Μετά την υλοποίηση της Δυτικής πυραυλικής επίθεσης στη Συρία, η Ρωσία θα μπορούσε να σκεφθεί την επανεκκίνηση της παράδοσης των Α/Α συστημάτων S-300 στη Δαμασκό, υποστηρίζει το «TASS».

Η Συρία είχε παραγγείλει έξι Α/Α συστήματα του τύπου αλλά το Ισραήλ πέτυχε το 2013 να αναβληθεί η παράδοσή τους. Εκτός από τα S-300, η Συρία είχε παραγγείλει ρωσικά συστήματα μέσης εμβέλειας Buk-M2Ε και μικρής εμβέλειας Pantsir-S1E, το πλάνο μεταβίβασης των οποίων ολοκληρώθηκε φυσιολογικά.

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η δήλωση έγινε στην ενημέρωση του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου χθές. Συγκεκριμένα ο Ρώσος στρατηγός είπε ότι η Ρωσία υπο το φώς του τελευταίου συμβάντος θα εξετάσει την παράδωση των συστημάτων S300 όχι μόνο στη Συρία αλλά και σε άλλες χώρες.

  It is to be stressed that several years ago given the strong request by our western partners, Russia opted out of supplying the S-300 AD systems to Syria. Taking into account the recent incident, Russia believes it possible to reconsider this issue not only regarding Syria but other countries as well.

  http://eng.mil.ru/en/news_page/country/[email protected]

  • 6 μονάδες S-300 περιπλέκουν σε μεγάλο βαθμό επιθέσεις όπως η προχθεσινή. Έχω πάντως την εντύπωση ότι το μήνυμα είχε πολλαπλούς αποδέκτες, συμπεριλαμβανομένης της Άγκυρας, που έσπευσε να χειροκροτήσει την επίθεση.
   Η απόκτηση αυτών των πυραύλων -και σε ικανοποιητικούς αριθμούς- από τη Συρία θα έφερνε σε δύσκολη θέση τα επιτελεία των γειτονικών χωρών (Τουρκία, Ισραήλ, Ιορδανία).

 2. ασχετο αλλα το αυτογκολ των δυτικοφιλων στο ντερμπυ με τους ρωσοφιλους ηταν τεραστιο,αναμενω νεα απο πτηση γι αυτο(δεν ειμαι με κανεναν απλα γελαω και με τους δυο)

 3. Κάτι που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως καλά νέα είναι ότι το Ισραήλ, παρά την εκτενή γνώση που έχει πάνω στο σύστημα, πάλι αντίδρασε πολύ έντονα το ’13 στις πιθανές παραδόσεις. Άρα μάλλον η «αγορά μας» έχει μέλλον ακόμα…

Comments are closed.