Ρωσικό υποβρύχιο στο Βόσπορο δημιουργεί υπόνοιες παραβίασης της Συνθήκης του Μοντρέ

14
4089
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 97
  •  
  •  

Στις 14 Μαρτίου 2019 το ρωσικό υποβρύχιο τύπου Kilo “Krasnodar” διέσχισε τα Στενά του Βοσπόρου, με κατεύθυνση από τον Εύξεινο Πόντο προς τη Μεσόγειο.

 

Όπως αναφέρει και το “Bosphorus Naval News”, πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, καθώς τα υποβρύχια που ανήκουν σε παράκτιες χώρες της περιοχής (πλην Τουρκίας), καταγράφονται συνήθως να πλέουν αντίστροφα, με προορισμό τον Εύξεινο Πόντο. Μία παρόμοια τέτοια διέλευση είχε συμβεί το 2009, όταν το ρωσικό υποβρύχιο “Alrosa” υπέφερε από πυρκαγιά και έπρεπε να πάει στη Βαλτική για εκτεταμένες επισκευές.

 

Σύμφωνα με το Άρθρο 12 της Συνθήκης του Μοντρέ, που διέπει το καθεστώς των Στενών, η έξοδος υποβρυχίων χωρών του Ευξείνου Πόντου (πλην Τουρκίας) στη Μεσόγειο μπορεί να γίνει για γίνει αποκλειστικά για επισκευές και μόνο κατόπιν ενημέρωσης της Τουρκίας. Το παράδοξο με το “Krasnodar” είναι όμως ότι είναι σχετικά νέας ηλικίας. Αν το υποβρύχιο κατευθυνθεί κάπου για επισκευές, δεν τίθεται κάποιο ζήτημα. Αν όμως δεν πάει, τότε, θα έχει συμβεί παραβίαση της Συνθήκης.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 97
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
George_K
Guest
George K

Που σημαίνει τί; Θα τους κάνει κάποιος ντά;
Οι διεθνείς συνθήκες είναι για τα καθεστώτα Πούτιν και Ερντογάν κουρελόχαρτα πλέον..

stpanos
Guest
panos

Για επισκευές πάει.. εντάξει σώθηκε η συνθήκη?

Thracian
Guest
Θρακιώτης

Δε νομίζω ο Πουτιν(ιάρης) να ζήτησε άδεια από το “υπηρετικό” του προσωπικό (βλ. Ερντογάν). Άλλωστε ο Πούτιν είναι γνωστός για τις πουτινιές του…

hoax of greek hoax
Guest
hoax of greek hoax

Μέχρι να επιβεβαιωθεί η είδηση, γιατί κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι αποδείξεως ότι είναι αθώος, θα πρέπει να αναρτηθεί σας ελληνικά hoax καθώς παραπέμπει σαφώς σε σενάριο συνωμοσιολογίας βάσει του οποίου οι ρώσοι ξεκίνησαν να μην αναγνωρίζουν την συνθήκη του Μοντρέ.

DukeD
Guest
DukeD

Eίναι πάντα αστείο ότι οι αμερικάνοι κατηγορείτε τους Ρώσους με υποθέσεις, ενώ δεν απαντάτε ποτέ στα γεγονότα για τα οποία ευθύνεστε.

Για πείτε μας λοιπόν πόσες φορές αμερικανικά πλοία παραβίασαν τις 21 ημέρες παρουσίας βάση αστείων δικαιολογιών (‘χαλασμένες προπέλες’ σε πλοία που συνεχίζουν και κάνουν επιθετικές περιπολιές κτλ) ; Πόσες φορές γενικότερα οι αμερικάνοι παραβιάσατε τη συνθήκη αποδεδειγμένα;

Αυτά σε νομικό επίπεδο. Σε πολιτικό να μας πείτε τι δουλειά έχετε τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα από τα σπίτια τους.

Απαντήστε αυτό πρώτα.

sotbak
Guest
sotbak

όσο δεν έχουν τα αμερικάνικα άλλο τόσο δεν έχουν και τα ρώσικα,…

x-m
Guest
x-m

Χρήση του πληθυντικού σε β’ πρόσωπο ; !!; Υπερβάλετε στην κριτική σας.

jimeta
Guest
jimeta

Πες μας και για τις δικές σας επιθετικότητες στις χώρες της Βαλτικής ,στην Σουηδία-Νορβηγια με τις παραβιάσεις που κάνει ο πουτινιάρης και άλλα πολλά και ασε τα σάπια,πάρε τα 0,60 απο το κρεμλίνο και το σπίτι του λαού και ασε τις αμπελοσοφίες,υπάρχει και αυγή και ο ριζοσπάστης να γράφεις τα κεκταινόμενα.

Amateur Pilot
Guest
Amateur Pilot

Αυτος “παιρνει τα 0,60 απο το Κρεμλινο και το σπιτι του λαου”…….εσυ δεν παιρνεις κατι τις ( το αντιστοιχο 0,60) απο τον Λευκο Οικο?? smile smile Μονον εκεινου ειναι αμπελοφιλοσοφιες; Ενω τα δικα σας δεν ειναι αμπελοφιλοσοφιες…..??? ……Ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται!!!

chikichiki
Guest
chikichiki

Βασικά τα του τζιμέτα είναι λιγότερο αμπελοφιλοσοφίες από τα περισσότερα κρεμλινικά αλλά δε πειράζει

Vasilis82
Guest
Βασιλης 2

Η αυγη και ο ριζοσπάστης ειναι οργανα του πουτιν; Εντάξει εχω ακουσει ανέκδοτα αλλα αυτο με ξεπερνάει…

chikichiki
Guest
chikichiki

Όργανα όχι, αλλά μεταξύ των διεθνών σκύλλας και χάρυβδης, την επιλογή τους την έχουν κάνει…

chikichiki
Guest
chikichiki
AlxPorto
Guest
Πορτοκάλης Αλέξανδρος

Μια απορία που έχω χρόνια τώρα.. δεν είναι δυνατόν ένα υποβρύχιο να περάσει την περιοχή σε κατάδυση, να μην πάρει κανείς χαμπάρι και συνεπώς ούτε γάτα ούτε ζημιά για αυτόν που κάνει την πουτινιά ή οποιαδήποτε άλλη π..ιά;