Διαβεβαιώσεις από Ρωσία για την ασφάλεια των τουρκικών φυλακίων στη Συρία

1
Turkish forces are seen in a convoy on a main highway between Damascus and Aleppo, near the town of Saraqib in Syria's northern Idlib province, on August 29, 2018. Russian Foreign Minister Sergei Lavrov said in a press conference today that there is "full political understanding" between Russia and Turkey, who support opposing sides of the Syrian civil war but are currently in intense negotiations to ensure Idlib does not become a breaking point in their alliance. / AFP PHOTO / OMAR HAJ KADOUR
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με τη Hurriyet, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε νωρίτερα ότι η Ρωσία διαβεβαίωσε την Τουρκία ότι τα φυλάκιά της στη βορειοδυτική Συρία δεν θα δεχθούν επιθέσεις.

Μιλώντας στο Όσλο, ο Τσαβούσογλου προειδοποίησε ότι οι συνεχιζόμενες επιθέσεις από τις δυνάμεις του Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ θα μπορούσαν να προκαλέσουν νέο κύμα προσφύγων προς την Ευρώπη.

Πρόσθεσε ότι ο στρατός της Τουρκίας, ο οποίος υποστηρίζει ορισμένες συριακές ομάδες, θα εγκαταλείψει την περιοχή μόνο όταν βρεθεί μια πολιτική λύση.

Εφόσον οι ισχυρισμοί Τσαβούσογλου ισχύουν, πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, δεδομένου πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν φήμες για βομβαρδισμούς κοντά σε τουρκικά φυλάκια από συριακές, ακόμη και ρωσικές δυνάμεις. Σε κάθε περίπτωση, η “κάλυψη” της Μόσχας στην παρουσία της Άγκυρας στην περιοχή, εδραιώνει περισσότερο τις τουρκικές θέσεις στην Ιντλίμπ.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Stavrogin
Guest
Κωνσταντίνος

Οχι θα διαφωνίσω. Τα 11-12 φυλάκια μπορουν να παραμένουν αλλά ειναι γεγονός ότι απέτυχαν να ελεγξουν τους τζιχαντιστές στο ιντλμπ. Ως εκ τουτου ο ρολλος τους είναι συμβολικός. Ενω θα αποτελούν πυρήνες υποστήριξης φιλιων Τουρκομάνων, σιγα σιγά θα απομονωθούν και θα υποβαθμιστούν στον απλό ρολλο του θεατή των εξελίξεων εως το σημείο που θα εγκαταληφθουν ως περριτά. Το Ιντλιμπ θα ενωθει με την υπόλοιπη Συρία και οι Τουρκοι δεν θα μπορουν να κάνουν τίποτα απο την στιγμή που η συμφωνία τους με τους Αμερικάνους για την ζωνη ασφαλείας απομακρύνει επ αόριστω τους Ρωσο- Συριους απο την περιοχή αυτή. Μια σου… Read more »