Η Ρωσία ξεκινά τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα μέσω TurkStream

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ρωσία έχει ξεκινήσει τη μεταφορά φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, την Ελλάδα και τα Σκόπια μέσω του νέου αγωγού TurkStream, η εταιρεία Bulgartransgaz ανακοίνωσε την Κυριακή.

Όπως αναφέρει το «Reuters», ο διευθύνων σύμβουλος της Bulgartransgaz Vladimir Malinov τόνισε στον βουλγαρικό ραδιοφωνικό σταθμό «BNR», ότι ο TurkStream θα τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την Τουρκία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και τα Σκόπια, αντικαθιστώντας τη διαδρομή μεταφοράς του αερίου μέσω Ουκρανίας και Ρουμανίας.

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom μετέφερε πέρυσι στη χώρα μας γύρω στα 3 δις κυβικά μέτρα αερίου (bcm) και περίπου 500 εκατ. κυβικά μέτρα στα Σκόπια. Ο Malinov δήλωσε επίσης ότι στόχος είναι ο αγωγός TransBalkan να χρησιμοποιείται για την ικανοποίηση αναγκών της Ρουμανίας, Μολδαβίας και Ουκρανίας και υπογράμμισε ότι θα υπάρχει πρόσβαση για τον ελληνικό τερματικό σταθμό LNG της Ρεβυθούσας.

Η Ρωσία κατασκευάζει τον TurkStream και διπλασιάζει την ικανότητα του NordStream για να παρακάμψει την Ουκρανία στη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Ο TurkStream αποτελείται από δύο αγωγούς, ο καθένας με ετήσια ικανότητα 15,75 bcm. Ο πρώτος αγωγός θα τροφοδοτεί την Τουρκία και ο δεύτερος θα καταλήγει στη Σερβία και την Ουγγαρία.

Ενώ η Ρωσία και η Ουκρανία υπέγραψαν πενταετή συμφωνία για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη στα τέλη του προηγούμενου χρόνου, η Ρωσία προγραμματίζει να μειώσει τη συγκεκριμένη ποσότητα κατά 1/3 μέχρι το 2024, από 65 bcm τώρα σε 40 bcm. Οι σχέσεις Μόσχας-Κιέβου έχουν επιδεινωθεί ύστερα από τη ρωσική προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και τη δράση αυτονομιστών στην Ανατολική Ουκρανία. Το Κίεβο σταμάτησε την απευθείας εισαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου τον Νοέμβριο του 2015.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
GeorgiosneuromancerΠ.Α Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Π.Α
Guest
Π.Α

”Το Κίεβο σταμάτησε την απευθείας εισαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου τον Νοέμβριο του 2015.”
Το πιο σημαντικο τους ξεμυαλισαν οι USA, με πορτοκαλι επαναστασεις, και αγοραζουν πλεον το ρωσικο αεριο πιο ακριβα, τουτεστιν ο λαος ο απλος την εχει πληρωσει για τα χουγια των πολιτικων της Ουκρανιας.

neuromancer
Member
Trusted Member
neuromancer

Αντιλαμβάνεστε τώρα ότι στην πρώτη σοβαρή αψιμαχία ο Έρντο θα κλείσει την κάνουλα…. 1-0

Georgios
Member

Για αυτό ετοιμάζουμε τον EastMed. wink cool