- Advertisement -

ΕΥΕΔ: Ρωσική καμπάνια παραπληροφόρησης για τον COVID-19 με στόχο την υπονόμευση των ευρωπαϊκών κοινωνιών

- Advertisement -

Έγγραφο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), με ημερομηνία 16 Μαρτίου που επικαλείται το Reuters, αναφέρει “Μία σημαντική καμπάνια παραπληροφόρησης από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και φιλορωσικά ΜΜΕ σχετικά με το COVID-19 βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο πρωταρχικός στόχος της παραπληροφόρησης του Κρεμλίνου είναι να επιδεινώσει την κρίση δημόσιας υγείας στις δυτικές χώρες … σύμφωνα με την ευρύτερη στρατηγική του Κρεμλίνου να επιχειρήσει να υπονομεύσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες“.
Με το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19, παρατηρήθηκε πολλαπλασιασμός της ποσότητας των πληροφοριών που διακινήθηκαν κυρίως στο διαδίκτυο, αναφορικά με το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2. Ανάμεσα στον τεράστιο όγκο δεδομένων, παρατηρήθηκε έξαρση της παραπληροφόρησης. Ο όρος «Infodemic», είναι ένας νεολογισμός που διατυπώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), για να περιγράψει την υπεραφθονία πληροφορίας, εξαιτίας της πανδημίας, που καθιστά δύσκολη την εύρεση αξιόπιστων πηγών ενημέρωσης από το μέσο χρήστη του διαδικτύου.
Ένα σκέλος του Infodemic, είναι η παραπληροφόρηση, που έχει να κάνει με θεωρίες συνωμοσίας. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα με τεράστια απήχηση:
Ο κορωνοϊός είναι ένα βιολογικό όπλο που αναπτύχθηκε από τις ΗΠΑ ή την Κίνα.
Ο κορωνοϊός είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα και αναπτύχθηκε σε εργαστήρια.
Ο κορωνοϊός είναι βιολογικό όπλο για την απομείωση του πληθυσμού.
Ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε για να επιβληθεί καθολικός εμβολιασμός.
Ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε για τον έλεγχο του πληθυσμού.
Ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων προς όφελος των τραπεζιτών.
Ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε για να προωθηθεί η τεχνολογία 5G.
Ο κορωνοϊός σε συνδυασμό με το 5G, είναι όπλο για τον έλεγχο της ανθρωπότητας.
Ο κορωνοϊός σε συνδυασμό με το 5G, και τους αεροψεκασμούς, είναι όπλο για τον έλεγχο της ανθρωπότητας.
Ο κορωνοϊός δεν υπάρχει. Είναι μια απάτη.
Δεν υπάρχουν νεκροί από τον κορωνοϊό. Είναι απάτη.
Ο κορωνοϊός θεραπεύεται με «φυσικές» θεραπείες.
Ο κορωνοϊός είναι σχέδιο των ΗΠΑ για απόσπαση της προσοχής του κοινού από τον πραγματικό στόχο, ο οποίος είναι η κατάληψη της Ευρώπης και/ή της Ρωσίας με στρατιωτικά μέσα.
Ο κορωνοϊός οφείλεται στους μετανάστες.
Χώρες όπως η Κούβα έχουν βρει το φάρμακο για τον κορωνοϊό.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν επιβάλλεται εξαιτίας του κορωνοϊού, αλλά για το γενικό έλεγχο της ανθρωπότητας.
Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο ψευδών ειδήσεων EU vs Disinfo, που υπάγεται στο East Stratcom Task Force, και το οποίο ιδρύθηκε το 2015, με απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η παραπληροφόρηση που προέρχεται από το Κρεμλίνο, ΜΜΕ που πρόσκεινται σε αυτό, έχουν διαδώσει μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας για το νέο κορωνοϊό SARS-Cov-2.


Δημοσιεύματα που απευθύνονται σε διεθνή ακροατήρια (στα αγγλικά, τα ιταλικά, τα ισπανικά και τα αραβικά, μεταξύ άλλων γλωσσών – ορισμένα ρωσικά ΜΜΕ έχουν παραρτήματα σε πολλές χώρες), επικεντρώνονται κυρίως στις θεωρίες συνωμοσίας για τις «παγκόσμιες ελίτ» που σκόπιμα οπλοποιούν ή εκμεταλλεύονται τον ιό για δικούς τους σκοπούς. Στόχος -μεταξύ άλλων- είναι η πρόκληση δυσπιστίας στις εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, στους διεθνείς οργανισμούς και στους εμπειρογνώμονες υγείας.


Για παράδειγμα, άρθρο του Sputnik Λετονίας, διατύπωσε μια σειρά από αβάσιμες θεωρίες και υποστηρίζει πως η πανδημία COVID-19, μπορεί να προέρχεται από τη Λετονία, και δημιουργήθηκε για να απομειωθεί ο πληθυσμός των ηλικιωμένων της Ιταλίας. Αναφέρει επίσης πως η COVID-19 θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας προκειμένου να σταματήσουν οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, τις κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα από το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων, την Ιταλία να μειώσει το κόστος για συντάξεις ηλικιωμένων, και την Ευρώπη στο σύνολό της να απαγορεύσει την είσοδο μεταναστών από την Τουρκία. Με λίγα λόγια, το δημοσίευμα, υποστηρίζει πως ο νέος κορωνοϊός είναι κατασκευασμένος για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα.
Σύμφωνα πάντα με το EU vs Disinfo, το Sputnik Λετονίας δεν είναι το μοναδικό παράρτημα που έχει διασπείρει θεωρίες συνωμοσίας για την COVID-19. Η αραβόφωνη έκδοση του Sputnik έχει υποστηρίξει πως η πανδημία μπορεί να είναι μια αμερικανική βιολογική επίθεση, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ διέταξε να εξαπολυθεί μια τέτοια επίθεση και ότι κατασκευάστηκε για να στοχεύσει τους Ασιάτες. Το ισπανόφωνο Sputnik έχει υποστηρίξει ότι η COVID-19 θα μπορούσε να είναι ένα αμερικανικό βιολογικό όπλο, που αναπτύχθηκε ως μέσο για την απομόνωση της Κίνας, και τη πρόκληση πανικού για την απόσπαση της προσοχής από τα μη δημοφιλή θέματα, όπως το Brexit.
Στην ευρεία αποδοχή θεωριών συνωμοσίας, υπεισέρχονται και ψυχολογικοί παράγοντες. Η πανδημία COVID-19 είναι ένα σύνθετο φαινόμενο, με ορισμένες άγνωστες παραμέτρους. Η συνωμοσιολογία θα δώσει στον αναγνώστη την απάντηση που αναζητά με χαρακτηριστική ευκολία, και μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης θα την υιοθετήσει για να καλύψει το κενό. Η αβεβαιότητα και τα ερωτηματικά μπορούν άνετα να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης.
Όσον αφορά την Ελλάδα, δεκάδες ήταν οι θεωρίες συνωμοσίας που διακινήθηκαν το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με το νέο κορωνοϊό. Η προέλευση ορισμένων εξ αυτών, μπορεί να ιχνηλατηθεί απευθείας σε ΜΜΕ ελεγχόμενα από το Κρεμλίνο.
Ο αντίλογος υποστηρίζει πως η προσπάθεια “δαιμονοποίησης” της Ρωσίας, έρχεται για να καλύψει την ανεπάρκεια της Δύσης να δείξει την απαιτούμενη αλληλεγγύη προς χώρες-εταίρους/συμμάχους.
Εικόνα εξώφυλλου: REUTERS/Alexei Nikolsky/RIA Novosti/Kremlin

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ElCy
Active Member
ElCy (@elcy)
7 months ago

Δεν μας έφτανε ο ‘Σουλτάνος’ με τα ψυχολογικά του, έχουμε και τον ‘Τσάρο’ με τα ‘δικά’ του…εν μέσω πανδημίας!
Πρέπει να είμαστε το πιο ηλίθιο είδος στο σύμπαν, γι’αυτό και οι εξωγήινοι μας αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι! 😕

My_name_is_Nobody
Noble Member
My_name_is_Nobody (@my_name_is_nobody)
7 months ago

comment image
Το εμβόλιο υπάρχει και μας το κρύβουν!

My_name_is_Nobody
Noble Member
My_name_is_Nobody (@my_name_is_nobody)
7 months ago

Εγώ πάντως έχω αναπτύξει την δική μου θεωρία. Ο ιός έχει εξωγήινη προέλευση από το αστρικό σύστημα Omega Leonis, το οποίο να πληροφορήσω τους μη γνώστες πως είναι η πατρίδα των αιμοσταγών Klingon. Τα πλοία τους αυτήν την στιγμή βρίσκονται αρόδο στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.
Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς μπόρεσαν να διασπείρουν τον ιό στην Γη, και για αυτό όμως έχω πειστική απάντηση. Μέσω τηλεμεταφοράς. Εξηγώ και αποκαλύπτω παράλληλα.
Μέσα από τους φούρνους μικροκυμάτων οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι πύλες τηλεμεταφοράς.
Ελπίζω να σας ανοιξα τα μάτια
ΥΓ
Η εξήγηση μου είναι το ίδιο αξιοπιστη με όσες διάβασα στο κείμενο

Captain_Kal
Captain_Kal (@captain_kal)
7 months ago
Spyros
Active Member
Spyros (@spyros)
7 months ago

Φίλος μου Αγγλοσάξωνας (άρα εξ’ ορισμού αναξιόπιστος, φασίστας, μέλος συνομωσίας κτλ κτλ) αρέσκεται να λέει “Το επόμενο βήμα της ανθρώπινης εξέλιξης είναι να αρχίσει η βλακεία να μας πονάει”.

flashg
Active Member
flashg (@flashg)
7 months ago

Εγώ πάντως βρίσκω πολύ περίεργο με τόσους λίγους νεκρούς σε παγκόσμιο επίπεδο να έχουν παρθεί τέτοια μέτρα. Ούτε το ποσοστό αυτών που πεθαίνουν σε σχέση με αυτούς που προσβάλονται είναι τόσο υψηλό. Στις χώρες που έχουν πρόβλημα περίπου το 8 % του πληθυσμού είναι πλέον φορείς. Ακόμα και στην Ελλάδα περίπου το 5% . Γι αυτό και είναι αντίθετοι οι υπεύθυνοι να γίνουν μαζικά τεστ στον πληθυσμό. Αυτό δείχνουν οι εξετάσεις σε κλειστά συστήματα π. χ. όσοι έρχονται απ έξω. Πιστεύω ότι βρέθηκε η τέλεια δικαιολογία για να δηλωθεί η παγκόσμια χρεωκοπία. Ελπίζω να μην γίνουν πραγματικότητα τα χειρότερα σενάρια που είναι να πεθάνουν μερικές χιλιάδες από το Κορονοϊό αλλά κάμποσα εκατομμύρια από τους πολέμους που θα έρθουν εξαιτίας της χρεωκοπίας.

Flanker
Flanker (@flanker)
7 months ago

Μαλιστα ,για την εξαπλωση των θεωριων “συνωμοσιας” υπευθυνοι ειναι οι κακοι ρωσοι…
Εδω βρισκομαστε μπροστα σε μια παγκοσμια κριση και καποια μαγαζακια των ΗΠΑ στην ΕΕ τα δικα τους.
Κυριοι ,”ορθολογιστες” “ευρωπαιοι” ,για την εξαπλωση των θεωριων συνομωσιας δεν φταιει κανεις ρωσος αλλα η προφανης ,απολυτη και καταφανεστατη ανικανοτητα του Δυτικου Συστηματος Εξουσιας:
Οπως αυτο οριζεται απο ηγετικα κρατη,επιστημονικους φορεις ,μεσα προπαγανδας ,να δωσουν μια επαρκης εξηγηση για την τωρινη πανδημια.
Εσεις δεν εισασταν ρε που ειρωνευοσασταν επι δεκαετιες τους συνωμοσιολογους,και λέγατε οτι δεν υπαρχει καμια συνομωσια, και οτι η αναπτυξη της ιατρικης των πληροφοριων και της δημοκρατιας εχει ριξει απλετο φως στα παντα?
Εξηγηστε ρε σαινια τον ιο? Απο που ηρθε ,γιατι επιζει 24 ωρες (!) στις επιφανειες ,και 3 (!) ωρες στον αερα?
Γιατι ο ιος εχει στελεχη του ιου HIV ?
Ποσες ειναι οι μερες επωασης? 7 ,14 η παραπανω? Ποσες μερες μετα την ιαση μενει ο ιος στο ανθρωπινο σωμα?
Εχετε αποφασισει τελικα? η αλλαζετε γνωμες ανα 10 μερες?
Λοιπον αγαπητοι “ορθολογιστες” της ΕΕ ,μεχρι να βρειτε απαντησεις για εναν ιο της πλακας ,βουλώστε το και αφηστε τις θεωριες.
Μεχρι να βρεθει θεραπεια και εμβολιο δεν δικαιουστε να μιλατε .
Ειστε ορθολογιστες? Δωστε απαντησεις.
Α δεν εχετε ε? Κριμα. τοτε σωστο ειναι να μην μιλατε και να λετε ανοησιες.
——————————–
Αυτα για την ΕΕ.
τωρα στην ουσια τι ειναι αυτος ο ιος κανεις δεν γνωριζει.μεχρι τοτε ολες οι θεωριες ειναι στο τραπεζι.Ολες. εφοσον η επιστημη δεν εχει δωσει πειστικες απαντησεις.
Αυτα περι Γουχαν εργαστηριου ,μπηκε μια νυκτεριδα απο το παραθυρο δαγκωσε τον παγκολινο ,μετα πεθανε αυτος και μετα οι αθλιοι κακοι μη επαγγελματιες κινεζοι πουλησαν το πρωμα στην μαυρη αγορα.
Αυτες οι εξηγησεις ειναι 1000% χειροτερες απο τις πιο παλαβες θεωριες συνωμοσιας.
Η αληθεια κατ εμε ειναι μεταξυ,
1 διαδοσης πανω απο ενα οριο στον ανθρωπικο πληθυσμο πραιονς και δημιουργια πανδημιων αγνωστων μεχρι τωρα,
2 καταρευσης του οικονομικου συστηματος
3 τεστ ελεγχου του ανθρωπινου πληθυσμου.
Ειμαι συνωμοσιολογος? Παραπληροφορω? Τουλαχιστον ειμαι ιδιωτης και μη γιατρος .
καταθετω προβληματισμους.
Ας μας δωσουν οι γιατροι ολου του κοσμου και τα διαφημισμενα και πλουσια ινστιτουτα ,απαντησεις. Αν μπορουν…

Spyros
Active Member
Spyros (@spyros)
7 months ago
Reply to  Flanker

Συγχαρητήρια, μας δίνετε ένα εξαιρετικό παράδειγμα Ρώσικης προπαγάνδας.
Φυσικά απαντήσεις για ΟΛΑ όσα “ρωτάτε” (τη προέλευση του υιού πχ) υπάρχουν, δεν αμφισβητούνται (στα σοβαρά) και όποιος θέλει τα βρίσκει σε 5 λεπτά.

Diogenis
Member
Diogenis (@diogenis)
7 months ago

Ναι τους Ρωσους περιμένουν στις ΗΠΑ, και στην Ελλάδα για συνομοσιολογιες .Εχει γεμισει ο τοπος από κάθε καρυδιάς θεωρίες , να μην πω για προφητείες ,μεχρι και την ανεμοβλογιά ξαναφεραμε στο προσκήνιο …… Χθες, πάντως, 12 Φεβρουαρίου του 2020, ανήμερα τα γενέθλια του Κάρολου Δαρβίνου, η Ελληνική Εξελικτική Εταιρεία, μια μη κερδοσκοπική επιστημονική εταιρεία με έδρα την Κρήτη που ιδρύθηκε πρόσφατα για τη διάδοση της εξελικτικής σκέψης στην επιστήμη και στην κοινωνία, πραγματοποιούσε στο αμφιθέατρο του Μαρασλείου την πρώτη της εκδήλωση. Θέμα: «Θεωρία της Εξέλιξης: Διαλύοντας τους Μύθους». Διότι 140 χρόνια μετά εκείνη την επιστολή, και 160 χρόνια από τη δημοσίευση της «Καταγωγής των Ειδών», η δαρβινική θεωρία τίθεται ακόμα υπό αμφισβήτηση.
«Αργά αλλά σταθερά έχει αναπτυχθεί μια δυσπιστία απέναντι στην επιστήμη γενικά, αλλά και στην εξέλιξη των ειδών ειδικά», λέει στην «Κ» ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Παφίλης, που μετέχει στην Ελληνική Εξελικτική Εταιρεία. Το φαινόμενο είναι εντονότερο στις ΗΠΑ όπου οι οπαδοί της Θεωρίας της Δημιουργίας προσπαθούν να πείσουν πολιτικούς, δικαστές και πολίτες ότι η Θεωρία της Εξέλιξης είναι μια ελαττωματική, φαντασιακή θεωρία -ότι είναι «απλώς μια θεωρία». «Ομως ακόμα και στην Ελλάδα γίνεται προσπάθεια να δίνεται “ίσος χώρος και χρόνος” στην ψευδοεπιστήμη, ως μία ακόμα θεωρία». Θα ήταν μια παραξενιά μερικών περιθωριακών, όμως φαίνεται ότι ο σπόρος της αμφιβολίας έχει πιάσει για τα καλά. «Εχω φοιτητές που μας κοιτάζουν και δεν είναι σίγουροι. Είναι λίγοι αλλά είναι περίεργο να το παρατηρείς ανάμεσα σε φοιτητές Βιολογίας».
Η αναγκαιότητα ύπαρξης της Ελληνικής Εξελικτικής Εταιρείας επιβεβαιώθηκε πρόσφατα με την αποκάλυψη της δράσης ορισμένων μελών της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών, που όπως λέει η ΕΛΕΞΕ «έχουν μετουσιώσει τη φυσική από επιστήμη σε μυστικισμό, συμβάλλοντας έτσι περαιτέρω στην τάση αποδόμησης της επιστήμης, από την οποία δεν έμεινε άτρωτη η Βιολογία».
https://www.kathimerini.gr/1064607/article/epikairothta/ellada/h-8ewria-ths-e3eli3hs-kai-h-dyspistia-gia-thn-episthmh

GK21
Noble Member
GK21 (@gk21)
7 months ago

Δεν ξερω αν υπαρχει καποια συνωμοσια απο πισω αλλα οι Κινεζοι με τον ενα η τον αλλο τροπο εχουν μεγαλη ευθυνη.Το κομμουνιστικο καθεστως της Κινας λογο νοοτροπιας προσπαθησε να κρατησει κρυφη την ολη υποθεση οσο περισσοτερο καιρο μπορουσε(βλ. τσερνομπιλ) με αποτελεσμα να τρεχει τωρα πανικοβλητος ολος ο πλανητης.Οσον αφορα τον ιο τον ιδιο πιστευω,χωρις να ειμαι ειδικος φυσικα,πως λογο της συμπεριφορας του(υψηλη μεταδοτικοτητα,μεταλλαξεις,ανθεκτικοτητα,προσβαλει ευπαθεις ομαδες,ηπια η καθολου συμπτωματα στους νεους)μαλλον εχουμε να κανουμε με καποιον φρανκενστάιν που το σκασε απο το εργαστηριο παρα με νυχτεριδες,κροκοδειλους,δεινοσαυρους και αλλα εξωτικα εδεσματα που καταναλωνονται στην Απω Ανατολη.Αλλα για να μην τρελαθουμε εντελως,συνωμοσια η οχι,δεν χρειαζεται κανενας Πουτιν να υπονομευσει την ευρωπαικη κοινωνικη συνοχη και αλληλεγγυη.Αυτο το κανουν χρονια τωρα οι ευρωπαιοι απο μονοι τους…..

Lefteris
Noble Member
Lefteris (@lefteris)
7 months ago

118 νεκροί από H1N1 στην Ελλάδα πέρυσι. Κανένα ΜΜΕ δεν μετέδιδε ότι θα πεθάνουμε όλοι. Από το “ψυχραιμία” είμαστε στο επίσημο “θα πεθάνετε όλοι, ας μην πεθάνουμε όλοι”.
Απαγόρευση κυκλοφορίας επειδή δεν πλέναμε τα χέρια μας και δεν φοράγαμε μάσκα;
Κατάφωρη παραβίαση στην τέλεση θρησκευτικών καθηκόντων. Οι Εκκλησίες είναι πιο βρώμικες από τα supermarket και οι χριστιανοί αρρωστιάρηδες με αποκορύφωμα ρυπαρότητας και ανοησίας τους την Θεία Κοινωνία.
Αν δεν ήταν ιός, θα ήταν πόλεμος. Ευκαιρία για μέτρα ελέγχου, για οικονομική αναδιάρθρωση που θα επιφέρει κατάργηση μετρητών για απόλυτη πάταξη φοροδιαφυγής, νέοι χαμηλότεροι μισθοί, νέες στρατιές ανέργων που μαζί με τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες της Ευρώπης θα βρίσκουν δουλειά σε silicon valeys κινεζικών προδιαγραφών, ώστε να απεξαρτηθεί η δυτική οικονομία από τα φθηνά ασιατικά χέρια.
“Μα γιατί ρε φίλε, δεν πεθαίνουν τόσες χιλιάδες;” ένα απλό ερώτημα που η ρητορική φύση του είναι φτιαγμένη από τους χιλιάδες θανάτους γηραιών Ιταλών που “παράμειναν στα σπίτια τους” αβοήθητοι “για το καλό όλων”.
ΦΕΚ τον περασμένο μήνα για “υποχρεωτικό εμβολιασμό” με πρόβλεψη φυλάκισης με εμβόλιο που θα κυκλοφορήσει μόλις σ ένα έτος.
Να σαι καλά Έλληνα, που παντού βρίσκεις “θεωρίες συνωμοσίας”.
Πάμε με την σειρά:
“λεφτά υπάρχουν”, “θα σκίσω τα μνημόνια”, “βγήκαμε από τα μνημόνια”, “φυλάξαμε τα σύνορα μας στον Έβρο”, “το 1821 συγκροτήσαμε έθνος”.
Συνωμοσίες, εξωγήινοι.

chriss8
Noble Member
chriss8 (@chriss8)
7 months ago
Reply to  Lefteris

Σχόλιο που συνοψίζει την ιντερνετική βλακεία αυτών των ημερών…

Spyros
Active Member
Spyros (@spyros)
7 months ago
Reply to  Lefteris

Φίλε Λευτέρη, στην Ιταλία και Ισπανία οι γιατροί διαλέγουν ποιός θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει, επειδή δεν έχουν αρκετούς αναπνευστήρες για όλους. Αυτό δεν έγινε με τον Η1Ν1 ούτε όταν πρωτοξέσπασε εκείνη η ιστορία. Οτι ακόμα πεθαίνει τόσος κόσμος απο τον Η1Ν1 (και τη γρίπη γενικά) δείχνει τη βλακεία και συνωμοσιολαγνεία κάποιων που ακόμα αρνούνται τον εμβολιασμό, με ατάκες τύπου “Έλαμωρετωρα, πρώτη φορά περνάμε γρίπη;”

Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
7 months ago

Επιβεβαιώνω ότι οι παραπάνω απίθανες (και αντιφατικές μεταξύ τους …) δοξασίες έχουν τεράστια διάδοση σε πληθυσμούς παλιννοστησάντων της Θεσσαλονίκης, που κύρια πηγή ενημέρωσης έχουν τα ρωσικά ΜΜΕ … Και επειδή τα πιστεύουν άνευ έρευνας, με αντίστοιχη αμέλεια φέρονται, μη εφαρμόζοντας μέτρα προστασίας και καγχάζοντας όσους το πράττουν ….

chriss8
Noble Member
chriss8 (@chriss8)
7 months ago
Reply to  Nikolaos

Δεν είναι μόνο οι πάλινοστούντες. Τα ρωσικά ΜΜΕ έχουν μεγάλη διατρητική ικανότητα στην ελληνική κοινωνία (μέσω των εν Ελλάδι παραρτημάτων τους)… το μεγάλο πρόβλημα είναι να το αποδείξεις. Άντε. Στην Ανατολική Ευρώπη είναι εύκολο. Ξέρουν την Σοβιετική προπαγάνδα από την καλή και την ανάποδη. Άρα μπορείς να τους πεις ότι αυτά ξεκινάνε από την Ρωσία.
Εδώ όμως έχουμε γενιές μπολιασμένες με τον μεσσιανισμό και ότι οι Ρώσοι θα μας σώσουν από τους άσπονδους συμμάχους μας. Ναι μεν ορθώς είμαστε καχύποπτοι προς την Δύση και τους ηγέτες μας, αλλά χάφτουμε οτιδήποτε έρχεται από διαφορετική πηγή! Έχουμε φάει τόσο δούλεμα που αντιστεκόμαστε στην πληροφορία και καταπίνουμε το ψέμα αμάσητο επειδή έτσι ταιριάζει στην προσωπική κοσμοθεωρία μας.
Όσο για το να το αποδείξεις σε καθημερινή συζήτηση, χωρίς να κάνεις παρουσίαση χιλιάδων στοιχείων, είναι αδύνατο. Εξάλλου η κεντρική πηγή απλά έσπρωξε μια μεγάλη πέτρα στην κορυφή του βουνού. Εμείς στους πρόποδες, που είδαμε μια χιονοστιβάδα θα υποπτευθούμε και θα μπορούμε να υποδείξουμε ότι φταίει η βαρύτητα (ανεκπαίδευτο κοινό) για την καταστροφή. Δεν μπορείς να αποδείξεις εύκολα ότι ο «κολλητός» μας, σπρώχνει κοτρώνες για να μας πλακώσει το χιόνι.

Diogenis
Member
Diogenis (@diogenis)
7 months ago

Οι θεωρίες συνωμοσίας που ζουν και βασιλεύουν στην Ελλάδα .Παντού υπάρχει ένας Έλληνας που δεν θέλουν να ξέρουμε,Ποιοι και γιατί μας κρύβουν το μεγαλείο του ελληνισμού ανά τον κόσμο; Γιατί δεν θέλουν να μάθουμε τη δράση των συμπατριωτών μας στις τέσσερις γωνιές της υφηλίου; Μήπως γιατί μας τρέμουν; Φυσικά και μας φοβούνται, γι’ αυτό και μας κρατούν στην αμάθεια για τους μεγάλους Έλληνες .2)Οι μασόνοι κυβερνούν (και) την Ελλάδα,Μασόνοι ή κάποια από τα συνεργαζόμενα παραρτήματά τους απεργάζονται εδώ και καιρό σκοτεινά σχέδια για την καθυπόταξη του έθνους. Η «ελληνική κρίση» είναι ένα πλαστό υποπροϊόν της δράσης τους ώστε να διευκολυνθεί το ανομολόγητο έργο τους μέσα σε μια οικονομία σμπαραλιασμένη και μια κοινωνία σε καθεστώς κατοχής.Η νεοταξική ελίτ είχε από καιρό στο στόχαστρο την Ελλάδα,3)Μας ψεκάζουν Η ελληνική κοινωνία ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια και από αέρος! Οι αεροψεκασμοί έχουν φτάσει ακόμα και στο Κοινοβούλιο, μιας και πρόκειται για θέμα εξόχως εθνικό. Και κοινωνικό αναμφίβολα, μιας και ένας στους τρεις Έλληνες εμφανίζεται να το πιστεύει. Άσπρες γραμμές πίσω από αεροπλάνα, περίεργα ιερογλυφικά στον ουρανό και άλλα τέτοια κουφά λαμβάνουν χώρα στον ελληνικό αέρα με εμφανή σκοπό να καθυποτάξουν τους Έλληνες και να ελέγξουν τις συνειδήσεις τους.4)Όλες οι πυραμίδες του κόσμου είναι ελληνικέςΕίναι ποτέ δυνατόν Αιγύπτιοι και Μάγια να έφτιαξαν τέτοια κολοσσιαία οικοδομήματα χωρίς ελληνική βοήθεια; Πώς ανέπτυξαν αρχιτεκτονική γνώση χωρίς τα ελληνικά μαθηματικά; Για να τελειώνουμε λοιπόν μια και καλή, όλες μα όλες οι πυραμίδες είναι ελληνικής προέλευσης, αφού το είδος του αρχιτεκτονικού αυτού οικοδομήματος πρωτοκαθιερώθηκε από Έλληνες στην Ελλάδα.5)Κάποιος απεργάζεται την καταστροφή του ελληνικού πολιτισμούΠοιος φοβάται άραγε την Αμφίπολη και τα μυστικά της; Η πολιτική εκμετάλλευση των ανασκαφών είναι ένα αγαπημένο θέμα της πρόσφατης ελληνικής συνωμοσιολογίας, η οποία επιμένει πως οι αρχαιολόγοι σκοπίμως προκαλούν σύγχυση υποκύπτοντας στα συμφέροντα κάποιων κύκλων, έτσι αόριστα.
Την ίδια στιγμή, ο ελληνικός πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμά μας βάλλονται από τις προσφυγικές ροές και τα μεταναστευτικά κύματα, τα οποία δεν είναι φυσικά υποπροϊόντα της Ιστορίας αλλά ρητή απόφαση κάποιων να καταστρέψουν τα ιερά και όσια της πατρίδας μας.6)Εκτός συναγωνισμού: Ο εξωγήινος του Roswell ήταν Έλληνας Τα ΟΥΦΟ είναι οι πρόγονοί μας και οι συνωμοσιολόγοι έχουν αδιάσειστα ντοκουμέντα γι’ αυτό. Η περιβόητη Ομάδα Έψιλον τοποθετεί μάλιστα την προέλευση των Ελλήνων στον Σείριο (ή τον Γαλαξία της Ανδρομέδας τέλος πάντων), κι έτσι έχουμε ισχυρούς δεσμούς με το Υπερπέραν, αλλά και τόνους απόκρυφης -και ανώτερης φυσικά- αρχαιοελληνικής εξωγήινης τεχνολογίας, σαν αυτή που πουλούσε ο Σώρρας στη NASA.
Αν οι εξωγήινοι Έλληνες κατέβηκαν λοιπόν στη Γη στα αρχαία χρόνια και εξαπλώθηκαν σε όλη την πλάση, διαδίδοντας τη γνώση τους στα πέρατα του κόσμου, η απόδειξη ήρθε από σπόντα στο διαβόητο Ρόζγουελ των ΗΠΑ, όταν κομμάτι υποτίθεται από τα συντρίμμια του εξωγήινου σκάφους που κατέπεσε στο αμερικανικό έδαφος έγραφε στα ελληνικά τη λέξη «Ελευθερία» (αν και κάπως ανορθόγραφα είναι η αλήθεια: «ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ»).
Ατράνταχτη απόδειξη ότι οι Έλληνες κατάγονται από τον πλανήτη «Ε» και είναι ο λαός του ηλίου δηλαδή. Αν κι εδώ μιλάμε για τη συνωμοσία της συνωμοσίας, με το «απόκρυφο» δυστύχημα του εξωγήινου να διανθίζεται με λογής ελληνικά καλλωπιστικά στοιχεία… Γατάκια Ρωσοι που πατε τον κάμερα σε μένα τον ρωτήσατε…

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οπλισμός των νέων ελληνικών MH-60R με Advanced Precision Kill Weapons System (APKWS) , όταν το ΠΝ πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά

 Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γράψει πως το ΠΝ είναι αυτό που λέμε πάντα στην πρωτοπόρο σε πολλές από τις επιλογές του....
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

80 εκ. δολάρια για τη συντήρηση και εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων S-70B6...

42
 Μαζί με τη σύμβαση για την αγορά του πλήρους "πακέτου" των 4 ελικοπτέρων MH-60R, το ΠΝ διαπραγματευόταν και την Εν Συνεχεία Υποστήριξη του Στόλου...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 June

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 May 2015 #348

Αγορά

Related News

Επίσκεψη στον Ο.Λ.Α. αξιωματικών της Εθνικής Σχολής Άμυνας του Ισραήλ

ΑΠΕ-ΜΠΕΤην Αλεξανδρούπολη και ειδικότερα τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκαν αξιωματικοί της Εθνικής Σχολής Άμυνας του Ισραήλ (Israeli National Defense College- IND), στο πλαίσιο ερευνητικού-εκπαιδευτικού...

Μεταξύ των ξένων συλληφθέντων για την υπόθεση τρομοκρατίας στη Βιέννη υπάρχουν και Ρώσοι πολίτες

ΑΠΕ-ΜΠΕΠολίτες μερικών χωρών μεταξύ των οποίων και της Ρωσίας βρίσκονται μεταξύ των ατόμων που έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για σχέσεις με τον 20χρονο από...

Ο ΔΕΣΦΑ μέτοχος του πλωτού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης

ΑΠΕ-ΜΠΕΥπεγράφη σήμερα η συμφωνία για την απόκτηση του 20% των μετοχών τηςGastrade, που αναπτύσσει τον πλωτό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη, από τον...