Αυτό είναι το ρωσικό αντίστοιχο του X-37

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το “Ria-Novosti” παρουσίασε στις 4 Φεβρουαρίου 2019 το σχεδιάγραμμα του πρώτου ρωσικού πολυηχητικού αεροσκάφους, που θα μπορεί να πετά στην ατμόσφαιρα και το διάστημα με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

 

Όπως σχολιάζει το “Futurism”, το αεροσκάφος θα διαθέτει κινητήρα Briz-M, ένα ρωσικό κινητήρα διαστημικών πυραύλων που είναι επιχειρησιακός από το 2000. Το αεροσκάφος θα μπορεί να πετά σε ύψη έως 160km και να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 7 Mach. Η εκτόξευσή του θα γίνεται από μητρικό αεροσκάφος και θα μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον 50 αποστολές.

 

Το ρωσικό πολυηχητικό αεροσκάφος θα πραγματοποιήσει πέντε αποστολές το 2023, ενώ θα καταστεί διαθέσιμο για εξαγωγή. Η σχεδιαστική φιλοσοφία του μοιάζει με αυτή του αμερικανικού X-37, αν και το τελευταίο, φτάνει σε τροχιά με τη βοήθεια πυραύλου, ενώ το ρωσικό σκάφος θα τοποθετείται σε μεγάλο υψόμετρο στη ράχη αεροσκάφους και θα φτάνει στο διάστημα με τις “δικές” του δυνάμεις.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
G...
Guest
G

Αλλη μια ωραια μακετα
Μαλλον ουτε μακετα ενα απλο σχεδιο με πολλη σαλτσα

stpanos
Guest
panos

θα μπορεί να πετά στην ατμόσφαιρα θα διαθέτει κινητήρα Briz-M

θα μπορεί να πετά σε ύψη έως 160km

“Η εκτόξευσή του θα γίνεται από μητρικό αεροσκάφος”

“θα μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον 50 αποστολές.”

“θα πραγματοποιήσει πέντε αποστολές το 2023”

“το ρωσικό σκάφος θα τοποθετείται σε μεγάλο υψόμετρο στη ράχη αεροσκάφους”

“θα φτάνει στο διάστημα με τις «δικές» του δυνάμεις.”

Όταν πάψει να υπάρχει ένα “θα”, και το δούμε τουλάχιστον ως πρωτότυπο να πετά, τότε ίσως και να το λάβουμε πιο σοβαρά ως είδηση, μέχρι τότε…

Tasos
Guest
Tasos

Ένα όχημα που δεν μπορεί να φτάσει σε τροχιά δεν το λες και αντίστοιχο του X-37

Α12
Guest
Α12

Να διαβάζουμε σωστά ‘η να αντιλαμβανόμαστε σωστά αυτά που διαβάζουμε σου λέει το άρθρο ότι το αμερικανικό χ37 για να φτάσει σε τροχιά χρειάζεται για βοήθεια τον παραυλο ενώ το ρωσικό θα μπορεί να μπαίνει μόνο του σε τροχιά άρα μάλλον καλύτερο είναι το ρωσικο λέω εγώ τουλάχιστον από αυτή την άποψη.Περα από αυτό σου περιγράφει λεπτομερώς το αεροσκάφος με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά το οποίο ήδη θα εκτελεί αποστολές το 2023 όχι το 2123 και έχουμε 2019 άρα σε λιγότερο από 4 χρόνια άρα δεν πρόκειται για μακέτα αλλά για ένα σχέδιο σε πλήρη εξελιξη.Δεν σου λέει κατι αόριστο το αντίθετο….οπότε… Read more »

stpanos
Guest
panos

Αυτό είναι και το θέμα…. στα μεγάλα “θα” στο μακέτο και στο σχέδιο, όταν θα πάρει σάρκα και οστά και “θα” κάνει αυτά που υπόσχεται εδώ θα είμαστε να το ξανασυζητήσουμε, μέχρι τότε… να είχαμε να λέγαμε.