Η Ρωσία θα παραγγείλει 13 Su-57 το 2020 – Σημαντικά εμπόδια εξακολουθούν να “βασανίζουν” την πλήρη σειριακή παραγωγή

10
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ρωσία θα υπογράψει συμφωνία προμήθειας 13 μαχητικών 5ης γενιάς Su-57 το 2020, μεταδίδει το “TASS”.

 

Αυτή θα είναι η δεύτερη σύμβαση παραγγελίας στο πρόγραμμα, αφού προηγήθηκε αντίστοιχη για την απόκτηση δύο μαχητικών το 2018. Το πρώτο αεροσκάφος θα παραδοθεί φέτος και το επόμενο το 2020. Σε κάθε περίπτωση, προβλήματα στην ανάπτυξη κρίσιμων υποσυστημάτων του αεροσκάφους (πχ, νέος κινητήρα), δεν πρόκειται να επιτρεψουν την έναρξη της πλήρους σειριακής παραγωγής τους αεροσκάφους, πριν το 2026-27.

Su-57: Σύντροφοι, έχουμε πρόβλημα…

Η πρώτη πτήση του τύπου έγινε στις 29 Ιανουαρίου 2010. Το Su-57 περιγράφεται ως πολλαπλού ρόλου με ειδική έμφαση στη μείωση του ίχνους στα εχθρικά ραντάρ. Το αεροσκάφος έχει αξιολογηθεί επιτυχώς στη Συρία.

 

Το Su-57 στη Συρία (Βίντεο)


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
airman
Guest
airman

Επειδη το Σουκχοι57 εχει ντουραλουμινια επικαλυψη σημαινει οτι ΔΕΝ ειναι στηλθ αλλα 4ης γενιας παληατζουρα.
Οι καγκεμπιτες δεν ξερουν να αποσβενουν ακτινοβολια ρανταρ σε κυψελωτη μικροκαρβονικη επικαλυψη που εφαρμοστηκε στο Φ35 το 2010 (5η γενια στηλθ)) και ερχεται το 2020 με νεα κολπα ( Β21 ,6η γενια στηλθ).

adpanos
Member
adpanos

airman
Πηγή για αυτό;

Νομίζω πως υποτιμάμε πολύ μια πολεμική βιομηχανία που έχει κατά περιόδους δημιουργήσει εκπληκτικά “εργαλεία”…
Το ότι πίσω από το SU-57 δεν έχουν πεταχτεί τόνοι χρήματος σε marketing δεν σημαίνει πως το αεροσκάφος είναι κακό.
Μακάρι και η Ελλάδα να μπορούσε να κατασκευάσει ένα τέτοιο αεροσκάφος …. και ας το αποκαλούσαν και 2ης γενιάς .

Για εμένα σαν αεροσκάφος είναι ανώτερο του “κουβά” F35 και θεωρώ πως στην τελική του μορφή θα προβληματίσει πολλούς.

JohnnyB
Member
JohnnyB

Μα και να ήθελαν να χαλάσουν λεφτά για μάρκετινγκ δεν μπορούν γιατί ούτε έτοιμο είναι μιας και υπολείπεται πρόοδος σε βασικά υποσυστήματα όπως κινητήρες, ραντάρ και διασύνδεση αισθητήρων. Ξεχνάμε που ρίξανε άκυρο στην Τουρκία όταν φλέρταρε με την αγορά SU-57 σε περίπτωση που δεν παραλάβει F35A? Δεν φτιάχνονται έτσι εύκολα τα μαχητικά σαν στον Β’ΠΠ. Η Ρωσία παρά την πλούσια αεροναυπηγική της παραγωγή κατα την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και μετά αποδείχτηκε κατώτερη των εντυπώσεων σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις που κληθήκανε να αντιμετωπίσουν Δυτικά μαχητικά. Ελλείψη χρημάτων και επιστημονικού ερείσματος δεν υπάρχει καμία ελπίδα για την Ρωσία που πλήττεται… Read more »

adpanos
Member
adpanos

Οι Ρώσοι έριξαν άκυρο στην Τουρκία με τον ίδιο τρόπο που έριξαν άκυρο και στην Ινδία. Και οι δυο χώρες ήθελαν την τεχνογνωσία και όχι το αεροσκάφος αυτό καθεαυτό. Οι Ινδοί με μια επένδυση στο πρόγραμμα που δεν άγγιζε ούτε το 10% του κόστους ανάπτυξής του, ήθελαν μεταφορά όλης της τεχνολογίας του για να το παράγουν αυτοί. Το ίδιο και ο Ερντογάν. Όσο για το τι κάνουν τα Ρωσικά μαχητικά απέναντι στα Δυτικά, δεν θα το μάθουμε ποτέ. Και αυτό γιατί όπου υπήρξε τέτοια περίπτωση ή τα Ρωσικά θα ήταν παλαιότερης γενεάς κάποιας φτωχής χώρας , είτε θα επιχειρούσαν σε… Read more »

chikichiki
Guest
chikichiki

Λοιπόν το μοντέλο ανάπτυξης-παραγωγής του Su-57 είναι μάλλον το πιο περίεργο παγκοσμίως μετά το Β’ΠΠ.

adpanos
Member
adpanos

chikichiki
Γιατί το λες αυτό; Τι περίεργο έχει δηλαδή;

chikichiki
Guest
chikichiki

Πριν το πρόγραμμα PAK-FA, η ΕΣΣΔ ανέπτυσσε το MiG 1.44, το οποίο όμως με τη διάλυση ακυρώθηκε. Το πρόγραμμα πρακτικά πάγωσε, ακυρώθηκε κάπου στα τέλη ’90-2000, και μετά έγινε εκ νέου διαγωνισμός για το ίδιο πράγμα (με το όνομα πλέον PAK-FA) όπου όμως νίκησε η Σουχόι, και εξέλιξε έτσι το Su-57. Δηλαδή φτάσανε μέχρι το πρωτότυπο, και ακύρωσαν το πρόγραμμα για να φτιάξουν άλλο πρωτότυπο. Μετά άρχισαν να φτιάχνουν σιγά-σιγά κι άλλα πρωτότυπα για να φτάσουν στον – αρκετά υψηλό- αριθμό των 10 α/φών, που υποτίθεται τροποποιούνται κι εκτελούν δοκιμές. Λέω υποτίθεται γιατί μετά έγινε το άλλο ανεξήγητο που στείλανε… Read more »

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Άντε πάλι θα με κάνουν να υπερασπιστώ το Su-57, θα αρχίσουν να με λένε Ρωσολάγνο (που δεν είμαι), αλλά τι να κάνω, δεν μπορώ να ακούω να είναι κάποιος τόσο αρνητικός και κοροιδευτικός σε κάτι που δεν του αξίζει. Ναι το αεροπλάνο τεχνολογικά ΔΕΝ είναι F-22 και F-35, αλλά είναι πολύ καλύτερο από το Κινέζικο J-20, ενώ η Ευρώπη δεν έχει καν πρωτότυπο, όχι να έχει παράγει και 10-12. Λοιπόν, πάμε να δούμε τι κάνει το σαράβαλο, επί της βάσης 4 παραμέτρων και δύο διαστάσεων. Οι 6 παράμετροι είναι: 1) Σκαρί αεροσκάφους (ικανότητα στην πτήση) 2) Αισθητήρες 3) Λογισμικό 4)… Read more »

Periergos
Guest
Periergos

Nice, thumps up

adpanos
Member
adpanos

Πολύ σωστός. Και εγώ παραπάνω αυτό αναφέρω και δεν κατανοώ την απαξίωση ορισμένων. Το σκάφος έχει ανώτερα πτητικά χαρακτηριστικά από το F35 και με τις νέες μηχανές ίσως του επιτραπεί να έχει και από το F22 . Μεγαλύτερο φορτίο οπλισμού. Αρκετά Stealth που αν στην τελική του μορφή προσεχθούν λίγο παραπάνω τα υλικά και η συναρμογή , γιατί μέχρι τώρα μόνο κάτι πρωτότυπα βλέπουμε, θα έχει ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά στον τομέα αυτό. Έτοιμα ηλεκτρονικά. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι κατά πόσο ακριβότερο βγαίνει στους Ρώσους ένα SU-57 από ένα SU-35. Επίσης σε κάποιες φωτό του 2018 που συνυπήρχαν 2 SU-57,… Read more »