Τα πρώτα συγκροτήματα S-400 έφτασαν στην Άγκυρα (ΑΝΑΝΕΩΣΗ)

20
4155
Φωτογραφία αρχείου
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

ΑΝΑΝΕΩΣΗ

 

(Πηγή ΕΔΩ)

……………………………………………………

Σύμφωνα με τουρκικές και αραβικές πηγές, που επικαλούνται δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου Άμυνας (ΕΔΩ),  δυο ρωσικά μεταγωγικά αεροπλάνα έφτασαν νωρίτερα στην αεροπορική βάση Mürted (Hava Üssü) βορειοδυτικά της Άγκυρας, όπου και ξεφόρτωσαν τα πρώτα συγκροτήματα των αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών συστημάτων S-400  που έχει προμηθευτεί η Τουρκία. Αν και η πληροφορία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ακόμη, συμφωνεί με επίσημες τουρκικές ανακοινώσεις, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, που προσδιόριζαν τις παραδόσεις ως θέμα ημερών (ή και ωρών, χθες).

Η Mürted, είναι η πρώην Akıncı Hava Üssü, η οποία μετονομάστηκε μετά το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, από όπου μάλιστα διεύθυναν την απόπειρα οι πραξικοπηματίες. Έκτοτε δεν διέθετε μόνιμα εγκατεστημένες μονάδες, και τα μαχητικά που υπήρχαν εκεί μετακινήθηκαν σε άλλες βάσεις.

Πιστεύεται ότι στην Mürted θα γίνει η συγκρότηση της πρώτης  μονάδας S-400 και ίσως και η πρώτη έδρα των SAM, παρέχοντας προστασία την ευρύτερη περιοχή, χωρίς βέβαια να αποκλείεται (όπως έχουμε γράψει πρόσφατα σε αναρτήσεις μας) να αποτελεί απλώς τον ενδιάμεση σταθμό και βάση υποστήριξης των S-400, οι οποίοι θα εδρεύουν αλλού.

Εν αναμονή επιβεβαίωσης παραλαβής των S-400 και από άλλες πηγές…


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
chriskri
Member
Active Member
chriskri

Όποιος γνωρίζει τουρκικά ας βοηθήσει,
https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/1272019-78857

https://twitter.com/Ahaber/status/1149605661849767937

TurkO
Guest
TurkO

MSB gov tr says:
The S-400 Air and Missile Defense System contract was signed on April 11, 2017.
Transfer of the first group of the S-400 Long Range Air and Missile Defense System materials to Mürted Airport / Ankara has started on 12 July 2019.

Video on twitter says : first parts of S400 arrived to Ankara, there are several russian cargo planes on the air atm. Transfer of the fist group of S400 may complete in few days.

filon26
Member
Noble Member
filon26

Το CNN πάντως, πριν 45 λεπτά αναπαρήγαγε την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ και ανακοίνωσε πως έφτασαν (στην Τουρκία). Η είδηση έχει ήδη ανέβει στην ιστοσελίδα τους ως Breaking News: https://edition.cnn.com/2019/07/12/europe/turkey-russia-missiles-intl/index.html

Faethon
Member
Noble Member
Faethon

Αρχίζει ο δραματικός έκτακτος ρόλος των ΜΜΕ να δίνει το τέμπο.Άρχισαν τα όργανα κύριοι..

Em.Ti
Member
Noble Member
Em.Ti

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν είναι τώρα, θα είναι σε λίγες ημέρες βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν ανακοινωθεί.

Άρα, ιδού η Ρόδος κύριοι…

Ηλίας
Guest
Ηλίας

Για να έχουμε και ένα μέτρο των αποστάσεων, οι ακτές του Αιγαίου απέχουν από την Αγκυρα τουλάχιστον 500 χιλιόμετρα. Απλώς σαν υπενθύμιση, δεν το λέω σαν κάτι που πρέπει να ανακουφίσει ην ΠΑ.

Thomas
Member
Noble Member
Thomas

Άντε καλορίζικο το σύστημα Τώρα πλέον ο κύβος ερρίφθη όποτε είμαστε όλοι σε αναμονή εξελίξεων από την πλευρά του ΝΑΤΟ. Η λογική λέει ότι πλέον θα γίνει του κουτρουλη ο γάμος στην περιοχή αλλά προσωπικά κρατάω και μια πισινή γιατί η Τουρκία είναι οικόπεδο γωνία για τις ΗΠΑ όποτε υπάρχει περίπτωση τα αντίποινα να έρθουν σταδιακά (το ότι θα έρθουν είναι δεδομένο). Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι αυτή την εξέλιξη δεν την περίμενα. Θεωρούσα δεδομένο ότι με κάποιο τρόπο η Τουρκία θα ακύρωνε την αγορά των S-400 και θα επανερχόταν στο μαντρί. Πλέον ανάλογα με την Αμερικανική απάντηση μπαίνουμε σε… Read more »

filon26
Member
Noble Member
filon26

Οικόπεδο γωνία είναι η Μικρά Ασία ως γεωγραφικός χώρος και αυτό είναι η μόνη σταθερά στην γεωπολιτική εξίσωση. Οι Τουρκίες έρχονται και παρέρχονται.

Παρτακιας
Guest
Παρτακιας

Λοιπόν τούτος εδώ ο τελευταίος κάτοχος έχει τον τίτλο ιδιοκτησίας τα τελευταία σχεδόν 700 χρόνια. Ίσως κάτι παραπάνω από 700.
Αυτό κάτι πρέπει να μας λέει για τις αρετές του και τις μεθόδους που εφαρμόζει. Μπορεί τον καλό να τον αγαπάει ο κόσμος, αλλά τον αποτελεσματικό τον αγαπάει ο Θεός και η Ιστορία.

filon26
Member
Noble Member
filon26

Τα ίδια έλεγε και ο Νάσερ (μετά από 7000 χρόνια) αλλά ο Θεός και η Ιστορία τον έκαναν τελικά λίγο πιο σοφό

Παρτακιας
Guest
Παρτακιας

Μπορεί.
Αλλά δεν επέδειξε την ίδια αποτελεσματικότητα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Guest

Μπράβο βρε Ταγίπ, είσαι παλικάρι. Από εδώ και πέρα να σε δούμε!

Andreas
Member
Noble Member
Andreas

Μάλιστα. ας ελπίσουμε να αποτελεί την ταφόπλακα της προμήθειας των F 35 από την γείτονα.
Ας περιμένουμε να δούμε την τελική τοποθεσία εγκατάστασης. Τώρα είναι στην πρωτεύουσα. Θα έρθουν δυτικά; θα δούμε. Πάντως αν τα πήγαν εκεί από φόβο, σφάλμα. We do not want to HARM them.

Yannis
Guest
Γιαννης

Θα μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει γιατί οι Τούρκοι καίγονται τόσο πολύ να πάρουν τους S400 ;

George_K
Member
Noble Member
george_k

Περιμένετε τις εξελίξεις, μην βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα.. θα δείξει..

The third part
Guest
The third part

As if you have other options but waiting and watching smile

sotbak
Member
Noble Member
sotbak

I eagerly wait to see the results of your “independent” policy….

The third part
Guest
The third part

First of all I am not from Turkey, I am a German..second of all yes keep waiting…that’s what you do the best since as German we are paying you to wait and waste your time in coffeehouses…

sotbak
Member
Noble Member
sotbak

1) Turkish/German doesn’t do much difference. You are more than allies if you can catch my drift. Some say you are from the same origin/gender. 2) Coffee is good for your health. Try it sometimes. 3) We are paying your country & others our debts & with interest. Don’t forget that you have a huge by all means public debt, really huge, ask your Central Bank if you are not informed. 4) Your statement shows your complex. Mark my words: We will never ever again buy a weapon system from Germany and you very well know the reason for that.… Read more »

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Προς τι ο ντόρος? Το λένε εδώ και καιρό, τους ρωτήσανε και είπαν ότι δεν πρόκειται να αλλάξουμε κάτι, τους ξαναρωτήσανε, τους ξαναρωτήσανε κτλ. Θεωρώ ότι η Τουρκία, τουλάχιστον έχει ξεκάθαρη στάση, ούτε ήξεις αφίξεις ούτε τίποτα, σταθερά σε μια πορεία. Όπως το είπε και το έκανε, τώρα όλες οι άλλες πλευρές που μιλούσαν για καθυστερημένη παραλαβή, για μη παραλαβή κτλ κτλ απλά μοιάζουν εδώ και μήνες ότι δεν μπορούν να αποδεχτούν μια γεωπολιτική στροφή που ξεκίνησε εδώ και χρόνια στην Τουρκία, και η οποία περπατάει σε ράγες και σταθερά. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω δεν είναι το ότι… Read more »