Με scramble από την αεροπορική βάση Γιελίζαβα στην Καμτσάτκα ξεκίνησε ο θερινός κύκλος επιχειρησιακής εκπαίδευσης των χειριστών MiG-31 της Ναυτικής Αεροπορίας του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού. Η εντατική εκπαίδευση περιλαμβάνει την εκτέλεση αποστολών σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος υπό οριακές καιρικές συνθήκες ακόμη και την νύχτα, προσέγγιση και προσγείωση με όργανα καθώς και πτήσεις στην στρατόσφαιρα, δημοσιεύουν ρωσικά μέσα.
Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται επίσης στην συνεργασία με τα ραντάρ εδάφους, κάτι που χαρακτηρίζει τις ρωσικές αεροπορικές επιχειρήσεις. Σκοπός του εν λόγω επιχειρησιακού σταδίου είναι μεταξύ άλλων η ανάπτυξη εκπαιδευτικών μεθόδων για την βελτίωση του επιπέδου των χειριστών και την διατήρηση της διαθεσιμότητάς τους.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το ρωσικό Ναυτικό διαθέτει 28 μαχητικά MiG-31 (865ο Αεροπορικό Σύνταγμα Αναχαιτιστικών) που επιχειρούν από το νότιο άκρο της χερσονήσου Καμτσάτκα. Τα αεροσκάφη του τύπου υποτίθεται ότι θα αντικατασταθούν το 2025 (αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο) από το «MiG-41» που φέρεται να αναπτύσσει το Γραφείο RSK MiG, ένα υπερηχητικό αναχαιτιστικό 4+ Μαχ με χαρακτηριστικά stealth το οποίο οι Ρώσοι χαρακτηρίζουν ως αεροσκάφος 5++ γενεάς ή 6ης γενεάς.
Από το 2016 και μετά, ελάχιστα έχουν ακουστεί για το πρόγραμμα ανάπτυξης του υπερ-μαχητικού αυτού. Οι αχανείς εκτάσεις της ρωσικής επικράτειας απαιτούν ένα νέο αναχαιτιστικό μακράς ακτίνας και το Κρεμλίνο σαφώς φιλοδοξεί να έχει ένα προηγμένο μαχητικό που θα ενσωματώνει τις τεχνολογικές εξελίξεις του Τ-50 PAK-FA. Κατά πόσον όμως η Ρωσία διαθέτει τους πόρους για ένα τόσο φιλόδοξο σχέδιο παραμένει ένα ερώτημα.
Η λογική λέει πως μέχρι να γίνει αυτό εφικτό τα Foxhound θα πρέπει να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο σε υπηρεσία. Ως εκ τούτου, το βάρος των αναχαιτίσεων στην ρωσική Άπω Ανατολή εξακολουθεί να είναι δουλειά των MiG-31.
Αλέξανδρος Θεολόγου
Θερινή εκπαίδευση για τους πιλότους των MiG-31 του ρωσικού Στόλου Ειρηνικού

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.
Κύριο Άρθρο
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι όμως, προχωράει η κατασκευή το Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ...

January #008
Αγορά 4.49
ΠΤΗΣΗ 2015 November 2015 #354
Αγορά
https://www.youtube.com/watch?v=xJbZA5YBFNI
Ευχαριστίες!
Επισης το tsagi ολοκληρωσε τις στατικες δοκιμες του YAK-152, οποτε αν υπαρχει χρημα θα μπορει να μπει σε παραγωγη.
http://tsagi.com/pressroom/news/3804/
Είναι πλέον απαραίτητο…
εξαιρετικό αεροσκάφος, με πραγματικά καταπληκτικές επιδόσεις.
Εδώ παραθέτω ενα ντοκιμαντέρ για την ιστορία του και την ιστορία του “μπαμπά” του μιγκ 25 για όποιον ενδιαφέρεται. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το κομμάτι που μιλάει για την αυτομόληση του Μπελενκο το 1976.
https://www.youtube.com/watch?v=9pxtQhOFqAU
και εδώ το δεύτερο κομμάτι
https://www.youtube.com/watch?v=0L-FBWPmQcw
“MiG-41” Το 2025? μας τρολαρουν 😛
Πεθανε σημερα σε ηλικια 84 χρονων ο ρωσος σχεδιαστης Viktor Tolmachev. κυριος σχεδιαστης στα ΑΝ-124 και ΑΝ-225.
Συμμετειχε σχεδον σε ολα τα προγραμματα AN-2, AN-14, AN-8, AN-10, AN-12, AN-24, AN -22, An-26, An-32, An-28, An-124, An-225.
Απο το 1991 ηταν τεχνικος διευθυντης στην Volga-Dnepr Airlines.
Οι λήψεις, τα απόκοσμα και απρόσιτα (με άλλα μέσα) στον άνθρωπο τοπία, αλλά προπάντων τα ίδια αυτά τα μαγευτικά, μεγαλειώδη αεροσκάφη, με τα ακροφύσια – πηγάδια που προκαλούν δέος στον παρατηρητή, δείγματα ενός είδους υπό εξαφάνιση, μας υπενθυμίζουν ΓΙΑΤΙ τελικά είμαστε ερωτευμένοι με τις ιπτάμενες μηχανές.
Όσο για τα MiG-41 εντός επταετίας σε υπηρεσία (ούτε πρόπλασμα υπάρχει …) ειλικρινά απορώ πόσο πια η ρωσική προπαγανδιστική μηχανή θεωρεί ότι απευθύνεται σε κρετίνους, το χονδροειδές αυτό στυλ το μόνο που κατορθώνει είναι να σχετικοποιεί και τελικά να γελοιοποιεί (απολύτως άδικα) τα κορυφαία επιτεύγματα της σοβιετικής/ρωσικής αεροναυπηγικής των τελευταίων επτά δεκαετιών. Ακούει ο υποψιασμένος για τα τρέχοντα, αλλά αμύητος στην αεροπορική ιστορία και λέει “εντάξει, όλα τέτοια ήταν φαίνεται, στυλ χιτλερικά κατά φαντασίαν υπερόπλα της κακιάς της ώρας”. Και είναι κρίμα. Έβλεπα προχθές τις φωτό που είχε την καλοσύνη να θέσει υπόψη μας ο αγαπητός μου Τσιμούχας από τη νέα βίβλο του Γκόρντον για το Tu-16 και αναλογιζόμουν ότι πετάνε ακόμη – οι κινέζικες εκδόσεις – σε σημαντικούς ρόλους, ενώ τα τελευταία των απολύτως αντίστοιχων Β-47 έχουν γίνει τενεκεδάκια αναψυκτικών προ 50 και πλέον ετών. Και δεν μπαίνω καν στον κόπο να συγκρίνω επιχειρησιακή ευελιξία, πτητικά χαρακτηριστικά, πολλαπλότητα ρόλων, εξελιξιμότητα για το διάστημα που ευρίσκοντο ταυτόχρονα σε υπηρεσία.
Aπο προσφατη ασκηση στην Κριμαια
Στο 4.10 τα SU-24 κανουν προπετασμα καπνου; (απο πισω γινεται κινηση ελικοπτερων)
Αν ισχυει πρωτη φορα βλεπω κατι τετοιο.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=257&v=1CHxpSn6K8A
Το Φένσερ με τις πτέρυγες πλήρως πίσω, χαμηλά, να αφήνει βαρελάκια!
Ευχαριστούμε!!
Υ.Γ. Το 2Κ22 Tunguska και το Pantsir χρησιμοποιούν ίδιο πύργο ή βλήματα ή π/β ή ΣΕΠ; Ή μόνο η σύλληψη είναι κοινή;
To Tunguska εμφανιστηκε πρωτο (1982) ενω το Pantsir (με την σημερινη του μορφη ) παρουσιαστηκε στην MAKS 1995.
O πυργος δεν ειναι ακριβως ο ιδιος, η συλληψη ειναι κοινη.
Το Tunguska χρησιμοποιει βληματα της οικογενειας 9Μ311 (9Μ311 , 9Μ311-1 ,9Μ311Μ , 9Μ311-1Μ ) τα οποια εχουν μεν το ιδιο σχημα με τα 57E6E,9M335 του δευτερου αλλα ειναι χαμηλοτερων επιδοσεων( σε μεγιστη-μεση ταχυτητα, ταχυτητα στοχου καθως και εμβελεια -υψος στοχου).
Τα πυροβολα στο Tunguska ειναι τα 2Α38, ενω στο Pantsir τα 2Α38Μ. επισης καμια συγκριση δεν μπορει να γινει στα ηλεκτρονικα καθως αυτα του Pantsir ειναι πολυ πιο προηγμενα απο αυτα του Tunguska.
Eπισης τι ειναι αυτο
Απο κατω λεει СУ-35СМТ
https://russianplanes.net/id231430