Ο ρωσικός Στρατός παραλαμβάνει τα πρώτα αντιαεροπορικά συστήματα S-350 “Vityaz”

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα ρωσικά στρατεύματα παρέλαβαν την πρώτη σειρά του εξελιγμένου συστήματος βλήματος Surface-to-Air S-350 “Vityaz”, οπως ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρεία Almaz-Antey πριν λίγες μέρες: «Ο όμιλος Almaz-Antey έχει παραδώσει στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας το πρώτο σετ αεροπορικής άμυνας S-350 “Vityaz”.»

Η επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη μέρα στο χώρο του Kapustin Yar στην περιοχή του Αστραχάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Almaz-Antey.

Κατά τη διάρκεια της παράδοσής του συστήματος στο Υπουργείο Άμυνας, το στρατιωτικό υλικό μεταφέρθηκε σε πεδίο βολής όπου «πραγματοποιήθηκαν δοκιμές αποδοχής με την ιχληλάτιση πραγματικών στόχων στον αέρα», σύμφωνα με την ανακοίνωση, που καταλήγει ότι «Οι δοκιμές παράδοσης / αποδοχής ολοκληρώθηκαν με επιτυχία».

Στα τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους, η εταιρεία ολοκλήρωσε τις κρατικές δοκιμές του νέου αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-350 «Vityaz» που προορίζεται να αντικαταστήσει τα συστήματα S-300PS σε ρωσική υπηρεσία. Ταυτόχρονα, το πρώτο σετ αυτού του συστήματος μπήκε σε μαζική παραγωγή.

Το συγκεκριμένο σύστημα έχει αναπτυχθεί από την Almaz-Antey για αεράμυνα πεδίου μάχης και είναι σε θέση να εμπλέξει στόχους σε μέγιστη ακτίνα 60 χιλιομέτρων και σε μέγιστο υψόμετρο 30 χιλιομέτρων.

Το S-350 προορίζεται για την άμυνα ενάντια τόσο σε αεροσκάφη όσο και βαλλιστικούς πύραυλους. Ένας εκτοξευτής S-350 φέρει 12 βλήματα επιφάνειας-αέρος.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ira-ant
Guest
ira-ant

“Ένας εκτοξευτής S-350 φέρει 12 βλήματα επιφάνειας-αέρος”.
Δεν είναι επιφανείας-αέρος,αλλά εδάφους-αέρος.
Οι πύραυλοι δεν εκτοξεύονται από την επιφάνεια τής θάλασσας,αλλά από το έδαφος.