Η Ρωσία ετοιμάζει τον δικό της Javelin

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ρωσία έχει αρχίσει τη διαδικασία ανάπτυξης ενός νέου Α/Τ όπλου, που θα ενσωματώνει τα κυριότερα χαρακτηριστικά του αμερικανικού κατευθυνόμενου όπλου Javelin.

 

Σύμφωνα με το “Defence-Blog”, την είδηση κάνει γνωστή ο επικεφαλής επιτροπής επιστημών και τεχνολογίας της γραμματείας πυραύλων και πυροβολικού του υπουργείου άμυνας της Ρωσίας Roman Spirin.

 

Το νέο όπλο θα πλαισιώσει το Kornet, θα μπορεί να χρησιμοποιείται ταχύτερα από το Kornet και θα είναι “Fire & Forget”. Το τελευταίο χαρακτηριστικό είναι μειονέκτημα του Kornet, αφού πρέπει να φωτίζεται ο στόχος έως την πρόσκρουση του πυραύλου. Το νέο όπλο θα μπορεί να προσφέρει επίσης περισσότερα πλεονεκτήματα σε συγκρούσεις σε κατοικημένες περιοχές, όπου υπάρχει πληθώρα σταθερών και κινούμενων στόχων.

 

Ο αμερικανικός Α/Τ πύραυλος Javelin εισήλθε σε υπηρεσία το 1996 και έχει αξιοποιηθεί στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και στις επιχειρήσεις εναντίον του ISIS. Το όπλο έχει πετύχει μέγιστη εμβέλεια 4.750 μέτρα κατά την εκτέλεση δοκιμών.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
chikichiki
Guest
chikichiki

“Το όπλο έχει πετύχει μέγιστη εμβέλεια 4.750 μέτρα κατά την εκτέλεση δοκιμών.”

Τότε ο TOW γιατί μένει σε υπηρεσία;

Ίωνας
Guest
Ίωνας

Γιατί το Javelin δεν είναι τζάμπα.

chikichiki
Guest
chikichiki

Από την άλλη όμως δε βλέπω σχέδια για μελλοντική αντικατάσταση με κοινό βλήμα (είτε αντικ. TOW με στατικό/επί οχήματος Javelin είτε νέο βλήμα), ούτε βλέπω την παραγωγή του TOW να σταματά.

jim40
Guest
jim40

Νομίζω γιατί σε σχέση με τον TOW ο Javelin είναι πανάκριβος

chikichiki
Guest
chikichiki

Ίσως φταίει αυτό, τι να πω…τόσο καιρό πάντως νόμιζα ότι ήταν διακριτά συστήματα γιατί το Javelin ήταν μικρότερης εμβέλειας ή/και καταστρεπτικής ικανότητας, ενώ εδώ μαθαίνω ότι τελικά πάει πιο μακριά…

Stavrogin
Guest
Κωνσταντίνος

80.000$ το βλήμα, διασταυρωμένο!