Δορυφορικές εικόνες από το σημείο της επίθεσης στο μεγαλύτερο διυλιστήριο του κόσμου, και στο πετρελαϊκό κοίτασμα του Χουραΐς, της Σαουδικής Αραβίας

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Οι επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας προκάλεσαν το μεγαλύτερο ενδοσυνεδριακό άλμα των τιμών του πετρελαίου τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια, εγείροντας φόβους για μια στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ιράν.

Δορυφορική εικόνα από το σημείο της επίθεσης στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας
Δορυφορική εικόνα από το σημείο της επίθεσης στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Aris
Member
Noble Member
Aris

Κάποιος ξυπόλητος αντάρτης αερίσθει και με το φαινόμενο της πεταλούδας η τιμή πήρε την ανηφόρα….μιλάμε για πολύ μεγάλη ζημιά

konstantinostekton
Member
konstantinostekton

Αγαπητή Πτήση

Δεν θα έπρεπε μια εγκατάσταση τέτοιας σπουδαιότητας να προστατεύεται από επιθέσεις από αέρος ή από ξηράς; Η εθνοφρουρά του Βασιλείου που είναι επιφορτισμένη με την προστασία των πετρελαικών εγκαταστάσεων έχει ΑΑ όπλα. Εάν δεν απατώμαι η συγκεκριμένη εγκατάσταση είχε στοχοποιηθεί και στο παρελθόν με επίθεση τύπου suicide car bombing. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, τι δεν λειτούργησε σωστά, από την στιγμή που λόγω της σύρραξης με τους Χούθι τέτοιου είδους επιθέσεις θα έπρεπε να είναι αναμενόμενες. Τέλος, το περιστατικό θα έπρεπε να προβληματίσει και εμάς, αφού οι περισσότερες στρατηγικές εγκαταστάσεις της χώρας, αν όχι όλες, στερούνται προστασίας από ασύμμετρες επιθέσεις!

epampapas
Member
epampapas

Πλήρης αποτυχία (μία ακόμα) των high end και πολυδιαφημισμένων αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας που διαθέτει η Σ.Αραβία.

Εμείς για πόσο θα συνεχίζουμε να βασίζουμε την επίγεια αεράμυνα μας σε αμερικανικά όπλα;

Agamemnon
Member
Noble Member
Agamemnon

Οσο high end και να ειναι ενα συστημα αν οι χειριστες του ειναι κουλοι αχρηστο θα ειναι.

CHRIS
Guest
CHRIS

………”Πλήρης αποτυχία (μία ακόμα) των high end και πολυδιαφημισμένων αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας που διαθέτει η Σ.Αραβία”…….. The Saudis and other Arabs “Don’t Have IT” as they say, when it comes to the military… ask the Israelis— they will tell you how good of a soldiers and fighters they are. They kick and will be kicking their ass any time and any day for the next 100 years. They Saudis/Arabs are mostly incompetent, useless, lazy and will turn on you in a second. They are used to have others do everything for them—-servants, engineers, doctors (many Greeks), workers and everything else.… Read more »

Αναγνωστης
Guest
Αναγνωστης

Οταν εισαι καλυμμενος απο αεροπλανα και βαλιστικους αλλα σου τη πεφτουν με cruise missiles και drones