Κατάσχεση ρωσικού αλιευτικού και σύλληψη του πληρώματός του από την Βόρεια Κορέα

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 28
  •  
  •  

Εδώ και μία εβδομάδα η Βόρεια Κορέα έχουν κατασχέσει ένα ρωσικό αλιευτικό σκάφος κι έχουν συλλάβει και τα 17 μέλη του πληρώματός του, από τους οποίους οι 15 είναι Ρώσοι κι οι 2 Νοτιοκορεάτες. Οι αρχές της χώρας ισχυρίζονται ότι το σκάφος παραβίασε τα χωρικά της ύδατα.

Σύμφωνα με την ρωσική πρεσβεία στην Πιονγκγιάνγκ: «Οι Βορειοκορεάτες συνοριοφύλακες συνέλαβαν” το ρωσικό αλιευτικό στις 17 Ιουλίου “για παραβίαση των κανόνων εισόδου και παραμονής στο έδαφος της Βόρειας Κορέας. Η πρεσβεία της Ρωσίας παραμένει σε συνεχή επαφή με τις βορειοκορεατικές αρχές (…) και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευθέτηση αυτής της κατάστασης το συντομότερο δυνατό».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το πλοίο ήταν το Xiangheilin-8 που ανήκει στην ρωσική αλιευτική εταιρεία Northeast Fishery Company με έδρα το Νεβέλσκ της Ρωσίας. Το πλοίο βρίσκεται ακινητοποιημένο στο λιμάνι Ουοσάν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο καπετάνιος του πλοίου, ο βοηθός του και οι δύο Νοτιοκορεάτες ναύτες διαμένουν σε ξενοδοχείο της πόλης αυτής που βρίσκεται στη θάλασσα της Ιαπωνίας, ενώ οι υπόλοιποι ναύτες βρίσκονται περιορισμένοι πάνω στο πλοίο. Τη Δευτέρα Ρώσοι διπλωμάτες στη Βόρεια Κορέα συναντήθηκαν με μέλη του πληρώματος, τα οποία είναι “όλα καλά στην υγεία τους”.

Πηγή

https://www.facebook.com/­story.php?story_fbid=­1082105671963221&id=­279679745539155&ref=­page_internal


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 28
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Καλησπέρα,

Πάει, παλάβωσε τελείως ο υπέρτατος μου φαίνεται.

kakaouskia
Member
kakaouskia

Καλημέρα

Περιστατικά σαν αυτό συμβαίνουν κατά διαστήματα. Μάλιστα πριν καιρό ο στόχος ήταν Κινέζοι ψαράδες.

Οι κακές γλώσσες της περιοχής λένε ότι οι τοπικοί διοικητές της ακτοφυλακής (ή ότι άλλο έχουν) αποφάσισαν ότι η απαγωγή Κινέζων ψαράδων και η απαίτηση λύτρων ήταν ένας καλός – σχετικά – τρόπος για να συμπληρώσουν το εισόδημα τους.

Όταν άρχισε ο Κινεζικός τύπος να αναφέρεται στην πρακτική σαν “μάστιγα”, η Κίνα φρόντισε σχετικά σύντομα να τους “πείσει” οτι αυτές οι απαγωγές δεν ήταν προς το συμφέρον τους. Με λίγο άκομψο τρόπο μπορώ να πω.

Μάλλον και η Ρωσία το ίδιο θα κάνει.

GiannisKr
Member
Γιάννης Μ.

Σωστός! Τώρα θα έχει να λέει στον Τραμπ, “κοίτα τι καψόνια μπορώ να κάνω άμα θέλω στους Ρώσους”