Η Ρωσία δοκιμάζει σενάρια καταστροφής στόχων με σμήνη drones

0
942
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο Ρωσικός Στρατός δοκίμασε στη μεγάλη άσκηση Tsentr-2019 σενάρια αξιοποίησης ομάδων κρούσης drones για τον εντοπισμό και την καταστροφή «εχθρικών» στόχων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας «Izvestia», η χρήση των drones σε αυτές τις αποστολές αξιολογήθηκε τον Σεπτέμβριο, με την Tsentr-2019 να είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς ασκήσεων με αφετηρία τον Ιούνιο.

Όπως τονίζει το «The Drive», οι πειραματισμοί έχουν σκοπό τον εντοπισμό, την παρεμβολή και την καταστροφή ζωτικών στόχων, όπως είναι συστήματα ραντάρ, κεραίες, και κομβόι. Με βάση την «Izvestia», στα σενάρια αξιοποιήθηκαν drones Orlan-10, κάτι που έχει τη δική του σημασία. Δεν αποκλείεται πάντως για την καταστροφή των στόχων να χρησιμοποιούνται άλλα drones, όπως το Carnivore, το οποίο παρουσιάστηκε πέρυσι και μπορεί να μεταφέρει μεγαλύτερο φορτίο από το Orlan-10. Σε βίντεο το Carnivore εμφανίζεται να φέρει φορτίο έξι χειροβομβίδων RGD-5.

Οι ρωσικές δοκιμές είναι απόρροια των εμπειριών από την Ουκρανία, όπου drones πραγματοποιούν αποστολές εντοπισμού και παρεμβολής στόχων. Με μία κυρίως διαφορά. Την καταστροφή τους αναλάμβαναν όλμοι ή συστήματα πυροβολικού, ενώ τώρα δοκιμάζεται η χρήση drones για τον ίδιο σκοπό.

Drone jammers: Η ρωσική (τακτική) «ασύμμετρη» απειλή

Η είδηση έρχεται έναν μήνα αφότου Ρώσοι ερευνητές ανακοίνωσαν πως εργάζονται στην ανάπτυξη σμηνών drones, που θα μπορούν να επιτεθούν σε στρατιωτικά οχήματα με ελαφριά ή μηδενική θωράκιση ή να δημιουργούν σύγχυση στα επίγεια συστήματα αεράμυνας. Το πρόγραμμα ονομάζεται Flock-93 και θα μπορούσε να περιλαμβάνει έως 100 μικρά drones, το καθένα με εκρηκτικά βάρους 5,5lb και αυτονομία 95 μιλίων.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Subscribe  
Notify of