Η Ρωσία επιθυμεί να αποκτήσει νέο στρατηγικό μεταφορικό αεροσκάφος

0
828

Η Ρωσία πρόκειται να ξεκινήσει την κατασκευή του νέου στρατηγικού μεταφορικού αεροσκάφους που θα αντικαταστήσει το An-124, μεταδίδει το «Russia Today». Το πρόγραμμα βρίσκεται εντός του εξοπλιστικού σχεδιασμού και οι εργασίες θα αρχίσουν χωρίς καθυστέρηση, ανέφερε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας Yuri Borisov.

Η Ρωσία δήλωσε τον Ιούνιο ότι θα επαναλειτουργήσει τη γραμμή παραγωγής του An-124 και ότι έχει το δικαίωμα να το πράξει παρά τις ουκρανικές αντιδράσεις. Η τελευταία θεωρεί ότι κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα κατασκευής του An-124. Οποιαδήποτε νέα έκδοση του An-124 θα απαιτήσει όμως σημαντική βελτίωση του αεροσκάφους ή θα οδηγήσει στην κατασκευή ενός νέου τύπου.

Το εντυπωσιακό An-124 μπορεί να μεταφέρει μέχρι 120t φορτίου σε απόσταση 4.500km. Η πρώτη του πτήση συνέβη τον Δεκέμβριο του 1982 και εντάχθηκε σε υπηρεσία στην πολεμική αεροπορία της ΕΣΣΔ τον Ιανουάριο του 1986. Σημερινοί χρήστες είναι η Ρωσική Αεροπορία, η ρωσική εταιρεία Volga-Dnepr, η ουκρανική εταιρεία Antonov Airlines και η εταιρεία Maximus Air Cargo των ΗΑΕ.