Περιστατικό Ryanair με “power-bank-βόμβα”

11
1469

Ταχεία εκκένωση αεροσκάφους της Ryanair στη Βαρκελώνη μετά από έκρηξη συσκευής power-bank στην καμπίνα.

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μια διόρθωση για την ορολογία: ή εκκένωση ή γρήγορη αποβίβαση. Δε θέλω να σκέφτομαι τι θα γινόνταν αν η φωτιά είχε κτυπήσει ενώ το αεροπλάνο ήταν 20 από το έδαφος

 2. Εντάξει, έσκασε μια μπαταρία στην καμπίνα. Δεν ήταν στο χώρο των αποσκευών, μη τρελαίνεστε.

 3. Μάλλον πολύ ελαφρά το παίρνετε το ζήτημα…
  To ότι ήταν τελικά μπαταρία (που δεν ήταν γνωστό τη στιγμή του συμβάντος) ή το τι άλλο μπορούσε να επακολουθήσει ενεργοποίησε την προβλεπόμενη διαδικασία.
  Εκτός και αν γράφουμε ένα σχόλιο έτσι για να γράψουμε κάτι…

  • Φυσικά και κάνουμε χαβαλε, αν είχαμε κάποια περισπουδαστη αεροπορική άποψη εδώ θα τη γράφαμε; Πάντως πέρα από τα αστεία, οι πιλότοι δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά, διότι θα έβρισκαν τον μπελά τους, δεδομένου ότι έπρεπε να ακολουθήσουν τους κανινισμους. (Στο παρελθόν έχουν γίνει στραβες για πιο ασήμαντους λόγους). Και όταν το είδα στο βίντεο , έγινε παραναλωμα του πυρός το μαραφετι! Μπράβο του!

 4. Πέρα του περιστατικού που όντως είναι σοβαρό…η Ryanair που είναι η πιο φτηνιάρικη, θα χρεώσει τον επιβάτη που το προκάλεσε τα έξοδα επισκευής-αντικατάστασης…αλήθεια τι συμβαίνει σε τέτοιες καταστάσεις;

  • Αν και δεν έχουμε όλα τα στοιχεία. το τι είναι η Ryanair λίγο έχει να κάνει με τις συνέπειες. Σε άλλες περιπτώσεις η φθορά του αεροσκάφους φυσικά και χρεώνεται στην υπέτιο. θυμώμαστε μια περίπτωση ποδοσφαιρικές ομάδας που είχε λάβει έναν υπέρογκο λογαριασμό για αποκατάσταση φθορών στην καμπίνα από πανηγυρίζοντα στελέχη της (και η εταιρία δεν ήταν χαμηλού ναύλου, το “φτηνιάρικη” δεν το καταλαβαίνουμε σε μια ελεύθερη αγορά αεροπορικών υπηρεσιών).

   • Ηταν φτηνιαρικη μια εποχη που το ενα μετα το αλλο τα αεροπλανα της ζητουσαν απο τον πυργο αμεση προσγειωση λογω χαμηλης σταθμης καυσιμων? ‘Η ηταν κατι αλλο?

   • Όταν σε χρεώνουν 40€ για να σου τυπώσουν το εισιτήριο και 3€ το μπουκαλάκι το νερό και να λέει στους πιλότους-οι ίδιοι το λένε- πέτα με τα μίνιμουμ καύσιμα,ναι είναι φτηνιάρηδες.
    Ευχαριστώ για τα υπόλοιπα δεν το γνώριζα

 5. Υπάρχει και αυτό το βίντεο το οποίο δείχνει και τι έγινε μέσα στην καμπίνα. https://www.videoman.gr/en/134315
  Δεν θα πω ότι δεν είναι σοβαρό περιστατικό και ότι κακώς ενήργησε έτσι το πλήρωμα, αλλά αναρωτιέμαι μήπως επικράτησε περισσότερο ο πανικός;

Comments are closed.