Οι τουρκικοί S-400 θα εγκατασταθούν στην Άγκυρα ή την Κωνσταντινούπολη;

18
2929
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 24
  •  
  •  

Τα Α/Α συστήματα S-400 μπορεί να αναπτυχθούν στην Άγκυρα ή την Κωνσταντινούπολη, αναφέρει ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

 

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, έχουν αναζητηθεί διάφορες περιοχές, αλλά προκρίνεται η ανάπτυξη των ρωσικών πυραύλων σε ένα από τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Τουρκίας, για την προστασία των βιομηχανικών περιοχών. Άλλα σενάρια που κυκλοφορούν είναι η τοποθέτηση των πυραύλων στο Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ ή τα Κατεχόμενα. Με βάση τον Ακάρ, η Τουρκία συζητά την απόσπαση έργου συμπαραγωγής για το δεύτερο σύστημα.

 

Πιο σύντομα, δηλαδή τον Ιούνιο οι S-400 στη Τουρκία λέει ο Ακάρ


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 24
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Alexandros Lekkas
Guest
Alexandros Lekkas

Τι; Τελικά δεν θα εγκατασταθούν στο μαλακό υπογάστριο της Αθήνας, κάπου στην Δυτική Αττική;

Epam Papas
Guest
Epam Papas

Και γιατί να μην εγκατασταθούν ΚΑΙ στην Πόλη ΚΑΙ στην Άγκυρα, όπως ακριβώς δήλωσε δηλαδή και ο τούρκος Υπ.Αμ;

https://www.aa.com.tr/en/americas/defense-minister-turkey-expects-s-400-missiles-in-june/1453799

Miscojones
Member
Active Member
Miscojones

Γιατί αγόρασαν μόνον ένα τάγμα, το οποίο προφανώς το έκαναν για πιέσουν τους αμερικανούς και να το χρησιμοποιήσουν σαν bargain chip για να περάσουν οι θέσεις τους στο κουρδικό.

Epam Papas
Guest
Epam Papas

Yποθέτω διαθέτεις προσωπικά εγκυρότερες πληροφορίες από το επίσημο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή….

Can
Guest
Can

Russia to supply Turkey with four S-400 missile batteries for $2.5 billion: Kommersant
https://www.reuters.com/article/us-russia-turkey-missiles/russia-to-supply-turkey-with-four-s-400-missile-batteries-for-2-5-billion-kommersant-idUSKBN1EL0H6

In the Russian military, two batteries make up an S-400 battalion (also known as an S-400 division), whereas an S-400 regiment consists of two battalions. See below link:
https://thediplomat.com/2018/04/russia-delivers-1st-s-400-missile-defense-regiment-to-china/

Turkey bought 1 System (Regiment) + 1 System as Option.
As Defence minister Akar lately stated as Placements: Ankara, Istanbul, Incirlik and another “Important Place” …..So 4 Batteries.

Alexandros Lekkas
Guest
Alexandros Lekkas

Do you expect that Americans will land and contact missions in a airfield that houses an S-400 system like Incirlik? That would been fun to see!

Can
Guest
Can

Maybe that is exactly what the Turkish Government want…that they leave it by themselve. During the Coup Incirlik was a Hot spot….

p270
Member
Active Member
p270

δικά τους ειναι οτι θέλουν τα κανουν και νομίζω οτι ασχολούμαστε περισσότερο με το τι θα κανουν αυτοι και σχεδον καθόλου με το τι κάνουμε εμείς για την δική μας άμυνα

δεν τα λέω βέβαια για την ΠΤΗΣΗ αλλά για όλους όσους πρέπει να ασχολούνται με αυτό το θέμα αλλά κοιμούνται

recce
Member
Noble Member
recce

Πολλά θα εξαρτηθούν από τις πολιτικές εξελίξεις. Αν τελικά τα ‘σπάσουν’ οριστικά με το νατο, θα πρέπει να περιμένουμε ένα σύστημα να εγκατασταθεί στα ορεινά ανατολικά της Σμύρνης ή τελοσπάντων κάπου στα παράλια εκτός βέβαια βεληνεκούς ελληνικού συμβατικού πυροβολικού. Θα συνοδευτεί επίσης και με άλλα συστήματα ρωσικής προέλευσης πυροβολικού και αντιπλοϊκά. Εφ’όσον συμβεί αυτό προφανώς το radar των s400 καλύπτει όλο το αιγαίο και λογικά θα έχουμε και εμείς πρόβλημα με την αποδέσμευση του f35…

Panagiotis
Member
Trusted Member
Panagiotis

Εμείς όμως έχουμε και το Ιόνιο όπου μπορούν να ασκηθούν τα F-35 όταν δεν φορούν ανακλαστήρες…

Aylont
Member
Active Member
Aylont

Δηλαδή το Ισραήλ έχει πρόβλημα με τους s400 στη Συρία. ΟΧΙ, Το πρόβλημα έχει να κάνει με το ίδιο τον χρήστη και των δύο συστημάτων και σε ότι αφορά τη μεταξύ τους διασύνδεσή και την ενσωμάτωση στην ευρύτερη αεράμυνα τους.

recce
Member
Noble Member
recce

Τα s400 στην συρία είναι ρωσικά και λογικά σε κάποια φάση θα φύγουν. Αλλά και να μην φύγουν τι θα μπορούσαν να πουν στους ισραηλινούς οι αμερικάνοι? Οτι έτυχε να έρθουν s400 στην γειτονιά σας μετά την δικιά σας παραγγελία των f35, και άρα δεν σας δίνουμε τα αεροσκάφη…? Αν και το πρόβλημα είναι διαφορετικό από αυτό που αναφέρεις. Αν ξέρει ο χρήστης του s400 με σχετική ή μεγάλη ακρίβεια την θέση ενός f35 είτε επειδή είναι ο ίδιος ο χρήστης και των αεροσκαφών είτε με άλλα μέσα (surveillance, κατασκοπεία, κτλ) τότε αργά ή γρήγορα θα ‘μάθει’ να βλέπει το… Read more »

Aylont
Member
Active Member
Aylont

αργά ή γρήγορα εννοείται έτσι και αλλιώς θα το μάθει… Σου ξαναλέω ότι το μέγιστο πρόβλημα είναι η ενσωμάτωση στην ίδια άμυνα πόσο μάλλον όταν αυτή είναι και Νατοϊκή. Γι΄αυτό και οι Τούρκοι διατείνονται ότι θα το ενσωματώσουν στο Τουρκικό C4I και όχι στη συμμαχία… φαιδρό επιχείρημα βέβαια

antonis.
Member
Active Member
antonis.

Η λογική λέει Πόλη αλλά ο Ερντο λέει Παλάτι (Άγκυρα).
Κατεχόμενα δεν πάει με τίποτα, για τον ίδιο λόγο που δεν πήγαν Κύπρο τα νυν ελληνικά S-300.
Το “παιχνίδι” με Αζερμπαιτζαν και Κατάρ δεν ξέρω πόσο παίζει αν και δε αποκλείεται.
Εν αναμονή εξελίξεων οφείλουμε να είμαστε ψύχραιμοι. Έχουμε έναν εξαιρετικό εκσυγχρονισμό των F-16 στα σκαριά ο οποίος οφείλει να έρθει με αντίστοιχο πακέτο όπλων και ατρακτιδίων ώστε η επένδυση να έχει πραγματικά νόημα.

Παντελής
Guest
Παντελής

Αν πάντως αποφασίσουν να τους βάλουν στα κατεχόμενα χωρίς αντίδραση από τις ΗΠΑ, τότε πρέπει η Ελλάδα και η Κύπρος να δηλώσουν ότι οι s300 πάνε στην Κύπρο στην οποία άλλωστε ανήκουν. Αν και η αλήθεια είναι ότι δεν τους συμφέρει τους Τούρκους να τα βάλουν εκεί και γεωστρατηγικά αλλά και διπλωματικά. Πάντως οι s300 στην Κύπρο τώρα που γίνονται οι γεωτρήσεις θα ήταν ένας γέρος πονοκέφαλος στα σχέδια της Άγκυρας.

Nuke “em
Guest
Nuke “em

Στο πυρηνικό εργοστάσιο

Aylont
Member
Active Member
Aylont

200 χιλιόμετρα από τη Νατοϊκή αεροπορική βάση του Incirlik δηλαδή και κάτι λιγότερο για Δεκέλεια και Ακρωτήρι. Αν συνυπολογίσουμε και κάποια τα υπάρχοντα στη Συρία σε ακτίνα λιγότερο των 200km από το Incirlik . …. χαρές και πανηγύρια στο ΝΑΤΟ με άλλα λόγια k:cool:

Miscojones
Member
Active Member
Miscojones

Οι S-400 δεν αγοράζονται για να έχουν κάποια ιδιαίτερη χρήση, γιαυτό δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα τους κάνουν. Άλλωστε το δόγμα της Τουρκίας δεν είναι αμυντικό, οπότε δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης. Αγοράζονται μόνο και μόνο για να δείξουν στους Αμερικάνους οτι η Τουρκία δεν είναι σίγουρη και ανα πάσα στιγμή μπορεί να πάει με τους Ρώσους. Ολο το παιχνίδι γίνεται για να επιβιώσει η Τουρκία από την διαμάχη με τους Κούρδους που δεν φαίνεται να έχει τέλος. Σε κάποια στιγμή μάλιστα το Ισραήλ και οι Αμερικάνοι είχαν αποφασίσει να δημιουργήσουν Κουρδικό κράτος στα εδάφη της Συρίας, οπότε αυτό… Read more »