Η Ρωσία παραδίδει περισσότερα άρματα μάχης T-90S στο στρατό του Ιράκ

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με τα Ιρακινά νέα της 17ης Απριλίου, ο ιρακινός στρατός έχει δεχθεί την 4η παρτίδα των αρμάτων T-90S από τη Ρωσία. Το Ιράκ έλαβε τα πρώτα του T-90s το 2017. Αναφερόμενος στον συντάκτη της συνέντευξης του αρχηγού της 9ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, ο Walid Khalifa με την Εθνική Υπηρεσία Ιρακινών Ειδήσεων (NINA), την Τρίτη 16 Απριλίου, το Iraqi News ανέφερε ότι το υπουργείο Άμυνας του Ιράκ έλαβε την 4η παρτίδα ρωσικών αρμάτων T-90S .

Το Βιετνάμ παρέλαβε 32 άρματα μάχης T-90S/SK

Το T-90S είναι μια βελτιωμένη έκδοση του T-90 Βασικού Άρματος Μάχης (Main Battle Tank – MBT) για να ικανοποιήσει τις επιχειρησιακές απαιτήσεις κυρίως από τις ασιατικές χώρες, δηλαδή από την Ινδία (με την επωνυμία Bhishma). Κατασκευάζεται από τη ρωσική εταιρεία Uralvagonzavod με έδρα το Nizhnyi Tagil. Τον Φεβρουάριο του 2001, ο ινδικός στρατός υπέγραψε σύμβαση για 310 άρματα T-90S (η έκδοση “εξαγωγής” του Βασικού Άρματος Μάχης T-90. Τον Ιούλιο του 2017, ο ρωσικός κατασκευαστής αρμάτων UralVagonZavod ανακοίνωσε στην ετήσια έκθεσή του ότι είχε εξασφαλίσει εντολή από το Βιετνάμ για άρματα T-90S, μια παραγγελία που έχει παραδοθεί από τότε. Επίσης, τον Ιούλιο του 2017, ανακοινώθηκε ότι το Ιράκ αγόρασε 73 άρματα μάχης από το Uralvagonzavod, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων T-90S και T-90SK.

 

Πηγή: armyrecognition


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Tazos
Guest
Tazos

Ενώ κανείς από τους δυτικούς κατασκευαστές δεν παράγει καινούργια άρματα εδώ και χρόνια, είναι εντυπωσιακό πως οι Ρώσοι συνεχίζουν να εξελίσσουν και να εξάγουν το Τ72 κατά εκατοντάδες!
Το μοντέλο “απλότητα, φθηνό, 3μελές πλήρωμα” μάλλον τους δικαίωσε, ότι και να λέμε εμείς.