Η Saab ψάχνει περισσότερους πελάτες για την τρίτη (και πιο φονική) γενιά Gripen

14
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Καθώς το πρόγραμμα πτητικών δοκιμών του Gripen E/F προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η Saab αναζητά περισσότερους πελάτες για το μαχητικό.

Στην ετήσια εκδήλωση «Gripen Seminar», που έγινε στις 26 Μαρτίου, στελέχη της σουηδικής εταιρείας παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις και υπογράμμισαν τα επιτεύγματα των προηγούμενων 12 μηνών. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η διάθεση έξι αεροσκαφών για την υλοποίηση πτητικών δοκιμών, οι οποίες έχουν ξεπεράσει το ορόσημο των 300 ωρών.

Gripen Echo: η γνώμη του πιλότου-δοκιμαστή του

Μέχρι τώρα είναι εξασφαλισμένη η παραγωγή 96 Gripen E/F, 60 Gripen E για τη Σουηδία και 36 Gripen E/F για τη Βραζιλία. Το Gripen προσφέρεται στην Αυστρία, την Ινδία, τον Καναδά, την Κροατία, την Κολομβία, τις Φιλιππίνες και την Φινλανδία.

Το Gripen E/F αποτελεί την τρίτη (και πιο φονική) γενιά Gripen. Είναι εφοδιασμένο με ραντάρ AESA ES-05 Raven, σύστημα IRST Skyward G, ενώ μπορεί να αξιοποιήσει το ατρακτίδιο Ηλεκτρονικού Πολέμου Arexis, που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε πτήση τον Νοέμβριο του 2019. Το Gripen E/F μπορεί επιπλέον να φέρει τον «game changer» πύραυλο αέρος-αέρος Meteor, που είναι ικανός να καταρρίπτει εχθρικά αεροσκάφη σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 100km.

ΘΕΜΑ: Gripen E πάνω από το Αιγαίο, σε ρόλο κυνηγού F-35;

Όπως μεταδίδει το «European Defence Review», το πρώτο Gripen της Βραζιλίας θα παραμείνει στη Σουηδία έως το τέλος του έτους, οπότε θα μεταφερθεί στη Βραζιλία για περαιτέρω δοκιμές. Υπό παραγγελία είναι 28 μονοθέσια Gripen E και οκτώ διθέσια Gripen F.

Το Gripen E θα καταστεί επιχειρησιακό με τη Σουηδία το 2023. Η τελευταία θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το παλαιότερο Gripen C/D μέχρι το 2035/2040, ενώ σκοπεύει να αξιοποιήσει το Gripen D ακόμα και ως εκπαιδευτικό, μετά την απόσυρση του εκπαιδευτικού SK60 (Saab 105).

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

14
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
7 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
LYKsotbakskylosadpanosApostolis Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Δηλώνω εκ των προτέρων πως αυτή τη φορά δε θα συμμετέχω στην αναπόφευκτη συζήτηση για Ελληνική αγορά του Gripen σε αυτό το άρθρο… εξαντλήσαμε το πόσο παράλογο θα ήταν αυτό στις προηγούμενες 83 συζητήσεις.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Με μάλλον απογοητευτικά αποτελέσματα όμως, θα έλεγα…

Viper
Member
Member
Viper

Λατρεμένο αεροσκάφος ο γρύπας, θα ήθελα να το δω με βαφή Aegean Blue… Φαίνεται ιδανικό για την περιοχή μας, ελπίζω να με/μας διαφωτίσουν στα σχόλια οι πιο έμπειροι επί του θέματος

SAAB
Member
Noble Member
SAAB
sotbak
Member
Famed Member
sotbak

δεν πρόκειται να το δεις. Η χώρα έχει συγκεκριμένες γεωπολιτικές εξαρτήσεις που δεν επιτρέπουν αγορές προηγμένων αμυντικών συστημάτων από τρίτες χώρες, οι οποίες δεν ασκούν αλλά και δεν δύνανται να ασκήσουν στην περιοχή μας ουσιώδη γεωπολιτική ισχύ.

nigozs
Member
Noble Member
nigozs

Περίεργη περίπτωση, καθώς κάποτε μας είχε προσφερθεί πλήρως παραμετροποιησιμο κυρίως στα ηλεκτρονικά.
Ποτέ δεν κατάλαβα αν πρόκειται για αξιόλογο αεροσκάφος ή για μια παραλλαγή στο ίδιο θέμα.
Ο δισταγμος κάποιων χωρών να το υιοθετήσουν ίσως απαντά στο ερώτημα.

LYK
Member
Trusted Member
LYK

Εάν δεν έχει long-range iir/ir τότε άστο… Γιατί αν υπάρχει ΗΠ κανείς δεν βλέπει τίποτα.

darede
Member
Noble Member
darede

Ο γύπας είναι αυτήν την στιγμή το καλύτερο ηλεκτρονικά εξοπλισμένο αεροσκάφος της ευρώπης και υστερεί μόνο στον κινητήρα.

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

ο κινητήρας αμερικάνικος δεν είναι; Pratt & Whitney δεν είναι;

adpanos
Member
Famed Member
adpanos

Αν μας έδιναν πηγαίους κώδικες του αεροσκάφους, μας έδιναν εκτεταμένη μεταφορά τεχνολογίας και γραμμή παραγωγής, προσωπικά θα το επέλεγα σε μια ποσότητα 60 + 40 αεροσκαφών.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα αεροσκάφος που να μπορούμε να πιστοποιουμε επάνω του ότι θέλουμε , οπότε το θέλουμε και από όποιον θέλουμε.

Η ιστορία της ΠΑ δείχνει πως εκεί “πονάνε” τα Αεροσκάφη μας.
Αυτό λοιπόν πρέπει να λύσουμε.

Διαφορετικά Rafale και πάλι Rafale.

Apostolis
Member
Noble Member
Apostolis

Αν δεν στοιχίζει τουλάχιστον το μισό της τιμής του f-35 δηλαδή περίπου 40 εκ. που δεν νομιζω να έχει τότε δεν πιστεύω ότι πρέπει να ενδιαφέρθουμε. Το μέλλον της Π. Α. είναι το f-35.

adpanos
Member
Famed Member
adpanos

Αν το μέλλον της ΠΑ είναι το F35 το κλείσαμε το μαγαζί.

skylos
Member
Trusted Member
skylos

To μαγαζί αρχικά έβαλε ταμπέλα εκπτώσεις 70%,με τον εκσυχρονισμό μόνο 84 ή 85
Α/Φ,αντί του συνόλου των Φ16″και των block 30″,και το ότι δεν ζήτησε πιστοποίηση και αποδέσμευση ως αντισταθμιστικά, όπλων που λείπουν από τα Φ16,
δες και τη κατάσταση με τα Μιραζ… εκεί βάλαμε στο μαγαζί εκποίηση…

LYK
Member
Trusted Member
LYK

Καλύτερα. Τα AESA την ακούν παραπάνω στον ΗΠ …