Το σύνολο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων θα εκπαιδευτεί σε τακτικές εναντίον drones

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αποκτούν μια αυξανόμενη παρουσία στο πεδίο της μάχης και αναγνωρίζοντας αυτή την τάση, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέταξε το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων να εκπαιδευτούν σε τακτικές αντιμετώπισης drones.

Η ρωσική εφημερίδα Izvestia αναφέρει ότι η πρώτη δοκιμή αυτών των νέων τακτικών έλαβε χώρα τον Οκτώβριο κατά τη διάρκεια ασκήσεων στη Μαύρη Θάλασσα. Η εκπαίδευση εναντίον drones απορρέει από την εμπειρία της Ρωσικής στρατιωτικής αποστολής στη Συρία. Την 5η προς 6η Ιανουαρίου 2018, έλαβαν χώρα επίθεσεις με drones εναντίον της ρωσικής αεροπορικής βάσης Hmeimim και της ναυτικής στην Tartus. Συνολικά 10 drones χρησιμοποιήθηκαν εναντίον της Hmeimim, και 3 ακόμη εναντίον της ναυτικής βάσης στην Ταρτούς.

Αν και οι επιθέσεις δεν προκάλεσαν σοβαρές ζημιές, η φύση των αυτοσχέδιων drones που κατασκευάζονται με πάμφθηνα υλικά, επιφέρει αναγκαστικές αλλαγές στο αμυντικό δόγμα της Ρωσίας και σίγουρα και άλλων χωρών στο προσεχές μέλλον.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Gunner
Member
Gunner

Εμείς τι κάνουμε για το θέμα; απογειώνουμε F-16, εκτοξεύουμε RIM–7M, RIM-162, ΜΙΜ-23/104, VT-1, 9M330, 9M33, FIM-92; θα αρχίζουμε να βαράμε με τα πολυβόλα; θα φωνάζουμε τους κυνηγούς με τις καραμπίνες τι;

ETS
Member
ETS

Ο ΕΣ ακολουθώντας τις επιταγες της εποχής αποφάσισε να εκπαιδεύσει όλο το προσωπικό του σε εξελιγμένες τακτικες αντιμετώπισης εναέριων μη επανδρωμένων οχημάτων ..

“Μοιράζει σφενδόνες στους στρατιωτες”

ilias
Guest
ilias

Σε εμάς οι φαντάροι πρέπει να έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από drone από τους αξιωματικούς τους. (Υπερβάλλω, βέβαια, αλλά σε αυτό τον τομέα μάλλον είμαστε πιο πίσω και από κατσαπλιάδες αντάρτες).

MPAMPIS
Member
MPAMPIS

Νομιζω ενα απο τα επιχειρήματα απόκτησης των Kiowa ειναι και η αντιμετώπιση UAV…..