Νέα φιλόδοξη ρωσική προσπάθεια στον διαστημικό τουρισμό, μία ακόμα;

0
751
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ρωσία φέρεται να αναπτύσσει ένα «διαστημικό σκάφος» ικανό να απογειωθεί από συνηθισμένα αεροδρόμια για να μεταφέρει τους τουρίστες σε χαμηλή περιγήινη τροχιά. Το πρότζεκτ αυτό θα υποστηριχθεί από ομάδες εργασίας των Εθνικών Τεχνολογικών Πρωτοβουλιών (NTI) AeroNet και SpaceNet, όπως ανέφερε σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο επικεφαλής σχεδιαστής της NPO Aviation υπεύθυνος για διαστημικές τεχνολογίες κ. Αλεξάντερ Μπεγκάκ.

Σύμφωνα με οραματιζόμενο concept, το εν λόγω διαστημικό όχημα όχημα θα εισέρχεται στο διάστημα με μέγιστη ταχύτητα 3,5 μαχ (2.688 μίλια ανά ώρα) σε ύψος από 120 έως 140 χιλιομέτρων και θα επιστρέφει πίσω στην ατμόσφαιρα με χαμηλή ταχύτητα 0,85 μαχ. Θα μπορεί να απογειωθεί από οποιοδήποτε αεροδρόμιο σαν κοινό αεροσκάφος, κι έπειτα θα μπορεί να επιταχύνει σε μεγάλες ταχύτητες ώστε να αφήσει πίσω του την βαρύτητα της γης και να εισέλθει στο διάστημα.

Η επιβατική ικανότητα προβλέπεται να είναι χαμηλή, αφού το κάθε σκάφος θα έχει μόλις έξι θέσεις για επιβάτες, και πλήρωμα. ενός χειριστή. Το όχημα δεν θα χρειάζεται χειριστή καθώς θα είναι πλήρως τηλεκατευθυνόμενο, ωστόσο θα υπάρχει χειριστής για να αισθάνονται καλύτερα οι επιβάτες. ο προσδοκώμενο κόστος της κάθε πτήσης θα κυμαίνεται μεταξύ 200.000-300.000 δολάρια ανά άτομο, ενώ ελπίζεται πως οι πρώτες πτήσεις θα μπορούν να ξεκινήσουν σε 5 χρόνια.

Η δε ανάπτυξη του εν λόγω μη επανδρωμένου διαστημικού σκάφους που ονομάστηκε Selena Space Yacht ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που κάποια ρωσική εταιρεία ανακοινώνει κάποιο πρότζεκτ για μεταφορά τουριστών στο διάστημα. Αν και υπάρχει πάντα η ελπίδα της γρήγορης απόσβεσης της επένδυσης και της επιστροφής κέρδους σε σύντομο χρονικό διάστημα, όλα τα αντίστοιχα πρότζεκτ που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα έχουν πέσει στο κενό λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •