγνωστων Piranha 1,2,3 εκδόσεις των οποίων χρησιμοποιεί το USMC (LAV-25 ) και ο αμερικανικός στρατός (Stryker) ένα όχημα σχεδίασης και κατασκευής της Ελβετικής MOWAG που εξαγοράστηκε από την GDLS που κατασκευάζει το πολύ γνωστό μας M1Abrams. Οχήματα της κατηγορίας θα μας απασχολήσουν κι εμάς στο μέλλον, στα πλαίσια του Ευρωστρατού αρχικά και στην συνέχεια για την αντικατάσταση των Μ113, Λεωνίδας αλλά και αρμάτων μάχης ειδικά στα νησιά αλλά και στις Δυνάμεις του Ευρωστρατού που θα έχουμε σε υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα. Μεταχειρισμένα Stryker θα είναι ανάμεσα στις επιλογές μας, χωρίς να εξαιρείται υποχρεωτική αγορά ευρωπαϊκού οχήματος (VBCI, Boxer, AMV, Piranha 5) στα πλαίσια του Ευρωστρατού και της υποστήριξης της Ευρωπαϊκής ελίτ, συγνώμη βιομηχανίας και των Ευρωπαίων εργαζομένων.

  2. Τελευταια παρατηρουμε μια ανοδο των εξοπλιστικων της Ρουμανιας…καί ποσοτικα καί ποιοτικα…

  3. προβοκάτωρα καλή η stanag, αλλά το λαζαρ σε σχέση με το κομψο και καλλιπυγο patria μοιαζει με κουμούτσα, συν οτι με χαλάνε και λιγο τα παραθυρα που χει.βάλε και τη συνεργασια με κονγκσμπεργκ και amos,άλλο επιπεδο οι φιλανδοι. βεβαια όμως ειναι και το οικονομικό στη μεση σε σχέση με τους αριθμούς που αναφέρεις .

    • Τόσα χρόνια οι διαφημίσεις μας έριξαν στην αγκαλιά των οπλάδων και βλέπεις το αποτέλεσμα σήμερις.Μην μασάς λοιπόν από διαφημίσεις.Πάμε το ξεσκίζουμε στις δοκιμές και αποφασίζουμε.Άσε που έχει ένα σωρό συγκεκριμένα πράγματα ακόμη που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρουν προχθές το συγκεκριμένο εργοστάσιο…

Comments are closed.