Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το TASS και αναπαράγουν τουρκικά ΜΜΕ, η Τουρκία σκοπεύει το 2020 να υπογράψει συμφωνία για αγορά «δεύτερης παρτίδας» πυραυλικών συστημάτων S-400. Η νέα συμφωνία θα περιλαμβάνει μεταφορά υποκατασκευαστικού έργου σε τουρκικές εταιρίες.

Μετά τη παράδοση των συστημάτων του πρώτου συμβολαίου το Μάιο-Ιούνιο του 2020, οι δυο πλευρές σχεδιάζουν να υπογράψουν νέο συμβόλαιο για την αγορά μιας ακόμη παρτίδας. Η λίστα με τα παρελκόμενα μέρη θα είναι η ίδια όπως στο πρώτο συμβόλαιο. Αυτά φέρεται να αποκάλυψε μη κατονομαζόμενη πηγή στο TASS, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την αξιοπιστία της είδησης. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα υποσυστήματα που θα κατασκευαστούν στη Τουρκία θα είναι «δευτερεύουσης σημασίας», προσέθεσε η ανώνυμη στρατιωτική-διπλωματική πηγή. Το TASS δεν δίνει πληροφορίες για τη φύση της δεύτερης παρτίδας, δηλαδή για τον αριθμό των συστοιχιών που θα αγοραστούν.

Η αρμόδια ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για ζητήματα στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας, αρνήθηκε να σχολιάσει τη πληροφορία.

Άγκυρα και Μόσχα οριστικοποίησαν το περασμένο Νοέμβριο την συμφωνία για την αγορά 4 «συστοιχιών» S-400.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Τουρκια τα δίνει όλα και τα διεκδικεί όλα. Οι αριθμοι ομως ειναι αμείλικτοι και δεν θα βγαίνουν συντομα. Η πτωση τους θα ερθει κάποια στιγμη. Το προβλημα για μας ειναι οτι διεκδικουν απο εμας και οι αριθμοι ειναι εναντιον μας. Ισως κανουν την τρελα για θερμοτατο επεισόδιο οπου θα ικανοποιήσει τις επεκτατικές τους ορέξεις. Η παρουσα κυβέρνηση ειδικα δεν θα αντιδράσει και το Αιγαιο θα διχοτομιθει ως νεα Κυπρος. Ελπιζω να σφαλω γιατι δεν ελπιζω σε εταιρους απο ΝΑΤΟ η Ευρωπη…..

  2. Turkey is following the philosophy of military strength to avoid war. They did the math how much they can gain vs military expenditure. They have good politicians and are becoming more sophisticated. They follow American philosophy.

Comments are closed.