Η Ρωσία απέκτησε 56 αεροσκάφη το 2018, περιμένει την παραλαβή 100 περισσότερων το 2019

17
3591
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 82
  •  
  •  

Το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε στις 2 Ιανουαρίου 2019 ότι η Ρωσική Αεροπορία θα αποκτήσει τουλάχιστον 100 αεροσκάφη εντός του έτους.

 

Με αυτά τα αεροσκάφη το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του ρωσικού αεροπορικού οπλοστασίου θα έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό 65%, μεταδίδει το “Air et Cosmos”. Ο εκσυγχρονισμός ξεκίνησε το 2008 και έχει αποφέρει την παραλαβή 474 καινούριων και εκσυγχρονισμένων αεροσκαφών. Για το 2018, το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε την απόκτηση 8 εκσυγχρονισμένων μαχητικών Su-27SM3, 14 μαχητικών Su-30SM, 14 αεροσκαφών κρούσης Su-34, 10 μαχητικών Su-35S και 10 εκπαιδευτικών Yak-130. Στο πρόγραμμα παραδόσεων του 2019 συμπεριλαμβάνονται πιθανώς οι παραδόσεις των πρώτων μαχητικών MiG-35 και εκσυγχρονισμένων βομβαρδιστικών Tu-95.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 82
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ECG
Guest
ECG

Αξιζει για μια οικονομία σαν τη Ρωσική να αναπτύσσει/εξελίσσει και το Su 35 και το Mig-35? Και το Su57? Καταλαβαινω πως σαν αεροπλανα ειναι διαφορετικά σε θεμα μεγεθους και ικανοτήτων (το Su 35 ειναι ακριβως στο ρολο του F15 ενω το Mig 35 ενα οικονομικό αεροπλάνο πρώτης γραμμής) ομως τα χρηματα και οι ποροι γενικότερα που δινουν στην ανάπτυξη όλων αυτών ίσως να μην αξιζουν. Θα μπορουσαν να εχουν μονο το Su 35 η ενα μεγαλύτερο Mig 35 (αν θελουν να ειναι ολοι βολεμένοι) και μετα να δίνανε ολα τα λεφτα τους στο να τα εχουν σε μεγάλο αριθμό και… Read more »

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Τα MiG-29 έχουν αποσυρθεί, μια σμηναρχία MiG-29SMT μόνο υπάρχει στο Κουρσκ, και είναι αυτά που αρνήθηκε να παραλάβει η Αλγερία. Το MiG-35 αγοράζεται σε δειγματοληπτική ποσότητα για να ενισχύσει τις εξαγωγές, ο στάνταρντ τύπος της VVS είναι η οικογένεια Flanker. Όχι καλή ιδέα από άποψη λειτουργικών εξόδων, αλλά και η οικογένεια MiG-29/35 δικινητήρια είναι …

Γιώργος
Guest
Γιώργος

Τα SM3 δεν είναι εκσυγχρονισμοί υπαρχόντων αεροσκαφών;
Αν ναι μάλλον δεν τα απέκτησε ακριβώς το 2018, έτσι δεν είναι;

ariseagle
Guest

Τα SM3 είναι ένας γρίφος γενικότερα…. Αρχικά είπαν ότι είναι νέας κατασκευής SU-27 ώστε να λειτουργήσουν ως “γέφυρα” μέχρι την έλευση νέας τεχνολογίας αεροσκαφών. Μετά είπαν ότι είναι εκσυγχρονισμένα SU-27SM και στο τέλος ότι επρόκειτο για SU-27 που δεν είχαν αφήσει την γραμμή συναρμολόγησης μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ, οπότε ολοκληρώθηκαν κατευθείαν στο πρότυπο SM3. Κανείς δεν ξέρει σίγουρα, αν και νομίζω ότι ισχύουν και οι τρεις εκδοχές……με τους Ρώσους ποτέ δεν ξέρεις σίγουρα…

Γ.Μ.
Guest
Γ.Μ.

Τα πρώτα 12 προήλθαν από την ολοκλήρωση ημιτελών ατράκτων αεροσκαφών που προορίζονταν για εξαγωγικούς χρήστες, αλλά η παραλαβή τους ακυρώθηκε. Συνεπώς ουσιαστικά αποτελούν νέες κατασκευές. Ακολουθούν άλλες 36 μονάδες προερχόμενες από τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων Su-27S/P (και όχι Su-27SM, τα οποία αποτελούν άλλο εκσυγχρονισμένο έκδοχο).

flashg
Guest
flashg

Με λίγα λεφτά η Ρωσία έχει κάνει πολύ μεγάλους εκσυγχρονισμούς σε όλα τα οπλικά συστήματα. Αυτό σημαίνει σωστή αξιοποίηση των πόρων. Μπορεί πολλές φορές να την κοροϊδεύετε που δεν έχει στελθ αεροσκάφη και αντιτορπιλικά αλλά έχει φτάσει πλέον και ξεπεράσει τους Ευρωπαίους σε ισχύ πυρός. Επίσης ακόμη και σε σχέση με τους Αμερικάνους είναι αρκετά δυνατή. Πολλά προγράμματα των Αμερικάνων όπως οι φτηνές φρεγάτες και τα καινούργια καταδρομικά απέτυχαν και ακυρώθηκαν και από τα στελθ αεροσκάφη το F22 κινδυνεύει να ξεπεραστεί τεχνολογικά και είναι δύσκολος έως αδύνατος ο εκσυγχρονισμός τους λόγω μεγάλου κόστους και μικρών αριθμό αεροσκαφών ενώ και το… Read more »

ECG
Guest
ECG

Ακριβώς το αντίθετο περιγράφω παραπάνω. Κακη διαχείριση των πόρων Ναι συγχαρητήρια στη Ρωσία γιατι εχει μια ικανη πολεμική μηχανή όμως μην συγκρίνεις τις πολεμικες δυνατοτητες μια χωρας με απολυταρχικό καθεστώς με μια Ευρωπαϊκή (δεν κανω κριτική, απλα προφανως μια απολυταρχία δινει εμφαση στο Στρατό ενω μια δημοκρατία δινει εμφαση στη κοινωνία) Η Ρωσία αν ειχε κανει καλυτερη διαχείριση πόρων και δεν τους σπαταλουσε σε τόσα διαφορετικά μοντελα και αναβαθμίσεις, θα μπορουσε να αγορασει περισσοτερα αεροπλάνα, να φερει το Su-57 νωριτερα αλλα το πιο σημαντικό, να ειχε περισσοτερες εξαγωγικες επιτυχίες (γιατι το καθε μοντέλο πχ θα μπορουσε να ειναι πιο οικονομικο/εξελιγμενο)… Read more »

Lesalaut
Guest
Lesalaut

Η Ρωσία μάλλον θα έπρεπε να έχει επικεντρωθεί σε κάτι αντίστοιχο του F-35 ή έστω του J-31, δηλαδή σε ένα εξαγώγιμο οικονομικό μαχητικό με χαρακτηριστικά στελθ, ενώ παράλληλα να βελτίωνε την άμυνα της με εκσυγχρονισμούς MiG-31, Su-27 και Su-25, και με παραλαβές Su-34 και Yak-130, αποσύροντας ταυτόχρονα τα παλιά της. Όπως τα έχει κάνει μπορεί βραχυπρόθεσμα να διασώζει θέσεις εργασίας, όμως στρατηγικά μάλλον αυτοκτονεί.

chikichiki
Guest
chikichiki

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς πως η Ρωσία, που πριν λίγα χρόνια δεν είχε λεφτά να βγάλουν ώρες οι πιλότοι της και να συντηρήσει τα ιπτάμενά της μέσα (χώρια τα προβλήματα των κατασκευαστών, ελλείψεις τεχνογνωσίας, εξειδικευμένου προσωπικού κλπ), έφτασε σήμερα να έχει θέσει μαζικές παραγγελίες για οπλικά συστήματα αν όχι αιχμής τότε έστω πολύ ικανοποιητικού επιπέδου. Δε γνωρίζω αν έχει υπάρξει τυχόν μεταφορά σοσιαλιστικών μαγικών και σοβιετικών παθογενειών στο ρωσικό καπιταλισμό (περίεργες επιδοτήσεις, εξαναγκασμός παραγωγής χωρίς πλήρη κάλυψη του κόστους, ασυνήθιστα ευνοϊκοί όροι αποπληρωμής, κλπ κλπ) αλλά δε μπορώ παρά να βρίσκω το φαινόμενο πολύ μα πολύ περίεργο, ειδικά όταν… Read more »

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Χωρίς να είμαι ειδικός, θα αποτολμήσω την εξής ερμηνεία: Η Κίνα, μετά από δεκαετίες καλπάζουσας ανάπτυξης και χαμηλών στρατιωτικών δαπανών, ανοίγει πλέον το πορτοφόλι. Βαρύ πορτοφόλι. Στοχευμένα: Έλεγχος της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας. Παράδοση της Ταϊβάν άνευ μάχης και area denial για κάθε ξένο ναυτικό. Κινεζική λίμνη. Ναυπηγήσεις, βλήματα κλπ. Αντίθετα, η ανανέωση του στόλου της αεροπορίας της είναι σε δεύτερη μοίρα: Τα J-10, αντίστοιχο του F-16, δεν έχουν αντικαταστήσει μαζικά τα παλαιά J-7 & J-8 (αεροπλάνα που αντιστοιχούν τεχνολογικώς σε F-104A και Su-15, σε υπηρεσία προ 60 και 50 ετών αντίστοιχα σε ΗΠΑ και ΕΣΣΔ). Στο στρατό ξηράς παρουσιάζει πολλά,… Read more »

chikichiki
Guest
chikichiki

Αυτή είναι πιστεύω η πρώτη εξήγηση που μπορεί να σκεφτεί κανείς που να έχει κάποια λογική. Νομίζω όμως πως από την άλλη δεν εξηγεί που βρέθηκε ξαφνικά όλη αυτή η τεχνογνωσία. Δεν υποτιμώ τη μέθοδο της αντιγραφής ή τις τακτικές κι εντατικές κυβερνοεπιθέσεις, αλλά όπως και να το δει κανείς η μετάβαση από ναυτικό της πυραυλακάτου με εισαγόμενες μεγάλες μονάδες επιφανείας σε ναυτικό των ραντάρ AESA, VLS, πυραύλων πλεύσης, αεροπλανοφόρων (προσεχώς EMALS παρακαλώ) και λοιπών καλουδιών, όλα εγχώρια, ήταν οπωσδήποτε απότομη. Για τη δε Αεροπορία, απόλυτα θεμιτή η κριτική περί των α/φών που αδιαμφισβήτητα δεν παίζουν παρά ρόλο cannon fodder,… Read more »

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Πρόκειται όντως για άλμα. Πιθανές εξηγήσεις (που ΔΕΝ το μετριάζουν): 1. Είχαν την πολυτέλεια να ξεκινήσουν από μια κόλλα χαρτί και να απορροφήσουν τα πλέον πρόσφατα trends. 2. Για πολλά πράγματα, δεν χρειάστηκε να γίνει βασική έρευνα. Έτοιμη ήταν και δημοσιευμένη. Στους παλαιούς δύο μεγάλους πήρε δεκαετίες. Για την εφαρμοσμένη αλλάζει (κράματα, χυτεύσεις, τορνεύσεις, συγκολλήσεις, βιομηχανική παραγωγή). 3. Στις ΗΠΑ, το τέλος του ΨΠ, η ανάγκη για να εμφανισθεί ένα “μέρισμα της ειρήνης” αλλά και οι διαρκείς πόλεμοι από το 1990 και μετά ανέστειλαν τις καινοτομίες (εν μέρει ευτυχώς, δεν είναι π.χ. κατανοητό τι επιβιωσιμότητα θα είχε το RAH-66 Commanche… Read more »

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Επίσης, μερικές καλοπροαίρετες δυτικές δημοκρατίες (πρώτη η Γερμανία με τον περίφημο οργανισμό ακαδημαϊκών ανταλλαγών DAAD, ένα πραγματικό διαμάντι, που έχει στηρίξει πολλές χιλιάδες κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες, μεταξύ άλλων …) δίνουν αφειδώς υποτροφίες σε Κινέζους με την πεποίθηση ότι α) παρέχουν έτσι αναπτυξιακή βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες, εδραιώνοντας τη θέση της Γερμανίας ως πυξίδας ηθικής στη διεθνή κοινωνία και διασκεδάζοντας εντυπώσεις του μακρινού σκοτεινού παρελθόντος, β) κάποιοι από αυτούς θα μείνουν στη χώρα σπουδών και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επιστήμης, και γ) ότι οι υπότροφοι θα είναι μέσο ευμενούς επιρροής και γέφυρα φιλίας και σχέσεων (οικονομικών και επιστημονικών, επ’ αμοιβαία… Read more »

kakaouskia
Guest
kakaouskia

Καλησπέρα “…οι δικαστές στην Κίνα είναι, ως γνωστόν, στρατιωτικοί, και ανεβαίνουν στην έδρα ένστολοι…” Νικόλαε, μια μικρή διόρθωση για αυτό. Έχω οικογένεια στη Κίνα – που υπέφερε μάλιστα από τις διώξεις της Πολιτιστικής Επανάστασης – και μάλιστα κάποια μέλη έχουν άδεια εισαγγελέα οπόταν ρώτησα και έμαθα Αυτό που έγραψες ίσχυε εν μέρει ώς και τις αρχές του 21ου αιώνα. Λόγω της Πολιτιστικής Επανάστασης τα πανεπιστήμια στη χώρα παρέμειναν κλειστά μέχρι και το 1978, οπότε οι πρώτοι απόφοιτοι (βασικό πτυχίο) βγήκαν γύρω στο 1982-83. Μέχρι να καλυφθούν οι ανάγκες επάνδρωσης των υπηρεσιών αρκετοί στρατιωτικοί είτε πήραν μετάθεση είτε ως μορφή “αποστρατείας… Read more »

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Αγαπητέ φίλε,
Όπως πάντα εξαιρετικά ουσιώδεις και πολύτιμες οι πληροφορίες σου, ευχαριστώ πάρα πολύ!

ΚΝ
Guest
ΚΝ

Για την Ρωσία αρχικά θα πρεπει να πουμε ότι αποτελεί 3ή χώρα σε παραγωγή πετρελαίου, 1η στο φυσικό αέριο προς εκμετάλλευση που απο μόνα τους αρκούν να διαικολογησουν τις οικονομικές δυνατότητες. Επισης, για αρκετα χρονια τα χρηματα πήγαιναν για την αποπληρωμή χρεών με αποτελεσμα να εχει ενα απο τα μικρότερα χρέη σε σχεση με το ΑΕΠ που θα το ζήλευαν σαφώς πιο πλούσιες χώρες. Ακομα εκμεταλλεύτηκε καλα οτι για πολλα χρονια πουλούσε σε υψηλές τιμες πετρέλαιο κακ αρκετα χρημα5α απο αυτα τα κέρδη δόθηκαν στην ανάπτυξη όπλων και φυσικα σημαντικο ειναι το κοστος τους που ειναι αρκετα μικρότερο σε σχεση… Read more »

Stavrogin
Guest
Κωνσταντίνος

Aν κατα μέσω όρο η Ρωσική αεροπορία παραλαμβάνει 50 αεροπλάνα ανα έτος την τελευταία δεκαετία ειναι εντελώς απίθανο να διπλασιάσει αυτόν τον αριθμό στα 100 εκτός κι άν άνοιξε ξαφνικά άλλες 3-4 βιομηχανίες παραγωγής.