27 C
Athens
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020
Αρχική ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΡΘΡΑ Η Ρωσία αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες - σε βάρος της υπόλοιπης οικονομίας

Η Ρωσία αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες – σε βάρος της υπόλοιπης οικονομίας

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε σχέδιο ομοσπονδιακού προϋπολογισμού για την περίοδο 2020-2022 στο οποίο αύξησε περαιτέρω τη χρηματοδότηση για τις δυνάμεις ασφαλείας αλλά την μείωσε για την οικονομία, την εκπαίδευση και την περιφερειακή βοήθεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αντίστοιχο έγγραφο που έχει ανέβει στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείο, η ρωσική κυβέρνηση σκοπεύει να δαπανήσει 302 δισεκατομμύρια δολάρια από τα αναμενόμενα έσοδα ύψους 315 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συνολικά, η κυβέρνηση θα δαπανήσει 5,65 δισεκατομμύρια Δολάρια (1,9% παραπάνω από ό,τι στον προηγούμενο προϋπολογισμό του 2019), αλλά οι δαπάνες σε άλλους τομείς θα μειωθούν.

Παρά τα πολυδιαφημισμένα “πρωτοποριακά” και εθνικά έργα που υποτίθεται αναμενόταν να επιταχύνουν τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας σε επίπεδο υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο, τα κονδύλια που διατίθενται για την “εθνική οικονομία” το 2020 έχουν μειωθεί κατά 5,34 δισεκατομμύρια Δολάρια (μείωση 11,9%).

Συγκεκριμένα, 39,46 δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για την εθνική οικονομία αντί για 44,84 το 2019, 13,72 δισεκατομμύρια δολάρια για την εκπαίδευση αντί για 13,92 το 2019 και 3,84 δισεκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση των ρωσικών περιφερειών από 4,49 το 2019.

Τα κεφάλαια αυτά που θα εξοικονομηθούν, θα δρομολογηθούν στους αντίστοιχους προϋπολογισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των κρατικών μέσων ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, οι (δημόσια ορατές) αμυντικές δαπάνες θα αυξηθούν κατά ένα δισεκατομμύριο στα 16,53 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι δαπάνες για την Εθνική Ασφάλεια (περιλαμβάνει χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών, της Εθνικής Φρουράς, της Εξεταστικής Επιτροπής, της Εισαγγελίας και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας) αυξήθηκε κατά 1,22 δισεκατομμύρια δολάρια στα 22,52.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και το απόρρητο μέρος των αμυντικών δαπανών, που φτάνει πλέον τα 51,44 δισεκατομμύρια δολάρια. Έτσι η συνολική χρηματοδότηση για τις δυνάμεις ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις θα μπορούσε να αυξηθεί από 85,81 δισεκατομμύρια δολάρια σε 90,5, δηλαδή σχεδόν το 30% του συνολικού ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

Επιπλέον, οι δαπάνες για κρατικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης θα αυξηθούν κατά περίπου 46 εκατομμύρια δολάρια σε 1,41 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 100,6 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για την επιδότηση του τηλεοπτικού καναλιού Channel One.

Ωστόσο, η ρωσική κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει τις δαπάνες της για την εφαρμογές προπαγάνδας μέχρι το 2021, όταν τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος για το «κυρίαρχο διαδίκτυο», που αναμένεται να διευκολύνει την άσκηση λογοκρισίας σε ανεπιθύμητες δημοσιεύσεις.

Υπό το πρίσμα της πρόσφατης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που προκάλεσε ευρείες αντιδράσεις, ο εν λόγω προϋπολογισμός θα παγώσει προσωρινά και στη συνέχεια θα μειωθεί κατά 7% το 2022 από 50,1 σε 46,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συνολική κατανομή κοινωνικών παροχών θα αυξηθεί κατά 2,21 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος (σε 77,4 δισεκατομμύρια Δολάρια) και άλλα 526 εκατομμύρια δολάρια το 2021 (στα 77,91 δισεκατομμύρια Δολάρια). Ωστόσο, το 2022 θα αρχίσει να μειώνεται και θα μειωθεί ακόμη και κάτω από το επίπεδο του προηγούμενου έτους (74,51 δισεκατομμύρια δολάρια).

Μόνη εξαίρεση στις παραπάνω μειώσεις φαίνεται ότι θα είναι οι δαπάνες για την υγεία, που θα αυξηθούν σημαντικά κατά 33% (από 11,4 σε 15,3 δισεκατομμύρια δολάρια) το επόμενο έτος και θα διατηρηθούν σε αυτό το επίπεδο μέχρι το 2022.

Τέλος, αναμένεται μία δραστική αύξηση για το στοιχείο “Προστασία του περιβάλλοντος”, του οποίου ο προϋπολογισμός θα αυξηθεί από 3 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος σε 5,39 δισεκατομμύρια Δολάρια το 2020 και 6,76 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα δύο χρόνια.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
- Advertisement -

12 ΣΧΟΛΙΑ

12 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kimon

22,50 δις για την εθνική (εσωτερική) ασφάλεια,πιο πολλά από τα λεφτά που θα δώσουν για την άμυνα της χώρας. Μάλιστα…

Nikoss

Ετσι κανουν οι σοβαρες χωρες,δινουν προτεραιοτητα στην ασφαλεια τους,καλη η υγεια,η παιδεια κτλ αλλα για να τα εχεις ολα αυτα πρεπει πρωτα να εχεις πατριδα..πρεπει και εμεις να διαθεσουμε περισοτερα χρηματα για την αμυνα,δεν γινεται διαφορετικα..

Yannis

Δεν ξερω αν καταλαβες θα ψιλα γραμματα, αλλα οταν λεμε “ασφαλεια”, στην περιπτωση της σημερινης Ρωσιας εννουμε “ασφαλεια του καθεστωτος”, στην περιπτωση των ΗΠΑ εννοουμε “οικονομικα συμφεροντα” κ.ο.κ. Στην πραγματικοτητα, σημερα, η λεξη “ασφαλεια” δε χρησιμοποιειται ποτε με την πραγματικη της εννοια.

MisCo

Συνταγη για να θαψεις την χώρα οριστικα. Ριξτα στα οπλάκια και μετά δες τι ζημια εκανες στην υπολοιπη οικονομια. Το σπορ αυτο απαιτει συνεση και λιγες οικονομιες το σηκώνουν.

adpanos

Η διαφορά στην Ρωσική οικονομία είναι πως όλα τα χρήματα θα πάνε για

α) Σχεδιασμό εγχώριων οπλικών συστημάτων.
β) Κατασκευή εγχώριων οπλικών συστημάτων.
γ) Χρήση εγχώριων οπλικών συστημάτων.
==============================================
Δεν φεύγουν τα χρήματα το εξωτερικό, ενώ ότι φεύγει για πρώτες ύλες, γυρίζει πίσω από τις εξαγωγές με προστιθέμενη αξία …

CHRIS

Great comment!… Please read/see the following website below and see how the average Russian citizen is doing today, especially with their annual salary……..www.ceicdata.com/en/indicator/russia/annual-household-income-per-capita

Apostolis

Οι αμυντικοί εξοπλισμοί είναι από τις πιο παραγωγικές δαπάνες γιατί παράγουν ασφάλεια που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη μιας οικονομίας. Ειδικα σε μια χώρα όπως η Ελλάδα είναι εκ των ων ουκ άνευ με γείτονα μια χώρα όπως η Τουρκία.Απλα σκέφτειται σε τι περιπέτειες οικονομικές θα μπει η χώρα αν αύριο η Τουρκία προβεί σε κατάληψη μερικών βραχονησιδων, η χώρα μας αντίδραση και έχουμε ένα θερμό επεισόδιο.Το οικονομικό κόστος από τη κινητοποίηση και την απώλεια του τουρισμού θα είναι πολλαπλάσιο από το να αυξαναμε τις εξοπλιστικές δαπάνες από 500εκ σε1.5 δις πχ. Για να μην αναφερθώ σε τυχόν απωλεια… Read more »

Flanker

Η συγκριση αμυντικων προυπολογισμων διαφορετικων κρατων,με διαφορετικες οικονομιες ,με διαφορετικους προμηθευτες με διαφορετικο νομισμα,με κριτηριο ενα νομισμα ενος κρατους,(δολλαριο) δεν παραγει σωστα αποτελεσματα. Η Ρωσια δεν αγοραζει απο την Λοκχηντ ουτε απο την Τζενεραλ Νταιναμικς.δεν πληρωνει 8000 δολ ενα σφυρι ουτε 3000 ευρω για ενα στυλο. Οι βιομηχανιες τις ειναι κρατικες,και στις ρωσικες παραγγελιες δεν αποσκοπουν στο κερδος. Η Ρωσσια δεν εχει βασεις σε ολο τον πλανητη ουτε πολεμα 17 χρονια στο Αφγανισταν και αλλου. Το μεγαλυτερο μερος του ρωσικου στρατιωτικου προσωπικου ειναι κληρωτοι και οι επαγγελματιες πληρωνονται οχι σε δολλαρια αλλα σε ρουβλια. Ολοκληρη η ρωσικη αμυντικη βιομηχανια ειναι… Read more »

CHRIS

…….”δεν πληρωνει 8000 δολ ενα σφυρι ουτε 3000 ευρω για ενα στυλο”……False/Fake News story from the 1980’s. See/Read: http://www.govexec.com/federal-news/1998/12/the-myth-of-the-600-hammer/5271/…...”Οι βιομηχανιες τις ειναι κρατικες, και στις ρωσικες παραγγελιες δεν αποσκοπουν στο κερδος”…….. This is the same as the old and great USSR economic model. Some people still remember what happened to the USSR. Today Russia and the average Russian is no better, except Putin and his friends. State run enterprises do not innovate and there is no incentive to build something better or faster because there is no competition. The only thing that Russia makes is weapons and nuclear weapons, nothing… Read more »

Flanker

Καλημερα σας. Φεικ στορυ ε? https://fortune.com/2019/05/14/transdigm-pentagon-costs/ The Defense Logistics Agency could end up paying TransDigm $4,361 for the “drive pin” in a July contract that should cost $46, according to a Pentagon review endorsed by the inspector general.The review found potential excess profits for 98 of 100 parts sampled and concluded the Pentagon may end up paying TransDigm $91 million more in coming years for parts valued at $28 million, with excess profit per part of 95% to the 9,380%, the Defense Department’s inspector general said in an audit labeled “For Official Use Only” and obtained by Bloomberg News.” 46… Read more »

CHRIS

Thank you for your response. I do not know if you opened the links that I provided, if you did, please read the 1980’s story about the $8000 hammer again. It explains how the numbers were derived and why there are wrong. It does not mean that other incidents of overpricing have not happend. As far as the Russian comment, all I said was that it is still a failed and corrupt state as always. Russia has enormous natural wealth only to be stolen by the communist dictator Putin and his friends, leaving the average Russian citizen worst than before.… Read more »

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μετα τον εκσυγχρονισμό των F-16C/D σε F-16V, τι; Ποιο είναι το επόμενο βήμα για την ΠΑ;

 Οι παλιοί μας αναγνώστες θα θυμούνται τα "άγχη" του 2016, 2017 και 2018. Η Τουρκία έστελνε πιλότους στις ΗΠΑ για να εκπαιδευτούν στα F-35A,...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Τι έγινε στη Λιβύη; Ποιοι βομβάρδισαν τους τουρκικούς MIM-23 HAWK, τι...

260
 Την περασμένη Κυριακή, η μέρα ξεκίνησε το πρωί με μια "περίεργη" είδηση. Τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη έγιναν στόχος αεροπορικής (!) επιδρομής, στην αεροπορική βάση...
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 3.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 February #369

Αγορά 1.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 April 2015 #347

Αγορά $

Related News

To USS Bonhomme Richard υποκύπτει στις φλόγες – οριστική απώλεια;

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα πάνω στη ροή της ειδησεογραφίας, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα γύρω στις 20:30 τοπική ώρα...

Φωτογραφίες: Πυρκαγιά μαίνεται στο αμερικανικό LHD USS Bonhomme Richard

Πυρκαγιά ξέσπασε στο αμερικανικό αμφίβιο ελικοπτεροφόρο δεξαμενής κλάσης WASP, USS Bonhomme Richard, καθώς αυτό βρισκόταν στο ναύσταθμο του Σαν Ντιέγκο για προγραμματισμένες επισκευές.Μέχρι στιγμής...

Καναδική εταιρεία αγόρασε τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Alpha Jet του Βελγίου

Το βελγικό υπουργείο Άμυνας έχει πουλήσει 25 εκπαιδευτικά αεροσκάφη Alpha Jet στην Top Aces, μια καναδική εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες αεροπορικής εκπαίδευσης στις ένοπλες...

Τζο Μπάιντεν: Καλώ τον Ερντογάν να αναιρέσει την απόφαση του για την Αγία Σοφία

Να αναιρέσει την απόφασή του για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί καλεί τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Δημοκρατικός υποψήφιος...

Αναβολή και όχι ακύρωση της επίσκεψης Ν. Παναγιωτόπουλου στις Ηνωμένες Πολιτείες

Αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσαν σημερινά ανυπόστατα δημοσιεύματα που ισχυρίζονται πως η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακυρώθηκε λόγω δυσαρέσκειας του...
- Advertisement -