Σ. Τσιόδρας: 52 νέα κρούσματα, 1884 συνολικά, 83 θάνατοι

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στην ευρεία χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό αναφέρθηκε στην καθιερωμένη ενημέρωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σ. Τσιόδρας, τονίζοντας ότι «ο ΠΟΥ δεν υποστηρίζει την ευρεία χρήση μάσκα στον γενικό πληθυσμό καθώς η χρήση της φέρει αβεβαιότητες και σημαντικούς κινδύνους». Όπως είπε, οι κίνδυνοι σύμφωνα με τον ΠΟΥ είναι «να μολυνθείς χωρίς να θέλεις με το άγγιγμα και την επαναχρησιμοποίηση της μάσκας στο πρόσωπό σου, δυσκολία στην αναπνοή, ψευδή αίσθηση ασφάλειας η οποία θα οδηγήσει σε λάθος συμπεριφορές όπως η μη τήρηση πιο σημαντικών μέτρων όπως είναι η διατήρηση φυσικής απόστασης από άνθρωπο σε άνθρωπο, το συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών και το άγγιγμα του προσώπου». Όπως επισήμανε ο κος Τσιόδρας αναφερόμενος στις οδηγίες του ΠΟΥ, τα πιο σημαντικά μέτρα αυτή τη στιγμή για όλους είναι «να αποφεύγουμε συνωστισμό σε κλειστούς χώρους, να τηρούμε φυσικά απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου από άλλα άτομα ιδίως από άτομα με αναπνευστικά συμπτώματα όπως βήχα και φτέρνισμα».

Όμως διευκρίνισε ότι ο ΠΟΥ δεν ήταν απόλυτος στο μήνυμά του και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η εφαρμογή αυτού του μέτρου ανάλογα με την επιδημία σε μία χώρα και σε συγκεκριμένους χώρους. «Και το ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων έκρινε ότι υπάρχουν περισσότερα κατά παρά υπέρ στη χρήση μάσκα αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης της, ώστε να δώσει όπως λέει στην αναφορά του λιγότερες ευκαιρίες στον ιό να μεταδοθεί από ασυμπτωματικούς» κατέληξε ο κος Τσιόδρας. «Έκρινα πως το θέμα είναι σημαντικό και αύριο θα σας αναφέρω και την τελική τοποθέτησή μας μετά και τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής», είπε χαρακτηριστικά.

Δεκατέσσερις ασθενείς βγήκαν το τελευταίο 24ωρο από την ΜΕΘ

Ο Σ. Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 52 νέα κρούσματα. Όπως ανέφερε, το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχονται στα 1884, εκ των οποίων το 57% αφορά άνδρες. Από τα κρούσματα τα 509 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 708 με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 84 με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Ο Σ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν δύο άνθρωποι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα εξαιτίας του κορονοϊού στους 83, εκ των οποίων 23 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Δεκατέσσερις ασθενείς βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Καλύπτουμε φαρμακευτικά όλους τους ασθενείς

Ο κος Τσιόδρας ρωτήθηκε για τα φάρμακα που χορηγούνται στη χώρα μας για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός και για την ακρίβεια για τον συνδυασμό χλωροκίνης, κολχικίνης και αντιβιοτικών. Όπως εξήγησε ο κος Τσιόδρας «δεν έχουμε σαφή δεδομένα για την αποτελεσματικότητα των συνδυασμών αυτών. Επιλέξαμε εμείς όπως και άλλα κράτη να χρησιμοποιήσουμε το σχήμα αυτό ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι ασθενείς σε θεραπεία». Επιπλέον έχουμε προσθέσει και άλλα φάρμακα, ιδίως σε όσους ασθενείς εμφανίζουν επιδείνωση «και έχουμε κάποιες ενδείξεις ότι αυτό και βοηθά σημαντικά», είπε χαρακτηριστικά ο Σ. Τσιόδρας και πρόσθεσε «περιμένουμε τα δεδομένα διεθνώς αλλά και στη χώρα μας».

Έχουμε και αναμένουμε κρούσματα κορονοϊού μεταξύ του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού

Σε άλλη ερώτηση προς τον κύριο Τσιόδρα που αφορά τον κορονοϊό και τη μόλυνση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στη χώρα μας, ανέφερε ότι «245 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια και 101 σε αυτοαπομόνωση». Είναι οι πρώτοι που εκτίθενται στον κορονοϊό και αναμένονται κρούσματα και σε αυτούς ανέφερε ο κος Τσιόδρας για αυτό «και έχει εγκριθεί ένα φαρμακευτικό πρωτόκολλο προφύλαξης». Πρέπει να επισημάνουμε ότι πολλοί από τους υγειονομικούς μπορεί να έχουν εκτεθεί στον ιό όχι στους χώρους εργασίας τους αλλά στη κοινότητα, στην αρχή της επιδημίας στη χώρα μας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά το Πάσχα ξεκινάει ο έλεγχος για την διασπορά του ιού στον πληθυσμό και την ύπαρξη αντισωμάτων από τις Κινητές Μονάδες

Σε δύο φάσεις θα εξελιχθεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που αφορά την διασπορά του ιού στον πληθυσμό και την ύπαρξη αντισωμάτων.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στην πρώτη φάση θα έχουμε εξορμήσεις για ελέγχους με γεωγραφικά και επιδημιολογικά κριτήρια για να έχουμε εικόνα για την διασπορά του ιού στη χώρα και στη δεύτερη φάση θα διερευνηθεί η ύπαρξη αντισωμάτων στον πληθυσμό.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό το πρόγραμμα», είπε ο υφυπουργός, και πρόσθεσε ότι μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι πρώτες Μονάδες να βρίσκονται στην επικράτεια. Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε επίσης ότι ενώ είναι χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκά κονδύλια, υπάρχουν ήδη δωρεές, κυρίως σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα, τα καύσιμα και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που θα συνοδεύει τους οδηγούς και νοσηλευτές.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
epampapasJolly_Roger Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
epampapas
Member
Noble Member
epampapas

Πολλές χώρες του κόσμου περιλαμβανομένων των 4 μεγαλυτέρων οικονομιών, ΗΠΑ (εκεί έχουν και νομικά θέματα που εδώ επειδή είμαστε γαμάτοι τα ξεπεράσαμε αβρόχοις ποσοί), Κίνα, Ιαπωνία, Γερμανία ΔΕΝ έχουν ολικό lockdown (η Ιαπωνία για παράδειγμα έχει κλείσει μόνο τα σχολεία σαν σοβαρό μετρο με σχεδόν 100 νεκρούς σε 126εκ πληθυσμό και ας γειτονεύει με την Κίνα). Η Τουρκία που μας ανταγωνίζεται γεωπολιτικά επέλεξε και εκείνη να μην ακούσει τις αναξιόπιστες ακόμα σειρήνες από την επιστημονική κοινότητα και να προστατεύσει την οικονομία πέρνωντας μέτρα κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες που ούτως ή άλλως είναι κυρίως συνταξιούχοι και δεν συνεισφέρουν στην οικονομία.… Read more »

Jolly_Roger
Member
Famed Member
Jolly_Roger

epampapas, – Εντάξει σύντροφε να καταπιώ το «αβρόχοις ποσΟΙ» (αντί «ποσίν») που κότσαρες για να δείξεις πως έβγαλες 6τάξιο Γυμνάσιο με Λίαν Καλώς, – Εντάξει, να καταπιώ το ότι προσπαθείς να μας πείσεις πως η Τουρκία έχει αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την πανδημία (προφανώς δεν πήρε το μάτι σου βιντεάκια που κυκλοφορούν στη πιάτσα και δείχνουν νεκρούς στα πεζοδρόμια σε μεγάλες Τουρκικές πόλεις), – Εντάξει να καταπιώ που παραθέτεις ως αξιόπιστη Οικονομική εκτίμηση τις μπούρδες του «Γιάνις» που για να τραβήξει την προσοχή και να ικανοποιήσει τον ναρκισσισμό του είναι ικανός να ξεστομίσει την πιο απίστευτη μπούρδα μήπως κι ασχοληθεί κανείς… Read more »

epampapas
Member
Noble Member
epampapas

Ο Ερντογάν ακολουθεί για την χώρα του μια πολιτική που επιβεβαιώνεται από επιστημονική έρευνα και προτρέπει στην προστασία των ευπαθών ομάδων και όχι όλων. Η οποία επιστημονική έρευνα μάλιστα διεξάγεται από Έλληνα. https://www.in.gr/2020/04/09/health/koronaios-elaxistoi-thanatoi-stous-kato-ton-65-eton-xoris-ypokeimeno-nosima/ Υποθέτω πέρα από την ειρωνία θα έχεις και επιστημονικά επιχειρήματα τα οποία θα καταθέσεις σε κάποιο ιατρικό περιοδικό. Ή μήπως θα καταθέσεις τις τηλεοπτικές εικόνες και την άριστη ορθογραφία που δείχνουν ότι έβγαλες το σχολείο αλλά δεν έμαθες να σκέφτεσαι λογικά; Όταν λείπουν τα επιχειρήματα και κυριαρχεί η εμπάθεια (για εμένα, για άλλους πολιτικούς ηγέτες, για επιστήμονες και παγκόσμιες μορφές εγνωσμένου κύρους) ο μόνος αντίλογος είναι η… Read more »