21.8 C
Athens
Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021
- Advertisement -

Κορβέτες Sa’ar 6 και SH-60F οι προστάτες της ισραηλινής ΑΟΖ

- Advertisement -


Πώς μια χώρα προστατεύει την ΑΟΖ της; Το Ισραήλ προτιμά κάτι πιο χειροπιαστό από έωλες υποσχέσεις, ανεφάρμοστα «αμυντικά δόγματα» για την προστασία των κυριαρχικών του δικαιωμάτων και αυθαίρετα εκδοθέντες «χάρτες» άλλων: τις υπερσύγχρονες κορβέτες Sa’ar 6 οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν, μαζί με τα οκτώ ελικόπτερα SH-60F που θα παραλάβει μεταχειρισμένα από το αμερικανικό Ναυτικό, για την άμυνα της ισραηλινής ΑΟΖ και των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που έχουν εντοπισθεί σε αυτήν.
Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτησή μας οι τέσσερεις κορβέτες που θα ονομασθούν Magen (Ασπίδα), Oz (Θάρρος), Atzma’ut (Ανεξαρτησία) και Νitzachon (Νίκη) θα ενταχθούν στο ισραηλινό Ναυτικό τα αμέσως επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το πρώτο αναμένεται να παραδοθεί από την Γερμανία όπου ναυπηγείται τον Νοέμβριο του 2019, το δεύτερο τον Ιούνιο του 2020, ένα ακόμη τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους και το τελευταίο τον Φεβρουάριο του 2021.
Saar 6, η «ασπίδα» των ενεργειακών κοιτασμάτων
 

(U.S. Navy photo by Quartermaster 3rd Class David Folino/Released)

Η ένταξη των νέων πλοίων στην δύναμη του 13ου Στολίσκου θα αλλάξει σημαντικά την μορφή του ισραηλινού Ναυτικού, δηλώνει ο Υποναύαρχος Eli Sharvit. Με πλήρωμα 70 ατόμων, η κλάση Sa’ar 6 είναι ταχύτερη και ισχυρότερη από τις εν υπηρεσία κορβέτες Sa’ar 5, διαθέτοντας προηγμένες δυνατότητες που επιτρέπουν την αντιμετώπιση μιας ευρείας γκάμας απειλών κατά των ενεργειακών κοιτασμάτων της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο και άλλων θαλασσίων assets στρατηγικής σημασίας: ισραηλινό ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών τεχνολογίας AESA, πυραυλικό σύστημα Naval Iron Dome και βλήματα επιφανείας-αέρος μακράς ακτίνας Barak-8.

Βασισμένα στην εκτοπίσματος 1.840 τόννων κορβέτα Κ130 της Blohm+Voss (κλάση Braunschweig) τα Sa’ar 6 θα είναι ό,τι πιο σύγχρονο θα διαθέτει το Ναυτικό του Ισραήλ καθώς οι δυνατότητες των αξίας 430 εκατ. ευρώ πλοίων του τύπου δεν τα περιορίζουν μόνο σε αμυντικό ρόλο.
Με μήκος 90 μέτρα και εκτόπισμα 2.000 τόνους, η κλάση θα φέρει ένα πυροβόλο των 76 χιλ. Oto Melara Super Rapid, δύο τηλεχειριζόμενες πλατφόρμες με πυροβόλο 30 χιλ. τύπου Typhoon της Rafael, 22 καθέτως εκτοξευόμενα αντιαεροπορικά βλήματα Barak 8 και 10 αντιαεροπορικά βλήματα Tamir του συστήματος άμυνας σημείου C-DOME της Israel Aerospace Industries –ή εναλλακτικώς 12 βλήματα Barak 8 και 20 Tamir– 16 πυραύλους επιφανείας-επιφανείας, δύο τριπλούς τορπιλλοσωλήνες των 324 χιλ. και τέσσερις εκτοξευτές αναλωσίμων. Το δε πίσω τμήμα του πλοίου είναι διαμορφωμένο για επιχειρήσεις ελικοπτέρου βάρους 10 τόννων.

Seahawk, το επικίνδυνο «μακρύ χέρι» των Saar 6
Αντί των AS565MA Panther (Atalef, «Νυχτερίδα» σε ισραηλινή υπηρεσία) που επιχειρούν από το περιορισμένων διαστάσεων ελικοδρόμιο των Sa’ar 5, οι νέες κορβέτες προβλέπεται να αξιοποιήσουν τα οκτώ SH-60F που θα προμηθευτεί το Ισραήλ από τις ΗΠΑ μέσω FSM. Η εν λόγω προμήθεια ενεκρίθη το 2016 καθώς τα ελικόπτερα αποδεσμεύθηκαν από το αμερικανικό ναυτικό εν όψει των νεότερων και ικανότερων MH-60R.
Αν και παλαιότερα σε ηλικία από τα AS565, η απόκτηση των SH-60F ισοδυναμεί με άλμα δυνατοτήτων για το ισραηλινό Ναυτικό. Βασικά παρόμοια με το Blackhawk που ήδη διαθέτει η IAF –κάτι που αποτελεί πλεονέκτημα ως προς την υποστήριξη του τύπου– τα αμερικανικά ελικόπτερα αποτελούν μια υπολογίσιμη πλατφόρμα την οποία οι Ισραηλινοί έχουν σκοπό να κάνουν ακόμη ικανότερη.
Η δυνατότητα χρήσης τους από τις νέες κορβέτες (λόγω του διπλώματος του ουραίου τμήματος θα καταλαμβάνουν λιγότερο πολύτιμο χώρο απ’ ότι τα «Atalef» στις Sa’ar 5) σε συνδυασμό με αναβαθμισμένο πακέτο αισθητήρων βασισμένο στο αντίστοιχο των AS565MA δεν αρκεί για το ισραηλινό Ναυτικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη αξιολογείται πρόταση για εξοπλισμό των SH-60F με διάφορα οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων αέρος-επιφανείας Spike της Rafael. Ενδεικτικό των σχεδίων που έχουν οι Ισραηλινοί για τα ελικόπτερα είναι ότι στον κατάλογο των υλικών/παρελκομένων που έχουν υποβάλλει στους Αμερικανούς φιγουράρουν και οκτώ πολυβόλα των 0,50 GAU-16, ισάριθμα πολυβόλα Μ-60D/M-240, οκτώ εσωτερικές εφεδρικές δεξαμενές και 16 εξωτερικές δεξαμενές…

Με την ένταξή τους σε υπηρεσία, τα Seahawk θα αναλάβουν καθήκοντα προστασίας των πλωτών εξεδρών στα ισραηλινά κοιτάσματα φυσικού αερίου, ιδίως στο «Λεβιάθαν» καθώς θεωρούνται πιο ευάλωτες λόγω της μικρής απόστασης (60 μίλια) από τις ισραηλινές ακτές. Άλλες αποστολές θα είναι οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και ο ανθυποβρυχιακός πόλεμος σε συνεργασία με άλλες εναέριες πλατφόρμες, όπως π.χ. τα μη επανδρωμένα Heron 1 της ΙΑΙ που ανήκουν στην Αεροπορία.

Πέραν της απόκτησης των Sa’ar 6, το ισραηλινό Ναυτικό αναβαθμίζει ήδη τις κορβέτες Sa’ar 5 της κλάσης Eilat που βρίσκονται σε υπηρεσία με νέο ραντάρ τεχνολογίας AESA (EL/M-2248 MF-STAR) της ΙΑΙ/Elta και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου της Elbit Systems αλλά και τις πυραυλακάτους Sa’ar 4.5 (κλάση Nirit). Οι Sa’ar 5 είναι τα μεγαλύτερα σε μέγεθος πολεμικά πλοία που διαθέτει σήμερα το Ισραήλ (το μέγεθος και το εκτόπισμά τους τις κατηγοριοποιεί ως κορβέτες αλλά οι επιχειρησιακές τους δυνατότητες είναι αντίστοιχες σκάφους μεγέθους φρεγάτας) ενώ θεωρούνται ο πιο προηγμένος τύπος πυραυλοφόρου κορβέτας.

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος των νέων σκαφών που ναυπηγούνται από την ThyssenKrupp Marine Systems είναι «επιδοτούμενο» κατά 115 εκατ. ευρώ από την γερμανική κυβέρνηση –όπως έγινε και με τα υποβρύχια κλάσης Dolphin ναυπήγησης HDW, το κόστος των οποίων επιδοτήθηκε κατά το 1/3 από το Βερολίνο. Το συνολικό κόστος των Sa’ar 6 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 1 δις ευρώ καθώς 570 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τον εξοπλισμό των πλοίων με αισθητήρες, Σύστημα Διαχείρισης Μάχης και οπλικά συστήματα ισραηλινής κατασκευής.
Το Ισραήλ εξαρτάται πολύ από την θάλασσα καθώς πάνω από το 90% των εισαγωγών εκτελείται δια θαλάσσης. Συγκριτικά με τον Στρατό και την Αεροπορία το ισραηλινό Ναυτικό είναι μικρό, όμως η αποστολή του είναι τεράστια –ιδίως μετά την επέκταση της ισραηλινής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από τα 40 στα 150 μίλια.

Μετά την ανακάλυψη του πρώτου κοιτάσματος (Noah North) το 2000 ανοικτά του Ασκελόν, η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ άρχισε να βλέπει το φυσικό αέριο όχι μόνο ως μέσον ενεργειακής ανεξαρτησίας αλλά και ως πηγή πλούτου, με την χώρα να καθίσταται εξαγωγέας ενέργειας. Οι ισραηλινές φιλοδοξίες εκτοξεύθηκαν στα ύψη με την ανακάλυψη του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Tamar» το 2009 που ήδη αξιοποιείται και του «Leviathan» έναν χρόνο αργότερα, κοιτάσματα τα οποία εκτιμάται ότι είναι 200 και 400 φορές μεγαλύτερα του «Noah North» αντίστοιχα.
 
«Διπλωματία της Κανονιοφόρου» τον 21ο αιώνα

Υποτίθεται ότι η ποιοτική αναβάθμιση του Ναυτικού γίνεται για την προστασία των κοιτασμάτων από την «Χεσμπόλα» η οποία έχει απειλήσει ευθέως τις πλωτές εξέδρες στην ισραηλινή ΑΟΖ με χρήση ρουκετών Grad και άλλους τύπους πυραύλων μεγαλύτερης εμβέλειας. Όμως η «Χεσμπόλα» δεν είναι η μόνη απειλή στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, μια τουρκική κορβέτα που έπλεε σε απόσταση περίπου 200 μιλίων από τις ακτές του Ισραήλ, βρέθηκε σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από μια ισραηλινή κορβέτα Sa’ar 5. Για μερικά λεπτά υπήρξε ένταση ώσπου οι Τούρκοι το ξανασκέφτηκαν και σύμφωνα με ισραηλινές μαρτυρίες «συνειδητοποίησαν ότι παραήταν κοντά και υποχώρησαν διακριτικά».
Η Άγκυρα κατά την προσφιλή τακτική της, απειλεί εκεί που νομίζει ότι την παίρνει. Χτίζοντας ένα ισχυρό Ναυτικό, συνεπικουρούμενο από όλα τα διαθέσιμα μέσα για να υποστηρίξει και να προστατεύσει εάν χρειασθεί δυναμικά τα συμφέροντά του, το Ισραήλ καθιστά κάτι παραπάνω από σαφές ότι δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα στην τύχη ή σε «προστάτες» και «συμμάχους». Πάσα ομοιότητα με άλλες χώρες και καταστάσεις είναι… εντελώς συμπωματική.
 
Αλέξανδρος Θεολόγου
 
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

29 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
29 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
CKfurious

Τα VLS BARAK αναφέρονται να είναι 32 και όχι 22 όπως στο άρθρο
http://www.navyrecognition.com/index.php/news/defence-news/2018/february-2018-navy-naval-defense-
news/5947-tkms-cut-1st-steel-of-first-israeli-navy-saar-6-corvette.html
εντυπωσιακότατα εξοπλισμένα:
Saar 6 class corvettes will be heavily armed for their size: They are set to be fitted with:
– 32x VLS cells for Barak 8 surface to air missile system by Israel Aerospace Industries (IAI)
– 2x C-DOME naval point defense system launchers by Rafael (20x Tamir missiles in each launcher for a total of 40x per ship)
– 16x anti-ship missiles (Boeing Harpoon Block 2 or Israel’s IAI Gabriel Mk 5)
– 1x 76mm Oto Melara Super Rapid main gun
– 2x Typhoon 25mm remote weapon stations by Rafael (likely able to launch Spike-ER missiles as well)
– 2x 324mm torpedo launchers for MK54 Lightweight Torpedo by Raytheon
Προορισμένα για πόλεμο και όχι για δεξιώσεις και κρουαζιέρες όπως πλοία άλλων ναυτικών

agnostosependytis

Με πρόλαβε ο CK, όπως είχα πει και σε παλαιότερο σχολιό μου (την εποχή της συζήτησης για τις φρεγάτες) είχα πει ότι είναι απίστευτο των πως οι Fremm που είναι 6.000tn δηλαδή τριπλάσιες, έμoιαζαν να έχουν λιγότερο οπλικό φορτίο από τις Saar 6.
Τα κελιά όπως αναφέρει και ο CK ανωτέρω, οι άλλες πηγές τα δίνουν πολύ περισσότερα από όσα λέει το άρθρο και ναι, αυτές είναι κορβέτες με αρ…δια (όσον αφορά τον οπλισμό) ενώ έχουν και ραντάρ AESA (που δεν έχουν οι Fremm). Και δεν το λέω για να πω ότι πρέπει να πάρουμε Saar6, αλλά για να πω ότι δεν καταλαβαίνω τ είχαν στο μυαλό τους οι Γάλλοι, και ότι αν είναι οι Fremm για λίγο άμεσο leasing, OK, αν ήταν να τις παντρευτούμε, έτσι όπως ήταν φορτωμένες δεν έκαναν για τίποτα.
Οι Saar φαίνονται πλοίο με σκοπό, είναι πλοίο για συγκρούσεις και τσαμπουκάδες, και εναντίον αεροπλάνων και εναντίον πλοίων και έναντι πυραύλων (Iron Dome).
Μπορείτε να φανταστείτε τέσσερις φραγάτες που θέλουμε εμείς με διπλάσιο τονάζ, να έχει 64 πυραύλους αντίστοιχους του Aster 30 (ή και aster 30), 4 iron dome, 32 Harpoon με ραντάρ Sea fire ή αντίστοιχο η καθεμιά?

Tango.Alpha

“Προορισμένα για πόλεμο και όχι για δεξιώσεις και κρουαζιέρες όπως πλοία άλλων ναυτικών”
Συμφωνούμε απόλυτα. Και να συμπληρώσω συνοδεία και υποστήριξη λαθρομεταναστών στην άφιξη στη χώρα. Και πριν δημιουργηθεί παρεξήγηση μέχρι να χορηγηθεί άσυλο κάθε άτομο που μπήκε στη χώρα χωρίς τα νόμιμα δικαιολογητικά είναι λαθρομετανάστης.
Μακάρι αντί να τρέχαμε για τις FREMM, να προχωρούσαμε στο σχεδιασμό και κατασκευή αντίστοιχων πλοίων για το Π.Ν. με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα είχαμε μιμηθεί το Ισραήλ σε ότι άλλο αφορά τις ένοπλες δυνάμεις. Το ζήτημα δεν είναι μόνο τα μέσα αλλά και η χρήση τους

Fingolfin

“…καθώς οι δυνατότητες των αξίας 430 εκατ. ευρώ πλοίων του τύπου δεν τα περιορίζουν μόνο σε αμυντικό ρόλο.”
430 εκατ. €; Δηλαδή €107,5 η μια; Μόνο; Και €250 εκατ. η μια μαζί με τέτοιο/τόσο οπλισμό;
Κάτι δεν κολλάει εδώ..

ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Mεταξύ άλλων το ναυτικό μας έχει ανάγκη από 4 μεγάλα περιπολικά πλοία μήκους 80 μέτρων. Σε ότι αφορά τα ισραηλινά πλοία που θα είναι 90 μέτρων εμείς θέλουμε κάτι μεγαλύτερο. Το πλοίο που θα αποκτήσουμε πρέπει να έχει διαστάσεις και οπλισμό φρεγάτας.

CKfurious

Η megalomania μας έφαγε
βεβαια 90 m είναι λίγα για σημαιοστολισμούς και λαμπιόνια
ενώ 140 και άοπλο μια χαρά θα κάνει για τα παραπάνω
Aσε που ανεβαίνει και το prestige των γαλονάδων όσο πιο μεγάλη την έχουν (τη φρεγάτα)

NikolakiEfentis

Σημειώνω τον διπλάσιο αριθμό βλημάτων επιφανείας-επιφανείας. Αν θέλουμε να μιλάμε για πόλεμο υψηλής έντασης με έξελιγμένα συστήματα αυτοάμυνας, θα έπρεπεπ κι εμείς να μιλάμε για 16 πλέον κι όχι μόνο 8. Η εμπειρία και το άκρως “μάχιμο” πνεύμα των Ισραηλινών στην πράξη…

Agamemnon

Σταθερα @ρχιδ@τοι Ισραηλινοι….

teo

Αυτό το πλοίο είναι ακριβώς ότι χρειάζεται η Ελλάδα για να κλειδώσει το Αιγαίο!!! Ότι καλύτερο σε σχέση κόστους- δυνατοτήτων για να αντικαταστήσει τις S!!!

kafes_filtrou

wtf? και γιατί θέλουμε να πάρουμε τα γαλλικά αφού υπάρχουν και αλλού πλοία με αντιαεροπορικό ??? αυτό το barak μια χαρά ακούγεται δεν πάμε κατά εκεί μεριά λέω εγώ και ας αφήσουμε της γαλλικές πανάκριβες αρλούμπες

GDIKEOS

Όλα είναι θέμα σχεδίασης.
Τα πάντα μπορείς να βάλεις και σε μεγάλους αριθμούς.
ΠΧ με ειδικούς εκτοξευτές πυραύλων μπορείς να διπλασιάσεις τον αριθμό τους.
Αλλά εδώ στην Ελλάδα ποιον θα ακούσουν τα ξεφτέρια εμένα που τα γράφω άσχετα αν έχω και της πατέντες
η τους απέξω που θα τους δώσουν σκάρτο πράμα για να πάρουν και τις μίζες;

kakaouskia

Καλησπέρα.
Γενικά παρατηρείται μια σχεδιαστική φιλοσοφία κατασκευής μικρών μεν, βαριά εξοπλισμένων (για το μέγεθος) πλοίων δε.
Πέρα από τα Sa’ar 6, υπάρχει και το παράδειγμα της Ρωσικής κλάσης Καρακουρτ (εξέλιξη της Μπανυαν). Σε 67μ σκάφος και ναυτικό Παντσιρ και πυροβόλο και 8 κελιά VLs που παίρνουν αρκετά καλούδια, βλέπε Καλιμπρ και Όνυξ.
Το σκεπτικό πίσω απο αυτούς τους “στόλους κουνουπιών” είναι ότι αντί να έχεις ένα μεγάλο σκάφος (που συνεπάγεται αυξημένο κόστος κατασκευής, χρήσης, επάνδρωσης κτλ) έχεις περισσότερα σκάφη που και αντικαθίστανται εύκολα και κάνουν δυσκολότερη την αποτροπή από τον αντίπαλο διότι θα πρέπει να μοιράσει τις δυνάμεις του για να τα βρεί όλα.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Οι 32 CAMM-ER της HF2 δεν μας φτάνουν και είναι λίγοι, είναι λίγοι και οι 64 της AH140; Είχαμε ποτέ τέτοια πλοία;

Διαβάζουμε με περίσσια προσοχή τα σχόλια, όσο μπορούμε, αλλά τα διαβάζουμε. Όταν γράψαμε, με ικανοποίηση (όχι για το πλοίο, αλλά διότι είναι φανερό πως...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Αγορά 44 πυροσβεστικών αεροσκαφών μέχρι το 2030 προτείνει η Πολιτική Προστασία!

46
Για τομή στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας στη χώρα μας και πρότυπη δουλειά, μακριά από «εκ των υστέρων μεμψιμοιρία» και για να προλάβουμε νέες...
- Advertisement -
Card image

June #12 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 December 2014 #343

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ September 2020

Αγορά 4.49

Related News

Πιο «προβλέψιμες σχέσεις» με τη Ρωσία θέλει ο Τζο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρότεινε σήμερα στον Ρώσο ομόλογό του πιο «προβλέψιμες» σχέσεις μεταξύ των χωρών τους, εκτιμώντας ότι «δύο μεγάλες δυνάμεις» θα...

Η Ρωσία παρέδωσε περισσότερα MiG-29 στην Αίγυπτο;

Η Αιγυπτιακή Αεροπορία θα μπορούσε να έχει παραλάβει συνολικά 52 μαχητικά MiG-29M/M2 από τη Ρωσία, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζονται στο «New Defence Order...

ΗΠΑ, Κίνα, Ταϊβάν και η σοβαρή απειλή της έλλειψης ημιαγωγών

Τι σχέση έχει η επεκτατικότητα της Κίνας και η απειλή προς την Ταϊβάν, με τις Ηνωμένες Πολιτείες; Εκτός από γεωπολιτικούς λόγους, αποτελεί δυνητική απειλή...