Η Ρωσία θα εκσυγχρονίσει τα BMP-3 των ΗΑΕ

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα ΗΑΕ και η Ρωσία έχουν υπογράψει σύμβαση εκσυγχρονισμού των ΤΟΜΑ BMP-3 που διαθέτει σε χρήση ο στρατός ξηράς της αραβικής χώρας.

 

Σήμερα τα ΗΑΕ αποτελούν τον μεγαλύτερο διεθνή χρήστη του τύπου, έχοντας προμηθευτεί σε δύο φάσεις γύρω στα 650 οχήματα. Το BMP-3 αναπτύχθηκε στην τελευταία περίοδο του Ψυχρού Πολέμου για την αντικατάσταση των παλαιότερων BMP-1/2. Τέλος, ο τύπος δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό, αφού έχει αποκτηθεί από την Κύπρο και επιλέχθηκε από την Ελλάδα το 2007, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει η αγορά του.

 

Σύμφωνα με το “Army Recognition”, τα ΗΑΕ υπέγραψαν με τη Ρωσία δύο συμβόλαια συνολικής αξίας $112,7 εκατ. για τη βελτίωση των BMP-3, στο περιθώριο της έκθεσης οπλικών συστημάτων “IDEX 2019”, αλλά δεν υπήρξαν αναφορές για το περιεχόμενο του εκσυγχρονισμού.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Δεν ,,παίζει,, να υπάρχει άλλο ΤΟΜΑ στον κόσμο με τόσο κάκιστο τρόπο εισόδου και εξόδου των οπλιτών σε/από αυτό.
Aπό τι είχα μάθει από έγκυρη πηγή ούτε το ρωσικός στρατός δεν το ήθελε για το νέο ΤΟΜΑ του και το ήθελε μόνο για αποστολές αναγνώρισης.
Τελικά μετά από πολλά χρόνια οι ρώσοι διόρθωσαν το πρόβλημα με μία νέα έκδοση του που έχει τον κινητήρα μπροστά και πίσω έχει ράμπα για τους οπλίτες.

Gunner
Member
Gunner

Αυτή η έκδοση είναι ακόμη στο στάδιο του πρωτοτύπου και από ότι φαίνεται αναπτύχθηκε για τα ΗΑΕ και όχι για τον Ρωσικό Στρατό, ο οποίος θα το αντικαταστήσει με το Kurganets-25 και το Τ-15 Armata σε οποίες μονάδες το χρησιμοποιούν στον δυτικό τομέα.

comment image