Το ρωσικό Υπ. Άμυνας χρησιμοποίησε ψεύτικο βίντεο ως νέα δοκιμή πυραύλου κρουζ

3
852

Στις 23 Ιουλίου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, δημοσίευσε μέσω του επίσημου καναλιού του στο Facebook, ένα βίντεο που απεικονίζει πύραυλο κρουζ που εκτοξεύτηκε από πυρηνοκίνητο υποβρύχιο να πλήττει με επιτυχία θαλάσσιο στόχο. Μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα.

Η εκτόξευση έλαβε χώρα από το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Tomsk, κλάσης Oskar και (υποτίθεται) πως έπληξε με επιτυχία πλεούμενο στόχο στην Οχοτσκική Θάλασσα.

Μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Τα πλάνα από την επιτυχή πρόσκρουση του βλήματος στο στόχο, δε προέρχονται από τη πρόσφατη δοκιμή, αλλά από άσκηση που έλαβε χώρα το Σεπτέμβριο του 2016, στα πλαίσια της άσκησης Kavkaz.

Δεν είναι η πρώτη και πιθανότατα δε θα είναι η τελευταία φορά που ρωσικές πηγές δημοσιεύουν πλαστά βίντεο.

Διαβάστε επίσης

Απίστευτη γκάφα του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας: παρουσίασαν εικόνες από βίντεο γκέιμ ως απόδειξη ότι οι Αμερικανοί συνεργάζονται με το ISIS

Τα αεροπορικά fake news της ημέρας περιλαμβάνουν ελληνοτουρκική αερομάχια και Su-25 Frogfoot

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το πρόβλημα ποιο είναι; το ότι δεν έδειξαν το αποτέλεσμα της βολής και χρησιμοποίησαν πλάνα αρχείου; αυτό το κάνουν όλα τα ΜΜΕ του κόσμου; δεν ακούω κανέναν να παραπονιέται.

    • Για ποιο λόγο να μην δημοσιεύσουν το αποτέλεσμα? Δεν ήξεραν σε άσκηση πότε και πού θα χτυπήσει για να στήσουν τις κάμερες? Ήθελαν να κρύψουν την αποτελεσματικότητα του όπλου? Ή μήπως αστόχησε? Δεν έφτασε ποτέ στον στόχο του?

Comments are closed.