Ρωσική Αεροπορία: Πρόγραμμα-μαμούθ ανακατασκευής αεροπορικών βάσεων  

2
3464
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ένα «νέο» φιλόδοξο πρόγραμμα ανακαίνισης 106 στρατιωτικών αεροδρομίων μέχρι το 2028 ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού. Η ανάπτυξη του δικτύου των αεροδρομίων «θα καταστήσει τις αεροπορικές επιχειρήσεις πιο αποτελεσματικές και ασφαλέστερες» για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο χρόνος και κυρίως οι περιορισμένες πιστώσεις λόγω της διάθεσης κονδυλίων σε άλλα, πιο αναγκαία προγράμματα, έχουν αφήσει τα σημάδια τους σε πολλές αεροπορικές βάσεις της αχανούς ρωσικής επικράτειας. Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν συχνά μόνο και μόνο επειδή οι Ρώσοι έχουν μάθει να προσαρμόζονται στα δύσκολα όμως αυτό δεν μπορεί να παραταθεί επ’ αόριστον.

Σύμφωνα με την αμυντική επιθεώρηση Jane’s 360, το υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να επισκευάσει 13.000.000 τετρ. μέτρα διαδρόμων που χρονολογούνται από την σοβιετική εποχή. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή 700 Πύργων Ελέγχου Πτήσεων, εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης αεροσκαφών και άλλων υποδομών, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Το έργο δεν είναι μικρό, αν αναλογισθεί κανείς ότι το σύνολο της έκτασης των διαδρόμων που θα επιστρωθεί εν νέου αντιστοιχεί σε λίγο περισσότερους από 100 διαδρόμους μήκους 2.500 μέτρων. Όμως όπως συνηθίζουν να λένε οι Ρώσοι «η Νίκη στον Αέρα βρίσκεται στο Έδαφος». Σε αυτό ακριβώς ετοιμάζονται να επενδύσουν.

Αλέξανδρος Θεολόγου

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Αλήθεια με τις δικές μας βάσεις γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται;

ariseagle
Guest

Επειδή έχω ασχοληθεί αρκετά με το θέμα καθώς δεν μπορούσα να φανταστώ να εξυπηρετείται αεροσκάφος στους -20 και πιο κάτω, θα πω το εξής: Οι Ρώσοι αφήνουν τα αεροσκάφη τους έξω γιατί όλα τα HAS που διαθέτουν από την ΕΣΣΔ δεν χωράνε κανένα αεροσκάφος της sukhoi εκτός ορισμένων εξαιρέσεων. Δυστυχώς τα νέα Su-35s/-34/30sm “χτυπιούνται” ανελέητα από τον ρωσικό χειμώνα από την πρώτη μέρα που προσγειώνονται στις επιχειρησιακές τους μοίρες. Έχω διαβάσει ότι και το ίδιο το προσωπικό εδάφους διαμαρτύρεται για τις συνθήκες εργασίας αλλά και για την πρόωρη κόπωση αεροσκαφών και μηχανημάτων υποστήριξης στο έδαφος.