Η εγχώρια μεταλλουργία «υποσκάπτει» τα ρωσικά εξοπλιστικά προγράμματα;

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η υλοποίηση του ρωσικού εξοπλιστικού προγράμματος για την περίοδο 2018 – 2027 ύψους τουλάχιστον ₽19 τρις θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας άλυτων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η εγχώρια βιομηχανία, τονίζει σε ανάλυση το ρωσικό think tank «CAST».

Πέρα από τις παραδοσιακές δυσκολίες, όπως οι Δυτικές οικονομικές κυρώσεις, παρατηρούνται επιχειρηματικοί κίνδυνοι σχετικοί με την παραγωγή εξειδικευμένων κραμάτων μετάλλων, η έλλειψη των οποίων θα μπορούσε να καθυστερήσει την ολοκλήρωση κατασκευής μιας σειράς οπλικών συστημάτων, όπως τα μαχητικά αεροσκάφη ή τα τεθωρακισμένα.

Αυτή τη στιγμή οι ρωσικές εταιρείες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εισαγωγή τεχνολογιών και υλικών, λόγω της αδυναμίας να δανεισθούν κονδύλια από το εξωτερικό. Επιπλέον, οι Δυτικές κυρώσεις καθιστούν αδύνατη τη συνεργασία με Δυτικές εταιρείες.

Για την παραγωγή ειδικών κραμάτων, η Ρωσία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε εισαγωγές, καθώς ήταν αδύνατο να συνεχιστεί η δαπανηρή κατασκευή τους μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
x-m
Member
x-m

Σοβαρό πρόβλημα γι’ αυτούς αν όντως δεν είναι αυτάρκεις. Όχι και τόσο καλό όμως και όλους εμάς τους υπόλοιπους: όσο πιο ανασφαλής αισθάνεται η Ρωσία αναφορικά με το συμβατικό της οπλοστάσιο, τόσο μεγαλώνει η πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων σε κάποια σύγκρουση.

Georgios
Member

Θα ήθελα να φαντάζομαι ότι εξαιτίας της απουσίας αυτών των εξειδικευμένων κραμάτων αργεί τόσο πολύ η τελειοποίηση του τελικού κινητήρα του Su-57 και χρησιμοποιείται αυτός ο μειωμένης ώσης που έχει τώρα και όχι λόγω τεχνογνωσίας. Όχι ότι ο κινητήρας του F-35 τα πάει καλύτερα… Θεωρώ ότι στα άρματα δύνανται να βάλουν και κάποια άλλα, ας τα πούμε “εξαγωγικά” γιατί το υποδεέστερα μέταλλα ακούγεται κάπως άσχημα, φθηνότερα μέταλλα. Έτσι θα τα αγοράσουν και πιο φθηνά, τι άλλο θέλουν… Αλλιώς τον δρόμο τον γνωρίζουν, όπως αναφέρατε παραπάνω και στο άρθρο σας Πτήση “καθώς ήταν αδύνατο να συνεχιστεί η δαπανηρή κατασκευή τους μετά… Read more »

Scalp_eg
Member
Scalp_eg

Ο (ψωρο) περηφανος πουτιναρας θα αναγκαστει να δανειστει κι αλλο απο τη κινα, και στο τελος η χωρα του θα γινει κινεζικο προτεκτορατο, πολυ πιθανο οι ρωσοι τις επομενες δεκαετιες να “ξεπληρωνουν”
τα χρεη τους στους κινεζους δινοντας τους εδαφη της σιβηριας.

Nikos Paraskevas
Guest
Nikos Paraskevas

Συγγνώμη αλλά αυτό το επίπεδο σχολίων είναι για άλλους ιστότοπους που αναφέρεται σε ψεκασμούς, μισαλλόδοξες απόψεις κτλ. Αυτός έχει κάποιο επίπεδο σοβαρότητας, παρακαλώ να γίνει σεβαστό.

Nikolaos
Member
Nikolaos

Η ΕΣΣΔ είχε πάντως σε κάποιους τομείς την πρωτοκαθεδρία στη μεταλλουργία, π.χ. διέλαση τιτανίου (πτέρυγες An-124, κύτος SSN κλάσεως Alpha άλλως Project 705 ή Lyra).
Αλλά στα κράματα κινητήρων (θαλάμους καυσεως, μονοκρυσταλλικά πτερύγια κλπ.) είχε πάντοτε μια υστέρηση. Οι αεροπορικοί κινητήρες τείνουν γενικώς να γίνουν το προϊόν με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση τεχνογνωσίας σε ελάχιστους κατασκευαστές και έθνη.