Το ρωσικό στρατιωτικό Laser “Peresvet” σε επιχειρησιακή ικανότητα;

2
1160

 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα video με επιχειρησιακή ανάπτυξη του στρατιωτικού laser Peresvet. To Peresvet δεν είναι γνωστό ποια ακριβώς είναι η λειτουργία του, αν δηλαδή εμπλέκει στρατιωτικούς στόχους (εναέριους ή/και επίγειους) και τους καταστρέφει, αν έχει λειτουργία κατά Drones κοκ. Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, τα στρατιωτικά Laser είναι σε χρήση από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις από το 2017.

Το ενδιαφέρον και απόλυτα λογικό είναι η συνοδεία με τουλάχιστον δυο βαρέα φορτηγά, που προφανώς φέρουν γεννήτριες και συσσωρευτές, που επιτρέπουν την λειτουργία του για αρκετή ώρα, και με μικρή χρονική αλληλουχία μεταξύ των βολών. Το σίγουρο είναι πως το ρωσικό laser, ανεξαρτήτως του αν λειτουργεί και είναι όντως σε υπηρεσία, σίγουρα είναι πιο αληθοφανές από το αντίστοιχο τουρκικό, που φαίνεται να εκτελεί βολή χωρίς εξωτερική πηγή, λαμβάνοντας ενέργεια από “άγνωστη” πηγή.

Notify of
tsimuha
Guest
tsimuha
Offline

“αν έχει λειτουργία κατά Drones”

Nομιζω οτι υπαρχουν πιο οικονομικες λυσεις για Drones,δεν μπορει 10-12 οχηματα ( με τετοιο ογκο ) και αναλογο προσωπικο να εχουν αποστολη την καταρριψη Drones.

tsimuha
Guest
tsimuha
Offline

“Το ενδιαφέρον και απόλυτα λογικό είναι η συνοδεία με τουλάχιστον δυο βαρέα φορτηγά, που προφανώς φέρουν γεννήτριες και συσσωρευτές, ”

Tα δυο φορτηγα μαλλον αποτελουν δυο μοναδες βολης, αγνωστο το ποσες τετοιες θα εχει μια τυπικη “πυροβολαρχια”

Εδω φαινεται η γεννητρια με πρασινο ανοικτο χρωμα.

comment image

Στο βιντεο στο 0,42 ( την ωρα που βγαινει το φορτηγο απο την πυλη ) φαινεται η γεννητρια στην ιδια θεση αλλα λιγο διαφορετικου τυπου.

Εδω φαινεται οτι το μεγαλο φορτηγο αποτελει την τυπικη μοναδα βολης.

comment image