Σ. Τσιόδρας: Προς το παρόν δεν συστήνεται η χρήση μάσκας και γαντιών από τον γενικό πληθυσμό

18
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Την ξεκάθαρη άποψη ότι δεν συστήνεται η γενικευμένη χρήση μάσκας και γαντιών μίας χρήσης εκτός σπιτιού εξέφρασε στη νέα ενημέρωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σ. Τσιόδρας. Ωστόσο, επισήμανε ότι η χρήση μάσκας ίσως επαναξιολογηθεί ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως αυτά διαμορφώνονται στη χώρα μας κυρίως για την πιθανή μέταδοση του ιού από ασυμπτωματικούς ή ασθενείς με ήπια συμπτώματα. Ο κος Τσιόδρας συμπλήρωσε ότι δεν συστήνεται ή μπορεί ακόμη να είναι και επικίνδυνη η χρήση ιατρικών μασκών με βαλβίδα (μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας),  από τον γενικό πληθυσμό. «Οι μάσκες αυτές δεν κάνουν για τον γενικό πληθυσμό. Μπορεί να είναι ακόμη και επικίνδυνες γιατί μπορεί να μεταδώσουν τη νόσο. Είναι χρήσιμες για τους γιατρούς που εργάζονται στις ΜΕΘ και τους αναισθησιολόγους», ανέφερε. Πάντως ο κος Τσιόδρας επισήμανε ότι ανάλογα με τα  επιδημιολογικά δεδομένα και σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσαν να υπάρξουν οφέλη από τη χρήση της μάσκας.

Όσον αφορά τα γάντια και τη χρήση τους από τον γενικό πληθυσμό, τόνισε ότι «υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι η  χρήση τους προστατεύει από τη μόλυνση με τον ιό. Ενώ οι προθέσεις είναι καλές από τη χρήση γαντιών, η χρήση γαντιών μίας χρήσης αδιακρίτως, είναι σε μεγάλο βαθμό μάταιη και μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη βλάβη παρά καλό». Ο Σ. Τσιόδρας εξήγησε ότι πολλοί φοράμε γάντια  πιστεύοντας ότι μας προστατεύουν με κάποιον τρόπο. «Τα γάντια όμως μίας χρήσης δεν είναι σχεδιασμένα για εκτεταμένη χρήση. Επίσης, η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια μπορεί να οδηγήσει σε ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Ο ιός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που μολύνει τα χέρια», επισήμανε και κατέληξε ότι με τα γάντια μπορούμε να μεταφέρουμε τον ιό σε άλλες επιφάνειες.

Δεκατέσσερις ασθενείς βγήκαν το τελευταίο 24ωρο από την ΜΕΘ

Ο Σ. Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 71 νέα κρούσματα. Όπως ανέφερε, το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχονται στα 1955, εκ των οποίων το 57% αφορά άνδρες. Από τα κρούσματα τα 518 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 734 με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 79 με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Από τους διασωληνωμένους, 16 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες και το 77% αυτών έχουν υποκείμενο νόσημα. Ο Σ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν τρεις άνθρωποι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα εξαιτίας του κοροναϊού στους 86, εκ των οποίων 27 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες και η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 73 έτη. Δεκαέξι ασθενείς βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σε ένα μήνα θα έχουμε αξιόπιστα τεστ αντισωμάτων

Όσον αφορά τα τεστ αντισωμάτων, ο κος Τσιόδρας εξήγησε ότι περνάμε τη φάση όπου αναζητούμε αξιόπιστα τεστ τα οποία θα αξιοποιήσουμε αργότερα για να μελετήσουμε την επιδημία και την πορεία του ιού σε μια χώρα. Συγκεκριμένα είπε «Φαίνεται ότι υπάρχει μια ανάπτυξη ανοσίας, η οποία είναι αυτό που λέμε η βραχυπρόθεσμη ανοσία, η οποία δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει. Δεν έχουν ακόμη επικυρωθεί όσον αφορά την αξιοπιστία τους τα τεστ αντισωμάτων. Αυτά τα τεστ αν θέλουμε να είναι τέλεια, θα πρέπει να μην χάνουν κανέναν και να λέμε «αυτός το πέρασε». Τέτοια τεστ δεν υπάρχουν ακόμα». Μάλιστα, κατέληξε τονίζοντας ότι σε ένα μήνα θα έχουμε αξιόπιστα τεστ.

Και οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν τον ιό

Όσον αφορά τους ασυμπτωματικούς ασθενείς, ο κος Τσιόδρας είπε ότι έχουν εντοπιστεί και στη χώρα μας και αφορούν ταξιδιώτες που επέστρεψαν στην Ελλάδα. « Σε αυτούς έχουμε ανιχνεύσει τον ιό στο ανώτερο αναπνευστικό. Άλλο έχουν μολυνθεί από τον ιό κι άλλο έχουν εμφανίσει τη νόσο. Τους βαφτίζουμε κρούσματα αλλά δεν νοσούν. Υπάρχει μία φάση που λέγεται προσυμπτωματική, 1-3 μέρες πριν εμφανίσει το συμπτώματα. Ξέρουμε ότι είναι πολύ πιο μεταδοτικοί οι άνθρωποι που είναι προσυμπτωματικοί και συμπτωματικοί από τους ασυμπτωματικούς. Γνωρίζουμε όμως ότι και οι ασυμπτωματικοί συμμετέχουν στη μετάδοση», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πόσο πολύπλοκη είναι η νόσος που προκαλεί ο κορονοϊός.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιοι θα νοσήσουν βαριά και ποιοι ελαφριά

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν κάποια κριτήρια προς το παρόν που δείχνουν ποιος από τους ασθενείς θα νοσήσουν βαριά και ποιος πιο ελαφριά, είπε ότι γνωρίζουμε ελάχιστα προς το παρόν για αυτό και πρόσθεσε «βλέπουμε και το ένα και το άλλο και αυτό που ξέρουμε είναι ότι αυτοί που έχουν προχωρημένη ηλικία και παράγοντες κινδύνου λόγω άλλων νοσημάτων, νοσούν πιο βαριά και έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να κάνουν συμπτώματα. Επισης, ξέρουμε ότι κάποιοι νέοι έχουν αυξημένη ενεργοποίηση του αμυντικού τους συστήματος, έχουν μια αυξημένη φλεγμονή η οποία τους οδηγεί σε πνευμονία αλλά δεν είναι συχνό». Όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξει έκρηξη άλλων νοσημάτων μετά το κύμα της επιδημίας του κορονοϊού καθώς πολλοί παραμελούν την πρόληψη, είπε ότι μιλώντας με φίλους του καρδιολόγους διαπιστώνει ότι προς το παρόν συμβαίνει κάτι διαφορετικό. «Υπάρχει μια μείωση των εμφραγμάτων. Κάποια από τα νοσήματα φαίνεται να συνεχίζουν την πορεία τους και κάποια είναι σαν να έχουν «σταθμεύσει».

Ν. Χαρδαλιάς: Οι ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς την Μ. Εβδομάδα

Η Πολιτεία έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να αποφευχθεί, χωρίς εξαιρέσεις, ο συγχρωτισμός των πολιτών και η μετάδοση του ιού, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Οι ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς 

Ο κ. Χαρδαλιάς στάθηκε ιδιαίτερα στην απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Μ.Εβδομάδα. Όπως είπε, «η Εκκλησία της Ελλάδος, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, έδωσε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γενναιότητα, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πολιτείας, κατευθύνσεις προς τους πιστούς ενόψει της Μ. Εβδομάδας». Πρόσθεσε πως σήμερα, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος, ως εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, διευκρίνισε ότι οι ναοί θα είναι ανοιχτοί τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας μόνο συγκεκριμένες ώρες, αποκλειστικά για τους ιερείς και το απολύτως αναγκαίο προσωπικό, δηλαδή για έναν ψάλτη και έναν νεωκόρο. «Οι ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς».

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει κανένα πιστό να πάει στην εκκλησία, τους αποτρέπει. Οι εκκλησίες δεν είναι ανοιχτές για τους πιστούς και αυτό είναι το νόημα της κεκλεισμένων των θυρών τελέσεως των ιερών ακολουθιών». Στο πλαίσιο αυτό δε, κάλεσε τους πολίτες να ακολουθήσουν την προτροπή της Ιεράς Συνόδου, σημειώνοντας ότι η ατομική προσευχή δεν περιλαμβάνεται στους κατ’ εξαίρεση λόγους μετακίνησης.

Έλεγχοι στα αεροδρόμια

Συνεχίζεται το υπηρεσιακό σχέδιο όσον αφορά τα αεροδρόμια. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, σε εξέταση για τον κορονοϊό υποβάλλονται οι επιβάτες όλων των τακτικών πτήσεων που φθάνουν στη χώρα, δηλαδή των πτήσεων που έρχονται από Παρίσι, Βρυξέλλες, Ζυρίχη και Ντόχα. Τις τελευταίες ημέρες έχουν υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό οι επιβάτες 15 τακτικών πτήσεων, 724 άτομα. Οι επιβάτες κατά την άφιξή τους, οδηγούνται σε ξενοδοχείο, υποβάλλονται στο τεστ, και όσοι είναι αρνητικοί, αποχωρούν από το ξενοδοχείο και ολοκληρώνουν την καραντίνα τους στον τόπο που έχουν δηλώσει στην αντίστοιχη φόρμα. Οι θετικοί παραμένουν στο ξενοδοχείο.

Τέλος, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην καμπάνια της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «μένουμε σπίτι-βγαίνουμε νικητές». Όπως είπε, κυρίως πρόκειται για μια καμπάνια, που δείχνει πως «όταν στεκόμαστε ενωμένοι, είμαστε ικανοί για το καλύτερο, και αν συνεχίσουμε να κάνουμε το σωστό, δεν θα αργήσει η μέρα που θα βγούμε από αυτή την μεγάλη δυσκολία και θα βγούμε νικητές».

Β. ΚοΝτοζαμάνης: Μετά την κρίση θα έχουμε ένα αποτελεσματικό αποδοτικό και σύγχρονο σύστημα υγείας

Ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος υγείας είναι αδιαπραγμάτευτος, τόνισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, επαναλαμβάνοντας ότι κανένας πολίτης δεν έχει πληρώσει ούτε πρόκειται να πληρώσει στο μέλλον για υπηρεσία που σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Τόνισε ότι σε πολύ σύντονο χρονικό διάστημα «καταφέραμε ως χώρα και ξεπεράσαμε στρεβλώσεις του παρελθόντος, καλύψαμε ελλείψεις, προσφέραμε νέες υπηρεσίες, ανοίξαμε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, φέραμε καινούργιο εξοπλισμό, στελεχώνουμε το Σύστημα Υγείας με το απαραίτητο προσωπικό και θέσαμε σε πλήρη λειτουργία τόσο το πρωτοβάθμιο όσο και το δευτεροβάθμιο σύστημα υγείας». Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, όλα αυτά δημιουργούν μια παρακαταθήκη για το μέλλον, διότι μέχρι στιγμής το σύστημα υγείας τα έχει πάει καλά, «ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ασθενών και αυτό καταδεικνύεται καθημερινά στην περίπτωση του κορονοϊού».

Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι μετά την υγειονομική κρίση που βιώνουμε θα έχουμε ένα «πιο αποτελεσματικό, πιο αποδοτικό και, πιο σύγχρονο σύστημα υγείας» και όπως είπε, παρελθόν θα αποτελούν οι αναμονές για κλίνη ΜΕΘ, κυρίως την περίοδο της γρίπης. Υπογράμμισε ότι «το σύστημα υγείας θα είναι σαφώς καλύτερο την επόμενη μέρα».

Ψηφιακό άλμα

Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι επιπλέον η χώρα μας στον τομέα της υγείας αυτή την περίοδο έχει κάνει ένα «ψηφιακό άλμα. Δράσεις που σχεδιάζονταν να υλοποιηθούν μέσα στο 2020, υλοποιήθηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όπως η άυλη συνταγογράφηση. Όλα αυτά είναι προς όφελος των πολιτών, δεν επιφέρουν κανέναν κόστος και τον εξυπηρετούν στην καθημερινή του επαφή με στο σύστημα υγείας.

Πρόσθεσε ότι «αυτή η κρίση μας δίνει και την εμπειρία και τα εργαλεία προκειμένου να φτιάξουμε το σύστημα υγείας το οποίο θέλουμε να έχουμε».


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

18
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
12 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
chriss8Nikolaosepampapasviper3000adObserver Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
viper3000ad
Member
Noble Member
viper3000ad

Παρότι δεν υπάρχουν βιβλιογραφικά στοιχεία, σαφώς η μάσκα βοηθά. Δεν καταθέτω μόνο την επιστημονική μου γνώμη, αλλά μπορούμε να το σκεφτούμε με δύο απλούς τρόπους Α) όσο φοράει κάποιος την μάσκα δεν παράγεται το πολυσυζητημένο σπρέι του πταρμού ή του βήχα σε ανοικτό ή κλειστό χώρο. Β) Η παρουσία της μάσκας μας βοηθά να θυμόμαστε να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας ή ακόμη χειρότερα να μην τρώμε ή πίνουμε σε χώρους εκτός της οικίας μας . Μπορεί λοιπόν να μας προστατεύσει σημαντικά έμμεσα με τον όρο να συμμετέχει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος σε αυτό. Για τα γάντια συμφωνώ, το… Read more »

ShadowMan
Member
Famed Member
ShadowMan

Και άλλες χώρες και επιστήμονες λένε ότι κάπως βοηθάνε όχι όμως οι υφασμάτινες. Αλλά εφόσον δεν υπάρχουν μάσκες στην αγορά δεν μπορεί να πει κάτι διαφορετικό….

viper3000ad
Member
Noble Member
viper3000ad

Πολύ σωστά το είπατε, οτι δεν φτάνει η αλεπού… shutmouth

Observer
Member
Trusted Member
Observer

Ο κύριος Τσιόδρας φάσκει και αντιφάσκει. Όλο το διαδίκτυο τους πήρε χαμπάρι.Φωνάζει από το Στάνφορντ ό φουκαράς ο καθ. Ιωαννίδης ότι είναι >1% η θνησιμότητα για τους μη έχοντες κείμενο νόσημα….Τσιόδρας, Χαρδαλιάς και Σία δεν μας είπαν ότι με το halt της οικονομίας ποιος θα ταϊσει τα εκατομμύρια που θα πεινάσουν. Δεν άκουσα κανένα κυβερνητικό ή αντιπολιτευτικό να μιλάει για στρατηγικά αποθέματα, για αποθέματα τροφών, για εντατικοποίηση των καλλιεργειών κλπ για να καταστεί η χώρα αυτάρκης. Φοβάμαι ότι αν οι πολίτες δεν ξεσηκωθούν θα νιώσουμε και 2η μετά την κατοχή και τον εμφύλιο πείνα. Αν φορούσαν όλοι μάσκες και γάντια,… Read more »

Observer
Member
Trusted Member
Observer

Προφανώς δε φοράτε κράνος…..

agregorio
Member
Noble Member
agregorio
viper3000ad
Member
Noble Member
viper3000ad

Δεν τίθεται θέμα προσωπικής αντιπαράθεσης και κακώς αναφέρεται το όνομα του κ Τσιορδα. Αφορά επιστημονική έρευνα. Το άρθρο σας είναι πολύ ενδιαφέρον, παρόλα αυτά η μάσκα μειώνει και την επίπτωση άλλων ιών σαν τους ρινοιους ή βακτηριδιακά στελέχη που επίσης συμβάλλουν σε μια λοίμωξη αναπνευστικού. Ακόμη και αυτήν την αλληλεπίδραση να μην είχαμε η πρόσκρουση των σωματιδίων του πταρμου στη μάσκα αναμένεται να μειώνει την κινητική τους ενέργεια κ άρα την ακτίνα. Το άρθρο ίσως θα έπρεπε στην ομάδα ελέγχου να τοποθετούσε ένα τριβλιο και σε μεγαλύτερη απόσταση πέραν των 20 εκ. Πολύ ενδιαφέρον επίσης το γεγονός ότι το εσωτερικό… Read more »

SAAB
Member
Noble Member
SAAB

Αυτός ο έλεγχος στα αεροδρόμια να γίνεται και στις εταιρείες για πτήσεις εσωτερικού. Παίρνεις τηλέφωνο για εισιτήριο πλοίου από ηπειρωτική Ελλάδα προς νησί, για επαγγελματικούς λόγους (οικοδομικές εργασίες), απαγορεύεται να σου κόψουν. Παίρνεις τηλέφωνο στο Ελ. Βενιζέλος, σου κόβουν εισιτήριο (για το ίδιο μέρος εννοείται). Συνέβη σε γνωστό μου οικοδόμο. Δημότης επαρχιακής πόλης στην οποία και διαμένει. Βρήκε δουλειά σε νησί και χθες ταξίδεψε. Δεν του έκοβαν εισιτήριο με πλοίο και πήγε Αθήνα, έκοψε εισιτήριο με το αεροπλάνο και πήγε. Στην αεροπορική εταιρεία που ρώτησε του είπαν ότι δεν τους έχουν πει κάτι για απαγόρευση. Γι’ αυτό και δεν αντιδρά… Read more »

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Δεν είμαι ιατρός, αλλά αυτή η ιστορία με έχει σκανδαλίσει. Όλη η διεθνής και εσωτερική επιστημονική ιατρική κοινότητα έχει βαλθεί να πείσει τον πληθυσμό να μη φορά μάσκα και γάντια. Είναι απολύτως κατανοητό ότι αυτά δεν παρέχουν απόλυτη προστασία. Κάποιοι εκλεκτοί σχολιαστές εδώ έχουν αναλύσει καλώς το γιατί. Καλύτερα από τους αρμοδίους. Γιατί όμως καλούν τον κόσμο οι ανά τη γη αρμόδιοι να απορρίψει και την μερική προστασία που παρέχουν; Μας πειράζει να μείνει ο πταρμός ή ο βήχας του αρρώστου μέσα στη μάσκα του; Μας πειράζει τα σταγονίδια της ομιλίας του (πετούν και όσοι έχουν καλά δόντια …) να… Read more »

agregorio
Member
Noble Member
agregorio

Το ζήτημα με τις υφασμάτινες και τις χειρουργικές μάσκες είναι πως τελικά δεν προστατεύουν τόσο από τα σταγονίδια του βήχα. Ο λόγος φαίνεται να είναι το γεγονός ότι αφήνουν κενά μεταξύ μάσκας και παρειών (μάγουλα) και γύρω από τη μύτη. Ο βήχας και ο πταρμός, λόγω ταχύτητας του εκπεμπόμενου αέρα, δημιουργούν ρότορες με αποτέλεσμα τη μόλυνση της εξωτερικής επιφάνειας της μάσκας. Πιο πάνω έδωσα έναν σύνδεσμο για μια ιατρική μελέτη που διαπραγματεύεται αυτό το ζήτημα. Γίνεται πολύ κουβέντα για τις μάσκες και δυστυχώς δεν θα λυθεί το ζήτημα. Καλό είναι να τις φοράμε σε κλειστούς χώρους (πχ σούπερ μάρκετ), αλλά… Read more »

Observer
Member
Trusted Member
Observer

H μάσκα είναι δυνατόν να απολυμνθεί με χρήση ατμού. Επικεντρώσαμε όλη την συζήτηση στα απολυμαντικά τα γάντια κλπ. Συστηματική απολύμανση με ατμό. Θα μου πείτε ότι όλοι δεν ε΄χουν ατμοκαθαριστές. Πολλοί όμως έχουν στιρέλες κλπ. Άρα είναι δυνατόν να υπάρξει επάρκεια μασκών, οιασδήποτε μάσκας και υφασματινης. Να υπαρχει διασπορά, αυτό είναι το ζητούμενο. Όσο για το τι θα συναντήσουμε στο άμεσο μέλλον δεν το συζητώ περισσότερο, αναμένω…….

viper3000ad
Member
Noble Member
viper3000ad

agregorioagregorio Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά την Αμερική. Οι ιατροί φορούν μάσκες για δεκαετίες, λέτε να το κάναν για φιγούρα; Όσο για την στοβιλώδη ροή, την μάσκα την ΔΈΝΟΥΜΕ. Πταρμός είναι όχι ανεμοστρόβιλος. Αν τώρα το σπρέι είναι τόσο αραιό,θέλει ΠΟΛΥ δουλειά για να το πούμε, όχι 4 περιστατικά…

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Γιατρέ μου, νομίζω συμφωνούμε … συμφωνώντας! Μειώνουμε τις πιθανότητες, δεν εξασφαλιζόμαστε, ούτε επαναπαυόμαστε, ούτε αναπτύσσουμε τάσεις “αναπλήρωσης του κινδύνου”.

G...
Member
Famed Member
G...

Τοτε γιστι ο πρωθυπουργός φοραγε μασκα οταν πηγε στο νοσοκομείο και εκανε επισκεψη? Δεν μπηκε μεσα στην μεθ
Πειτε οτι δεν υπαρχουν αρκετες μασκες και αφηστε τις φιλοσοφιες

viper3000ad
Member
Noble Member
viper3000ad

Ναι μου έκανε και εμένα πολύ κακή εντύπωση. Όχι στην ΜΕΘ δεν πήγε, ούτε στα προαύλια δεν έκανε βόλτα. Αφήστε που φορούσαν τότε μάσκες ακόμη και οι περαστικοί. Δεν λέω πρέπει να προστατευτεί ο πρωθυπουργός γιατί τυχόν νοσησή του θα επιφέρει πτώση του ηθικού, αλλά αν ήταν να προσφέρει ηθική συμπαράσταση θα υπήρχε μια βιντεοκλήση. Εδώ θέλαμε άλλα…πολιτικάντικα κόλπα με παρουσία δημοσιογράφων.

chriss8
Member
Famed Member
chriss8

Διαβάζοντας λέξη όρος λέξη το άρθρο, καταλαβαίνουμε ότι η μάσκα βοηθάει σε « σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού« δλδ σούπερ μάρκετ, χώρους εργασίας.
Επίσης ότι «η χρήση γαντιών μίας χρήσης αδιακρίτως, είναι σε μεγάλο βαθμό μάταιη»

Αυτά ήταν πάντα γνωστά. Αλλά βλέποντας κόσμο, να τρέχουν ΜΟΝΟΙ τους σε δασάκι έξω από την πόλη, φορώντας μάσκα, και με δεδομένο ότι υπάρχει γιγαντιαία έλλειψη σε παγκόσμιο επίπεδο, καταλαβαίνω γιατί βγαίνουν αυτές οι ανακοινώσεις.

Μένουμε σπίτι λοιπόν και φοράμε μόνο το εσώρουχο….

epampapas
Member
Noble Member
epampapas

Nα είστε κριτικοί στο τι σας λένε. Στις ΗΠΑ ο αντίστοιχος κ.Τσιόδρας (εντάξει δεν έχουμε τέτοιο σόου εκεί κάθε μέρα) δέχεται κριτική από κορυφαίους επιστήμονες όταν μιλάει για θνητότητα 10 φορές μεγαλύτερη της γρίπης. Εδώ όλοι κρεμόμαστε από τα χείλη κάποιου ενός ο οποίος δεν μας λέει καν τι εκπροσωπεί (κυβέρνηση ή επιστημονική κοινότητα) και που δεν μας απαντάει γιατί παραβαίνει την σαφή εντολή του ΠΟΥ για όσο περισσότερα τεστ και γιατί. Γεγονός που καθιστά ύποπτη τη στάση του και της κυβέρνησης. Aφιερώστε μισή ωρίτσα να ακούσετε τον Dr. Jay Bhattacharya του Stanford https://www.youtube.com/watch?v=-UO3Wd5urg0 Όσο για την ψηφιακή επανάσταση του… Read more »

chriss8
Member
Famed Member
chriss8

Εκπροσωπεί την ομάδα επιδημιολόγων που διαχειρίζονται την κρίση. Αλλά επειδή το κράτος είναι ενιαίο εκπροσωπεί όλο το κράτος. Και η κυβέρνηση στο κράτος ανήκει. Δεν έχουμε καθεστώς, κάθε φορά κυβερνάει ένα κόμμα που δεν το ψηφίσαμε εμείς… Είτε έχουμε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ, είτε της…. ελληνικής λύσης lol πάλι είμαστε στο ίδιο ακριβώς κράτος. Κάποια μέρα θα πρέπει να σταματήσουμε οι πολίτες να το παίζουμε επαναστάτες κατά του εαυτού μας και να είμαστε πολίτες, με κριτική διάθεση, αλλά με επίγνωση ότι έχουμε κυβέρνηση στο δικό μας κράτος. Είτε μας εκφράζει είτε όχι….