Επίσκεψη ρωσικού στολίσκου στην Ιαπωνία – εικόνες Ψυχρού Πολέμου

3
1604
Side view of the Admiral Tributs, an Udaloy class Destroyer of the Russian Navy. Photo taken at the Manila South Harbor.
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ένας στολίσκος αποτελούμενος από μονάδες επιφάνειας του Στόλου Ειρηνικού του ρωσικού Ναυτικού αφίχθηκε στην Ιαπωνία στα πλαίσια προγραμματισμένης εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Το Admiral Tributs σε παλαιότερη επίσκεψη στις Φιλιππίνες. (Εικόνα αρχείου)

Η επίσκεψη θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιουλίου και στην διάρκεια της τα πληρώματα των ρωσικών πλοίων θα έχουν εξόδους αναψυχής και θα συμμετάσχουν σε διάφορες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις με το ιαπωνικό Ναυτικό.

Η δύναμη αποτελείται από τα αντιτορπιλικά Admiral Tributs και Admiral Vinogradov, αμφότερα κλάσης Udaloy καθώς και το μέσο πετρελαιοφόρο στόλου RFS Pechenga.

Τα δυο αντιτορπιλικά είναι και τα δυο ναυπήγησης της δεκαετίας του ’80, στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, συνεπώς βρίσκονται σε υπηρεσία πάνω από τριάντα χρόνια, πρόκειται λοιπόν για ένα ομολογουμένως αναχρονιστικό θέαμα δίπλα στα πλοία του ιαπωνικού Ναυτικού.

Το Ιαπωνικό Ναυτικό έχει και αυτό με την σειρά του πραγματοποιήσει επισκέψεις σε ρωσικά λιμάνια, όπως για παράδειγμα στο Βλαδιβοστόκ τον Οκτώβριο του 2017.

Οι δυο χώρες διατηρούν διπλωματικές επαφές κι επικοινωνία, παραμένουν όμως σε τύποις εμπόλεμη κατάσταση από την εποχή του Β’ ΠΠ, καθώς λόγω της μεταξύ τους διαμάχης για τις Κουρίλες Νήσους δεν έχουν υπογράψει ακόμα συμφωνία ειρήνης.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Gunner
Guest
Gunner

Όπως και το θέαμα στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας με τις φρεγάτες S τις ΤΠΚ και τα υποβρύχια του 60.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Nα υποθέσω ότι αναφέρεσαι και στα U-214 και στις Super Vita ??
Στην τελική η χώρα δεν είναι τόσο πλούσια ώστε να έχει σύγχρονο όλο τον στόλο της… , ενώ ο ελληνικός λαός ήθελε διακαώς ικανοποίηση ρουσφετιών, διορισμούς στο δημόσιο, επιδόματα, λεφτά με ξένα δανεικά, και αγύριστα, και όχι σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις.